Familie junior reis met kinderen: steden en natuur 22 dagen

China_shaxi_kids_trip

Deze familiereis heeft een rustig tempo met comfortabele verplaatsingen met prive vervoer en vluchten. Ideaal als je met kinderen reist omdat je het dan rustig aan kunt doen. Zo houd je als gezin het maximale aan tijd over om samen veel te doen en te beleven.  De reis heeft een goede balans tussen grote, drukke steden waar je komt voor de cultuur en het platteland met kleine bergdorpen en rijstvelden. Je verblijft in kleinschalige boutique hotels, gebouwd in traditionele stijl. Waar mogelijk boeken we familiekamers voor je zoals in het vriendelijke en kleurrijke Jim’s Tibetan Hotel in Dali.

Je komt aan in de hoofdstad van China, Beijing, waar je allerlei leuke familie vriendelijke excursies kunt bijboeken. Uiteraard staat de Grote Muur op het lijstje maar het is ook interessant om een speurtocht door de hutongs te maken of om te gaan fietsen. Indien beschikbaar kun je met een Nederlandse gids gaan, handig voor kinderen die nog geen Engels spreken! Dan ga je met een slaaptrein naar Xi’an om het Terracotta leger te bewonderen. Vervolgens reis je naar het zuiden van China en kun je genieten van panda’s en theehuizen in Chengdu. Een tripje naar de panda’s kun je ook prima combineren met de grote Buddha van Leshan.

Na een week drukke steden is het tijd om het platteland op te gaan. In Lijiang en Dali bevind je je midden in de magnifieke berglandschappen van Yunnan. Bijzonder is het verblijf in het authentieke bergdorp Wumu waar de Naxi leven op het ritme van de seizoenen en waar je mooi kunt wandelen. Shaxi is een klein stadje en veel van de authenthieke oude huizen waren vroeger van families die aktief waren op de theekaravaan route. Dali staat bekend om de groene rijstvelden, de kleurrijke minderheden en het meer. Hier kun je een interessante excursie maken naar het Yi volk, een van de kleurrijke markten en een prachtig verstilde tempel. Indien beschikbaar ga ik (Henriette) met jullie mee als gids. Of je gaat naar een meer waar je een tochtje kunt maken met een fluisterboot.

Na een dag reizen kom je terecht in het wonderlijke karstgebergte rond Yangshuo waar je geweldig kunt fietsen, wandelen en een vlottocht over de rivier kunt maken. Je eindigt je reis in Guilin en afhankelijk van waar je terug vliegt naar huis reis je met een snelle trein of vlucht naar bijv Shenzhen, Guangzhou (voor zelf verder reizen naar Hong Kong), Shanghai of andere steden.
Route: alle genoemde excursies zijn los bij te boeken.

Dag 1 aankomst Beijing
Wat te doen in Beijing? 
Dag 2 Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing
Dag 5 nachttrein Xi’an
Tip: er rijden tegenwoordig ook snelle dagtreinen! In slechts 4 uur ben je dan in Xi’an.
Dag 6 aankomst Xi’an
Dag 7 Xi’an
excursie naar het Terracotta leger
Dag 8 Xi’an – vlucht naar Chengdu
Dag 9 Chengdu
bezoek aan de panda’s en de grote Boeddha van Leshan
Dag 10 Chengdu – vlucht naar Lijiang
Dag 11 Lijiang
dagtrip of 2 daagse trip naar de rode bergen van Liming
Dag 12 prive auto met chauffeur naar Wumu
Dag 13 Wumu
Dag 16 prive auto naar Dali, onderweg kun je bij Bai dorpen stoppen en een tocht met een fluisterboot maken 
Dag 17 Dali
dagtrip naar het Yi volk, markt en verstilde tempel (indien beschikbaar met een Nederlandse gids)
Dag 18 Dali – openbare expres bus of prive auto naar Kunming en een vlucht (of trein) naar Guilin- Yangshuo
Dag 19 Yangshuo
Hier kun je fietsen, wandelen, op een bamboevlot varen, een fototour maken naar dorpen met oude huizen op het platteland, de prachtige lichtshow van Zhang Yimou meemaken, het vissen met aalscholvers zien
Dag 20 Yangshuo
Dag 21 Yangshuo
Dag 22 Yangshuo – Guilin en dan naar de stad van waar je terug vliegt naar huis.
De prijs van deze reis is op aanvraag.  Je boekt zelf je internationale vlucht. We horen graag van je!
china meeting holland east meets west