Xishuangbanna tropische trekking en dorpen langs de Mekong rivier 4 dagen

De beste tijd voor trekkings in Xishuangbanna is de winter van oktober t/m maart. Vanaf april is het te warm en je hebt (veel) kans op regen waardoor de paden modderig worden. Onderstaande trekking is een combinatie van dagelijkse lichte trekkings en lokale markten en tempels. Deze trip is ook geschikt voor families met oudere kinderen en iedereen met een normale/ goede conditie kan het doen.

Xishuangbanna is het subtropische deel van China dat grenst aan Laos en Burma. Je kunt vliegen op Jinghong vanuit Kunming, Dali en Lijiang. Je kunt vanuit Xishuangbanna ook de grens naar Laos oversteken. Behalve Jinghong en direkte omgeving is het nog niet erg ontwikkeld voor toerisme. Veel van de minderheidsvolken wonen in dorpen die soms alleen te voet bereikt kunnen worden. Onderweg kom je door Bulang, Aini, Jinuo en Dai dorpen. Tijdens de treks loop je 2-5 uur. Je bezoekt ook lokale markten en Dai Boeddhistische tempels. Je draagt je eigen dagrugzak.

 

Dag 1

Vanuit Jinghong maak je wandelingen over de heuvelachtige theeboom plantages. Vervolgens neem je de auto naar Menghai en Huiming. De trek is ong 15 km en duurt 4-5 uur. Overnachting in een eenvoudig lokaal hotel.

Dag 2

Je maakt een trek over de Jingmai thee berg en bezoekt traditionele dorpen in de vallei. De trek is ong 6 km en duurt 2 uur. ’s Middags neem je de auto terug naar Menghai. Overnachting in een eenvoudig lokaal hotel.

Dag 3

Vandaag bezoek je een lokale markt, een dorpstempel en een dorp waar ze op traditionele wijze nog papier maken. De trek gaat langs Aini en Bulang dorpen en is ong 10 km en duurt  3 uur. Met de auto ga je terug naar Jinghong. Het landschap is prachtig: bossen, bergen en valleien. Overnachting in een hotel in Jinghong.

Dag 4

Je rijdt langs de Mekong rivier naar Ganlanba en je stopt bij een Dai dorp. ’s Middags trek je door regenwoud van het ene Jinuo dorp naar het andere. De trek is ong 10 km en duurt 3 uur. Overnachting in een hotel in Jinghong.

Prijs: 2 personens- 4190 Chinese RMB per persoon

Inclusief: Engels sprekende gids, accomodatie in hotels volgens programma, prive auto met chauffeur

Exclusief: entrees, fooien voor gids en chauffeur, maaltijden

Niet touristische trips
Erhai meer en Bai dorpen, Yi volk, markten en boeddhistische tempel, auto naar Shaxi/Shibaoshan, auto rond Erhai meer, auto naar Yi markt, Lijiang platteland met fiets/auto, Yuanmou earth forest and Heijing oude zoutstad: tussen Dali en Kunming, Dali-Nuodeng-Shaxi-Lijiang: langs de thee karavaan route 3 dagen

Meer trips
Trekkings in Yunnan
2 weken Zuid China
Niet toeristische trips
Guizhou 5 dagen en 12 dagen
China hoogtepunten
Stedentrips
Tibet reis