Beijing en Xi’an tours 5 dagen

Beijing operaDe Muur bij Beijing en het leger van terracotta soldaten in Xi’an’s zijn stille getuigen van het verleden, geregeerd door keizers. Tegenwoordig zijn Beijing en Xi’an moderne steden met druk verkeer en hippe shopping malls. Echter, een glimp van vervlogen tijden kun je zien in de groene parken waar mannen hun zangvogels in kooien uitlaten en het dagelijkse leven in de achteraf straatjes. In Xi’an kun je het Terracotta leger bewonderen, 200 jaar voor Christus door de eerste keizer van China gemaakt. Hij liet het leger ontwerpen als bescherming voor hemzelf in het hiernamaals. Mid jaren 70 werd het door een boer ontdekt die een put wilde slaan.

Reis in dagen

Hoogtepunten Beijing en Xi’an

Dag 1

transfer van Beijing airport. Het hotel in Beijing is gerenoveerd voormalig familiehuis gebouwd in Qing dynasty stijl, het ligt in een hutong.

Dag 2

Beijing: bezoek aan de Muur en Zomerpaleis met prive auto met/zonder gids

Dag 3

Beijing: met gids en metro, bus, fiets, taxi naar de Verboden stad, Tiananmen plein en de tempel van de hemel. Aan het eind van de middag een transfer naar het treinstation voor de avondtrein naar xi’an (softsleepers)

Dag 4

Aankomst in Xi’an: prive auto met/ zonder gids naar het terracotta leger, vrije middag in Xi’an.

Dag 5

Transfer naar Xi’an vliegveld.

Richtprijs

afhankelijk van soort vervoer en hotels en wel/geen gids
2 personen – 5300 Chinese RMB per persoon, 4 personen- 3900 RMB per persoon
Incl: hotels incl ontbijt, excursies in Beijing en Xi’an, transfers volgens programma
Excl: entrees, maaltijden, fooien voor gidsen en chauffeurs
prijs in euro

Andere tours in Beijing