Dali: Xihu Lake met de fluisterboot en Bai dorpen

Dali Xihu Lake

Xihu (West lake) bij Dali is ons favoriete meer omdat het zo lekker rustig is. Het is een prima alternatief voor het dichterbij gelegen Erhai meer dat erg druk is geworden met Chinese tourgroepen. Op Xihu lake mogen alleen maar kleine, houten roeiboten varen dus geen lawaai van grote motorboten hier. Rond het meer staan traditioneel gebouwde huizen en het is een beschermd natuurgebied waar vogels zoals reigers en eenden zonder gevaar voor hun leven kunnen broeden en ronddobberen. In het meer groeien prachtige lotus bloemen, waterlelies en water hyacinthen.

Onderweg naar Xihu Lake maak je een stop in Xizhou dat beroemd is om zijn traditioneel gebouwde Bai huizen. Je kunt een kijkje nemen in de originele oude huizen waarvan veel nog bewoond worden. Ze zijn mooi versierd met houtsnijwerk en typische zwartwitte schilderingen op de witte muren.

Na de lunch ga je naar Zhoucheng, een Bai dorp waar veel van de blauwwitte tie-dye stoffen worden gemaakt in kleine werkplaatsen aan huis. Verder is er nog een kleine dagelijkse markt te bezoeken.

Prijs: 850 yuan voor 1-2 personen, 3-4 personen 950 yuan

Inclusief: auto met (Chinees) sprekende chauffeur, lunch, kaartje voor de boot
Exclusief: gids, andere plaatsen dan op deze route

Als je een Engels sprekende gids wilt dan kunnen we dat voor je regelen (extra kosten).

Tidschema:
Dali naar Xizhou- 30 min. rijden, Xizhou naar Xihu lake ong 20 min., Xihu naar Zhoucheng 20 min, Zhoucheng naar Dali 35 min.