Dali: Jim’s Tibetan Hotel

Jim's Tibetan Hotel gardenAls je naar Dali reist en je bent op zoek naar een plezierig, goed hotel met ruime kamers dan is Jim’s Tibetan Hotel de beste keus. Het is een klein boutique hotel gebouwd in kleurrijke traditionele Bai en Tibetaanse stijl. Kijk ook bij onze persoonlijk begeleide, zeer interessante dagtrips in Dali.

Boeken voor Jim’s Tibetan Hotel

Hotel reserveringen (in Engels graag): jimstibetanhotel@gmail.com

Jim’s Tibetan Hotel in Dali

We hebben 16 kamers met elk een eigen badkamer. Er zijn een-, twee-, drie- en vierpersoonskamers. De drie en vierpersoonskamers zijn heel geschikt voor families met kinderen. Alle bedden zijn zacht en comfortabel. De kamers hebben telefoons voor (inter)nationaal IP bellen, tv, wifi en een waterkoker. Beneden is het restaurant, de bar en een prachtige groene tuin met bomen en bloemen. Het dakterras en de bar boven hebben een geweldig uitzicht over Erhai meer en de Dali Cangshan bergen. ’s Avonds kun je de sterren bewonderen en de verlichte stadsmuren. Net buiten de kamers zijn ruime balustrades met tafels en stoelen waar je gezellig buiten kunt zitten. De kamers zijn ingericht met houten handgemaakte meubels, ontworpen in traditionele lokale stijl. Alle kamers hebben houten vloeren en eigen badkamers met een douche en een bad (alleen op de begane grond) en warmtelampen. In de frisse maar zonnige winters hebben we elektrische dekens op de bedden en op verzoek een elektrisch kacheltje.

Voor de frisse winters: alle kamers hebben nu (warme) airconditioning!

Lees recensies voor Jim’s Tibetan Hotel, ook in het Nederlands!

Contact Jim’s Tibetan Hotel

Telefoon in China: 0872-2677824
Telefoon vanuit buitenland: 0086-872-2677824
E-mail (graag in het Engels): jimstibetanhotel@gmail.com

Prijzen Jim’s Tibetan Hotel

  • 1 persoons- en 2 persoonskamers met een dubbel bed of 2 enkele bedden: 280 Chinese rmb (incl. ontbijt)
  • 3 persoonskamers: 380 Chinese rmb (incl. ontbijt)
  • 4 persoonskamers: 480 Chinese rmb (incl. ontbijt)

Westers ontbijt: pannenkoeken, gebakken ei, yoghurt met fruit, koffie of thee

Voor je informatie: elke 3- en 4 persoonskamer bestaat uit 2 kamers met ertussen een verbindingsdeur en een badkamer. Elke kamer heeft een dubbel bed of een/ twee enkele bedden.

Meer foto’s op Facebook

Filmpje op Youtube over Jim’s Tibetan Hotel

Faciliteiten Jim’s Tibetan Hotel

 

Hoe kom je bij Jim’s Tibetan Hotel

Taxi chauffeurs spreken over het algemeen geen Engels en lezen vaak alleen maar Chinese karakters dus kopier het adres in het Chinees en laat het aan de chauffeur zien.

Adres in Chinees

Jim’s Tibetan Hotel吉姆藏式酒店
Address: Lu Yu Xiao Qu Yu Yuan Xiang 4 地址:绿玉小区玉苑巷4号
Dali old town 大理古城
Tel/电话: 0872- 2677824/ 0872-2440014

Transfer van Dali vliegveld

Er zijn geen airport bussen naar oud Dali. Neem een taxi en laat de chauffeur het adres in het Chinees zien (kopier het adres hierboven). Let op met niet vooraf geboekte chauffeurs, ze brengen je niet altijd naar het juiste hotel want ze krijgen commissies in andere hotels. Het vliegveld is 40-50 minuten vanaf Dali oude stad. We kunnen een veilige transfer voor je regelen. Prijzen: 1-2 personen 200 Chinese rmb, 3-4 personen 300 Chinese rmb, 5-6 personen 380 Chinese rmb.

Prive auto van Kunming (vliegveld of hotel) naar Dali

We kunnen je ophalen en wegbrengen van/ naar Kunming vliegveld, Kunming treinstation of je hotel in Kunming. Het is ong 5 uur rijden over de snelweg door een bergachtig gebied.

  • Prijzen: 1-3 personen 2000 Chinese rmb, 4-6 personen 2300 Chinese rmb
  • Inclusief: chauffeur, tol voor de snelweg
  • Exclusief: gids en lunch

Prive auto van Dali via Shaxi en/of Shibaoshan naar Lijiang

Je kunt met een prive auto van Dali naar Lijiang reizen en onderweg stops maken in Shaxi en Shibaoshan. Als je meer tijd wilt hebben onderweg dan kun je deze trip in 2 dagen doen en in Shaxi overnachten. Je kunt ook in een keer zonder stops naar Lijiang.

Openbare bus/ trein van en naar Kunming

Je komt aan in nieuw Dali (Xiaguan), neem een taxi en laat de chauffeur het adres in het Chinees zien. Het is ong 20 min rijden van Xiaguan naar oud Dali. Je kunt in het hotel kaartjes kopen voor de expres bus van Dali naar Kunming.
We kunnen je ophalen van het treinstation in Nieuw Dali (Xiaguan), prijs 1-3 personen: 180 Chinese rmb. Als je de trein wilt nemen van Dali naar Kunming dan kun je kaartjes kopen bij lokale reisbureau’s of bij het treinstation. Wij verkopen geen treinkaartjes.

Openbare bus van en naar Lijiang

De meeste openbare bussen vanuit Lijiang stoppen langs de snelweg bij oud Dali. Als je de drie pagoda’s aan je rechterhand ziet dan is het tijd om uit te stappen. Neem verder een taxi, laat het adres in het Chinees aan de chauffeur zien. Het is vanaf de snelweg ong 10 min met een taxi naar het hotel. Je kunt in het hotel kaartjes kopen voor de expres bus van Dali naar Lijiang.

Trein van/naar Lijiang

Je komt aan in nieuw Dali (Xiaguan), neem een taxi en laat de chauffeur het adres in het Chinees zien. Het is ong 20 min rijden van Xiaguan naar oud Dali. Als je de trein wilt nemen van Dali naar Lijiang dan kun je kaartjes kopen bij lokale reisbureau’s of bij het treinstation. Wij verkopen geen treinkaartjes.

Voor je informatie: het treinstation in Lijiang ligt ver van de oude stad, met alle tijd die je kwijt bent aan transfers van en naar stations en rijdtijd ben je net zoveel tijd kwijt als dat je met de bus of auto zou gaan.

In Dali oude stad

Neem een taxi en laat de chauffeur het adres in het Chinees zien. Lopend: ga naar de Bo Ai Lu en loop richting de zuidpoort op de Bo Ai Lu. Loop de zuidpoort uit en steek het kruispunt recht over (de Lu Yu Lu), volg dan de borden naar het hotel. Het hotel is de eerste straat rechts (Yu Xiu Lu), loop dan naar boven, vlak na de bocht ligt Jim’s Tibetan Hotel.