Xishuangbanna trekking langs markten, tempels en dorpen 6 dagen

Maak een trek door Xishuangbanna dwars door de jungle en bossen en langs theeplantages. Dit is het subtropische deel van China dat grenst aan Laos en Burma. Behalve Jinghong en direkte omgeving is het nog niet erg ontwikkeld voor toerisme. Veel van de minderheidsvolken wonen in dorpen die soms alleen te voet bereikt kunnen worden. Onderweg kom je door Bulang, Aini en Dai dorpen. Tijdens de trek loop je 3-4 uur op een dag. Je bezoekt ook lokale markten en Dai boeddhistische tempels.

De beste tijd voor trekkings in Xishuangbanna is de winter van oktober t/m maart. Vanaf april bgint het warm te worden en je hebt (veel) kans op regen waardoor de paden modderig kunnen worden. Deze trip is een combinatie van een lichte trekking, markten en tempels. Deze trip is ook geschikt voor families met oudere kinderen.

Je kunt vliegen op Jinghong vanuit Kunming, Dali en Lijiang. Je kunt vanuit Xishuangbanna ook de grens naar Laos oversteken.

Reis in dagen

Dag 1

Aankomst Jinghong vliegveld en transfer naar hotel

Dag 2

Je gaat met een prive auto naar een theeplantage en je maakt een wandeling door een stukje regenwoud met 300-800 jaar oude thee bomen. Onderweg kun je thee proeven bij een lokale theeplantage gerund door het Aini volk. Dan rijd je door naar Menghai.

Dag 3

Kleurrijke ochtendmarkt in Menghai die bezocht wordt door de Lahu, Hani, Dai, Aini en Bulang volken en bezoek aan een mooie tempel op het platteland. Onderweg stop je bij een Dai dorp waar nog papier met de hand wordt gemaakt. Dit is een speciaal soort papier dat wordt gebruikt om de geperste theeblokken mee in te pakken. Daarna maak je een trek door de heuvels van ong. 3 uur naar Aini en Bulang dorpen. Je overnacht in een Aini dorp.

Dag 4

Je vervolgt de trek langs velden, bossen en theeplantages naar een ander Aini dorp waar je overnacht.

Dag 5

Verder met de trek over heuvels en langs Bulang dorpen naar het eind. Je gaat met een prive auto terug naar Jinghong.

Dag 6

Transfer naar Jinghong vliegveld voor een vlucht naar je volgende bestemming.

Prijs:

4 personen, 3085 Chinese RMB per persoon (prijs in euro)

Inclusief: hotel in Jinghong, eenvoudig lokaal guesthouse in Menghai, Engels sprekende gids, vervoer volgens programma, overnachtingen en avondeten bij de gastfamilies op dag 3 en 4
Exclusief: overige maaltijden, fooien voor gids en chauffeurs

Meer niet touristische trips

Erhai meer en Bai dorpen, Yi volk, markten en boeddhistische tempel, auto naar Shaxi/Shibaoshan, auto rond Erhai meer, auto naar Yi markt, Lijiang platteland met fiets/auto, Yuanmou earth forest and Heijing oude zoutstad: tussen Dali en Kunming, Dali-Nuodeng-Shaxi-Lijiang: langs de thee karavaan route 3 dagen

Meer trips
Trekkings in Yunnan
2 weken Zuid China
Niet toeristische trips
Guizhou 5 dagen en 12 dagen
China hoogtepunten
Stedentrips
Tibet reis