Onbekend China: spectaculaire ‘Avatar’ bergen en sfeervolle dorpen 13 dagen

Zhangjiajie peaks

Deze rondreis China gaat naar de onbekende provincie Hunan. Een hoogtepunt in deze China reis is Zhangjiajie het unieke, indrukkwekkende landschap met duizenden karstgebergte pieken. Onder Chinezen is Hunan wereldberoemd omdat het de geboorteplaats is van Mao Zedong. Hunan is een groene provincie met vele rivieren waaronder de Yangtse rivier. Water betekent leven en aan de oevers zijn allerlei levendige en fotogenieke stadjes ontstaan zoals Fenghuang en Dehang. Een deel ervan bestaat uit oorspronkelijke houten huizen maar sommige families werden rijk en bouwden stenen huizen in de klassieke Chinese stijl. Verder naar het zuiden wordt het groene landschap heuvelachtig en je ontmoet de Miao en Dong in hun houten dorpen midden in de rijstvelden. Je overnacht er in kleine dorpen die zeer geschikt zijn voor mooie wandelingen.

Route
Changsha- Taoistische berg Hengshan- Shaosong, Mao Zedong’s geboortehuis- spectaculaire natuurpark Zhangjiajie (‘Avatar’ bergen)- Furong- wandeling naar de waterval- Biancheng- Dehang Miao Village- Fenghuang- Hongjiang- Xiaoshajiang- Wanfo bergen- Huangdou- Chenyang- Yangshuo– Hong Kong of andere Chinese steden

Dag 1 aankomst Changsha vliegveld

Dag 2 dagtrip naar de Taoistische berg Hengshan met de bullettrein

Dag 3 Changsha- Shaoshan- Changsha
Dagtrip naar Shaoshan, het geboortehuis van Mao Zedong, het museum, de druppende watergrot en Shao piek

Dag 4 Changsha- Zhangjiajie met de openbare expres bus

Dag 5 Zhangjiajie Nationaal Park: de Avatar bergen
Neem de 7.4 km lange kabelbaan naar de top van de hoogste berg, Tianmen (1520 m) en loop over de spectaculaire glazen brug, een uitdaging voor degenen met hoogtevrees! De rest van de dag wandel je naar andere prachtige uitzichtspunten en loop je door oude bossen. Ook bezoek je de druk bezochte Tianmen tempel (het Boedhhistische centrum van west Hunan) en de Tianmen grot.

Dag 6 Zhangjiajie Nationaal Park
Een hele dag om Zhangjiajie verder te bewonderen. Neem de kabelbaan naar de berg Tianzi, bezoek Yangjiajie en Yuanjiajie te voet en dan ga je naar beneden met de tegen de bergwand aangebouwde spectaculaire Bailong lift.

Dag 7 prive auto Zhangjiajie- Furong- wandeling naar de waterval- Biancheng
Biancheng is een onontdekt juweeltje, een vredig, slaperig dorp aan de rivier met authentieke Chinese oude straatjes waar je heerlijk kunt ronddolen.

Dag 8 prive auto Biancheng- Dehang Miao Village
Dehang heeft een fanstastische lokatie vanwege de unieke ligging tussen twee bergruggen in. Klein maar fijn heeft het twee straten en een plein. Er is geen entertainment maar het is een geweldig gebied om te wandelen.

Dag 9 prive auto Dehang- Fenghuang
Het is niet voor niets dat Fenghuang zo populair is onder toeristen: een prachtige lokatie aan de rivier en talloze oude straatjes die je doen denken aan vervlogen tijden staan garant voor een mooie ervaring.

Dag 10 prive auto Fenghuang- Hongjiang- bezoek aan de Huayao minderheid rond Xiaoshajiang
Hongjiang is een oud opium stadje, het oude deel is klein maar een kort bezoek waard. Vervolgens rijd je door een dunbevolkt gebied, groen en heuvelachtig, langs rijstvelden en landelijke dorpen. Xiaoshajiang is niet bepaald een charmant dorp maar is wel een goede basis om de Huayao minderheid te bezoeken.

Dag 11 prive auto Xiaoshajiang- Wanfo bergen- Huangdou Dong village
Vandaag passeer je allerlei pittoreske, houten dorpen van de Miao en de Dong. Wanfoshan is een mooi gebied met lagere, ronde karstheuvels. Er zijn mooie uitzichtspunten gemaakt en het wordt niet druk bezocht, een onontdekte parel.

Dag 12 prive auto Huangdou- Chenyang
Chengyang is een van de grootste Dong dorpen in de omgeving. Het heeft talloze houten huizen en oude wind- en regenbruggen. Bewonder de grootste overdekte brug en maak mooie wandelingen naar naarbij gelegen dorpjes langs de rijstvelden.

Dag 13 prive auto Chenyang- Yangshuo

Vanuit Yangshuo kun je met de sneltrein of vlucht richting Hong Kong reizen of naar een andere Chinese stad.

Priis: op verzoek

Andere reizen
Erhai meer en Bai dorpen
Yi volk, markten en boeddhistische tempel
auto naar Shaxi/Shibaoshan
auto rond Erhai meer
auto naar Yi markt
Lijiang platteland met fiets/auto
Yuanmou earth forest and Heijing oude zoutstad: tussen Dali en Kunming
Dali-Nuodeng-Shaxi-Lijiang: langs de thee karavaan route 3 dagen
Yunnan trekkings
Zuid China
Yunnan hoogepunten
China hoogtepunten
Dali: Jim’s Tibetan Hotel
Expat/ reizen met familie & kinderen
City tours
Tibet

Hunan Fenghuang

Guizhou Miao old lady

Chenyang Dong Wind rain bridge