Rondreizen in Zuid China: dorpen, markten en prachtige natuur 21 dagen


In deze individuele reis op maat in Zuid China staat een onbekend deel van Yunnan centraal. Fotografeer tijdens het reizen de mooiste plekken en bezienswaardigheden van Zuid-China. Deze unieke reis in China biedt je de kans om je tijd tijdens je rondreis in China optimaal te besteden aan de mooiste bezienswaardigheden en plaatsen in China. Persoonlijk vinden wij de natuur in Zuid-China thuishoren in de Top 7 van China’s mooiste hoogtepunten. Vooral Yunnan is favoriet.

Bewonder de unieke Yuanyang rijstterrassen en geniet van het Rode Aarde gebied (Hongtudi) met zijn fantastische kleurenpalet van rood, geel en groen.  Ontmoet de kleurrijk geklede mensen op de authentieke markten waar je de enige buitenlander zult zijn.

Bekijk schitterende foto’s van de prachtig geklede mensen en indrukwekkende natuur, gemaakt tijdens deze reis door Mieke de Haas, Columbus reporter van 2015.

Reis route: elke reis heeft een andere volgorde omdat de markten worden gehouden op roulerende dagen die elke week weer anders zijn. Voorbeeld route: Kunming- Hongtudi rode aarde gebied- Yuanmou earth forest- Kunming- Luoping koolzaadvelden- Puzhehei karstgebergte- kleurrijke markten rond Mengzi en Jinping- Yuanyang rijstterrassen- Jianshui- Kunming.

Lees hier een recensie van deze reis.

Deze prive reis begint in Kunming, de hoofdstad van Yunnan. Eerst reis je eerst naar het onbekende noorden naar het fotogenieke landschap rond Hongtudi, oftewel het Rode Aarde gebied. De knalrode kleuren komen doordat  er ijzer en koper in de grond zit. De groene en gele kleuren komen van de koolzaadvelden en de lapjes grond met aardappelen, gerst en maïs.

Het karstgebergte rond Puzhehei doet denken aan het geweldig mooie landschap rond Yangshuo maar de beleving is heel anders omdat er (nog) relatief weinig toeristen komen. Het landschap bij Luoping staat bekend om zijn bloeiende koolzaadvelden in het voorjaar.

Het landschap van Yuanmou earth forest lijkt op een verzameling zandkasteeltorens uit een sprookje, overal grillige pieken en je kunt er tussendoor, onderdoor en langs lopen. Er zijn fantastische uitzichtspunten onderweg.

De Yuanyang rijstterrassen zijn fabelachtig mooi en uniek in Azië. Ze zijn al lang geleden aangelegd door het Hani volk en staan onder water van januari t/m maart. Daarna wordt de rijst geplant, in de zomer zijn de terrassen groen en dan volgt de oogst. Elk seizoen heeft zijn eigen charme. De kleine stukjes worden met de hand en met een waterbuffel bewerkt en zijn zeer fotogeniek. Als de rijstterrassen onder water staan dan lijkt het op een mozaïek van talloze gebroken spiegeltjes. Je slaapt in een hotel dat aan de rand van de rijstterrassen ligt met werkelijk een schitterend uitzicht, met recht een ‘room with a view’.

Op deze prachtige tocht door het onbekende zuidoosten van Yunnan wonen veel traditionele volken zoals de Hani, Yi, Miao, Yao en Dai. Je ontmoet ze op de kleurrijke en authentieke markten in kleine dorpen. De verschillende volken leiden een traditioneel leven en veel vrouwen dragen nog hun zelf gemaakte kleding. Zo borduren de Yi-vrouwen zelf hun kleurrijke kleding en dragen aparte hoofddeksels. De Hani hebben blauwe kleding aan met soms versieringen in de vorm van oude munten die overgaan van moeder op dochter. De Yao vrouwen hebben vaak een geschoren hoofd en dragen rode puntmutsen, hun kleurig geborduurde broeken zien er ook spectaculair uit. Een andere groep binnen de Yao ziet er iets soberder uit met zwarte kleding en rose accenten. De grootste attractie echter zul je zelf zijn want hier komen weinig westerse toeristen.

Jianshui staat bekend om zijn traditionele architectuur. Een voorbeeld is het ouderlijk huis van de familie Zhu, een klassiek voorbeeld uit de Qing-dynasty (1644-1911), met zijn talloze bijgebouwtjes, vijvers en doorkijkjes op de tuinen. Hier overnacht je in een sfeervol hotel waar je je waant in de oude tijden. Even buiten Jianshui, midden in een boerendorp, bevinden zich nog een traditioneel ongerestaureerde familiehuizen van meer dan 100 jaar oud.

 

Prijs: afhankelijk van de duur en precieze route

3 weken voor 2 personen: ongeveer 20,000-21,000 Chinese RMB per persoon
prijs in euro

Inclusief:

  1. prive auto en (Chinees sprekende) chauffeur
  2. Engels sprekende gids
  3. accomodatie in kleinschalige hotels

Exclusief:

  1. maaltijden
  2.  entrees
  3. fooien voor gids en chauffeur