Beijing naar Hong Kong/ Shanghai: steden en natuur 17 dagen

Als dit je eerste reis naar China is dan is deze trip een aanrader. De reis gaat vanuit het noorden helemaal naar het zuiden. Op deze meer dan 5000 kilometer lange reis zie je niet alleen de beroemde hoogtepunten zoals de Muur en het Terracotta leger maar ook de magnifieke bergketens in het zuiden en de rustige, kleurrijke dorpjes midden in de rijstvelden.

Chinese temple

Dag 1

Aankomst in Beijing, transfer van vliegveld naar een eenvoudig typisch courtyard hutong hotel.

Dag 2

De dag begint met een bezoek aan het Tian’anmenplein, het grootste plein ter wereld. Aansluitend bezoek je de Verboden Stad, hier leefden vele generaties Chinese keizers, je luncht in een sfeervol maar eenvoudig restaurant (op eigen rekening). Na de lunch bezooek je een van de mooiste tempels van Beijing, de Tempel van de Hemel. In het park er omheen, is van alles te zien mensen komen hier samen om te vliegeren, dansen, zingen of om samen spelletjes te doen,
Bij deze excursie maak je gebruik van lokaal openbaar vervoer, metro, bus en soms een fietstaxi tenzij anders afgesproken. Inclusief lokaal vervoer, begeleiding exclusief lunch en entree-bewijzen

Dag 3

Beijing
Optionele tours: met prive auto zonder/ met gids naar: de Muur, naar de Lamatempel met de grote Buddha gemaakt van sandelhout, bezoek aan de Olympische stadions. Een wandeling/ fietstocht maken door de hutongs, fietsen door de stad langs bekende punten, een zijden jurk laten maken etc. Als je een gids wilt dan kunnen we dat ook voor je regelen.

Optionele avond shows: acrobaten, Kungfu, Beijing Opera.

Dag 4

Beijing: vrije tijd tot het vertrek naar het treinstation voor de avondtrein (soft sleepers) naar Xi’an.Avondtrein naar Xi’an

Dag 5

Xi’an: na aankomst met de trein met auto en gids naar het Terracotta leger.
‘s Middags heb je vrije tijd om Xi’an verder te bekijken. Je kunt naar de Chinese moslim wijk, over de stadsmuren fietsen, naar de Bell Tower of een Taoistische tempel bezoeken.

Dag 6

Vlucht Xi’an naar Chengdu. Transfer naar vliegveld voor de vlucht naar Chengdu, transfer naar hotel.

Optioneel: naar Sanxingdui museum dat een indrukwekkende collectie aan oude gouden maskers heeft. Verder kun je vanuit Chengdu nog naar de grote Buddha in Leshan en Emeishan of een 4 daagse trip maken naar Leshan en het Tibetaanse Tagong

Dag 7

Chengdu: met een prive auto en gids naar de panda’s en de Wenshu tempel
Middag-/ avond vlucht Chengdu naar Lijiang

transfer naar vliegveld voor vlucht naar Lijiang, transfer naar hotel

Dag 8

Lijiang: ’s morgens maak je een trip met de auto en fietsen naar het platteland rondom Lijiang naar minder toeristische Naxi dorpjes rondom een meer. Onderweg bezoek je ook een Naxi tempel en je eindigt met een lokale lunch. Als je niet wilt fietsen dan kun je de trip ook met een auto doen. De trip kan ook verlengd worden met de middag (extra kosten).

Dag 9

Privé auto (geen gids) naar het authentieke Bai dorp Shaxi, onderweg een bezoek aan Shibaoshan tempel. Je komt het eind van de middag aan in Shaxi.

Dag 10

Privé auto (geen gids) naar Dali. Bij aankomst in Dali heb je tijd om de stad te verkennen.

Dag 11

Dali dagtrip met gids, vervoer en lunch: bezoek niet toeristische dorpen en markten van het Bai volk langs het Erhai meer en/of het Yi volk. Deze dagtrips worden uitgevoerd door de eigenaar van China Minority Travel, Henriette of Jim, de eigenaar van Jim’s Tibetan Hotel. Dit is gegarandeerd een dag waar je op plekken komt waar je normaliter niet zou komen en je interessante verhalen hoort.

Dag 12

Dali naar Kunming met de openbare snelbus , ong 4,5-5 uur rijden (zelf een taxi nemen van het busstation naar Kunming vliegveld) en per vlucht van Kunming naar Guilin. Bij aankomst op Guilin vliegveld een prive auto naar Yangshuo (ong 1 uur rijden)

Optioneel: slaaptrein van Kunming naar Guilin

Dag 13

Yangshuo: fietsen door het karstgebergte langs rijstvelden met een gids die de rustiger paadjes kent.

Dag 14

Yangshuo: vrije dag om te wandelen, een boot- of kayaktocht te maken, naar een lichtshow te gaan, waaiers te beschilderen of een markt te bezoeken.

Dag 15

Transfer naar treinstation in Guilin voor de nachttrein naar Guangzhou.

Dag 16

Bij aankomst in Guangzhou: een transfer naar de haven voor de boot naar Hong Kong. Je kunt zelf een transfer regelen naar je hotel in Hong Kong, eenvoudig te doen via het internet. Alternatief: je kunt ook rechtstreeks van Guilin of Guangzhou naar Hong Kong vliegen.

Je kunt je reis ook eindigen in Shanghai of andere Chinese steden.

Prijs:
2 personen: 12260 Chinese RMB per persoon.

Inclusief: verblijf in kleinschalige boutique hotels en traditionele guesthouses incl ontbijt vlg programma, transfers en excursies vlg programma, trein tickets van Beijing naar Xi’an, boot tickets van Guangzhou naar Hong Kong.

Exclusief: (inter)nationale vluchten: Xi’an-Chengdu/ Chendu-Lijiang/ Kunming-Guilin, hotel in Hong Kong, optionele tours, maaltijden, entrees, fooien voor gidsen en chauffeurs


Andere reizen