Wat te doen in Beijing?

Beijing Great Wall

Een van onze favorieten in Beijing is een fietstocht maken door de stad. We bedoelen dan zelf fietsen en niet je laten rijden in een kolonne toeristische riksja’s! Een van onze fietsroutes gaat door de oude hutongs, langs de Yuan dynastie stadsmuur om uiteindelijk uit te komen bij het Olympisch Park. Je fietst tussen de verschillende Olympische venues door. Er is ook gelegenheid om het Bird’s Nest of de Watercube van binnen te bekijken. ’s Avonds is Beijing mooi verlicht en daarom is het ook leuk om deze fietstocht aan het einde van de dag te maken. Daarna kun je nog op foodsafari gaan en vreemde dingen op een stokje eten. Ben je niet zo’s avontuurlijke eter dan kan een gewone snacks natuurlijk ook.

Beijing is een uitstekend begin van je China reis. Neem vervolgens de trein naar het terracotta leger in Xi’an, vlieg naar de panda’s in Chengdu en bewonder de fotogenieke rijstterrassen en magnifieke landschappen in het zuiden van China.

Ben je in Beijing, dan ga je natuurlijk ook naar de Muur. In het Chinees heet de Grote Muur de Lange Muur en lang is hij, het best bewaarde deel uit de Ming dynastie is 8000 km. Je kunt dus hele lange of korte wandelingen maken. De meeste mensen gaan naar Badaling en daar is het dan ook heel erg druk. Wij raden aan om iets verder te rijden, naar Mutianyu waar het iets rustiger is. Om er te komen kunnen we een prive auto voor je regelen. Als je ‘s morgens op tijd naar de Muur gaat dan dan kun je ‘s middags ook nog naar het Zomerpaleis.

Andere hoogtepunten van Beijing zijn natuurlijk een bezoek aan het Tian’anmenplein, de Verboden Stad en de Tempel van de Hemel. Ook de Lamatempel met de heerlijk ruikende grote Buddha gemaakt van sandelhout is een aanrader.

Wandelen door de hutongs, de oude, sfeervolle volkswijken van Beijing is ook erg leuk. Ontdek het dagelijks leven van de bewoners dat voor een groot deel buiten plaats vindt. Met een gids kun je een bezoek brengen aan een lokale markt en koffie of thee drinken op een gezellige locatie. Als je geinteresseerd bent in de Chinese keuken dan kun je ook een culinaire wandeling maken.

Over thee gesproken, je kunt kennis maken met de beroemde Chinese theecultuur door verschillende soorten thee proeven, de juiste bereidingswijze te zien en dat alles in een sfeervolle setting van een prachtig theehuis.

Verder kun je korte lessen volgen in tai qi, kalligrafie, Chinees koken of je verdiepen in kunst in het hippe Kunstdistrict 798. Ook kun je een zijden jurk laten maken of op jacht gaan naar antiek of andere snuisterijen, het zijn maar een paar van de vele mogelijkheden.

’s Avonds hoef je je ook niet te vervelen want in Beijing kun je fanstastische shows zien: acrobatiek, Kungfu of Beijing Opera.

Beijing opera make up

Beijing Bird's Nest