Zuid China minderheden en natuur 14 dagen

Yi hoge rijstterrassenGeniet van groene rijstterrassen en besneeuwde bergtoppen en ontmoet de kleurrijke mensen van Yunnan and Guanxi. Deze trip kan starten in Hong Kong, Chengdu, Beijing, Shanghai of elke andere Chinese stad. Als je de mooiste delen van Zuid China wilt zien en je wilt je tijd optimaal besteden dan raden we je deze trip aan.

Nog meer inspiratie opdoen? Kijk hier voor de 14 daagse reis naar de panda’s, Yunnan en de Avatar bergen van Zhangjiajie.

Dit is een kleurrijke trip zowel qua natuur als mensen. Onderweg ontmoet je verschillende traditionele minderheden en je reist door verschillende landschappen, varierend van groene rijstterrassen tot besneeuwde bergtoppen. Als je meer tijd hebt dan kun je de trip verlengen met een bezoek aan Beijing, Xi’an, Pingyao, Chengdu, Shanghai of andere plaatsen. De trip kan aangepast worden aan je wensen. We regelen geen internationale vluchten maar kunnen wel alle binnenlandse vluchten regelen inclusief van en naar Hong Kong.

Reis in dagen

Dag 1

Aankomst in Guilin/ prive auto naar Yangshuo
Verblijf in een traditioneel gebouwd guesthouse, net buiten Yangshuo omringd door de karst bergen. Het guesthouse bestaat uit originele boerenhuizen die verbouwd zijn tot gastenverblijven.

Dag 2

fietstrip door het karstgebergte langs de rijstvelden met gids en lokale boerenlunch onderweg.

Dag 3

Yangshuo, vrije dag
Optionele tours: boot trip op de Li rivier, kayakken, bamboo raften, Chinese kookles, markt trip, tai chi les etc.

Dag 4

transfer met gids en prive auto naar Chenyang: een prachtig Dong dorp met houten huizen en overdekte wind- en regenbruggen

Dag 5

Chenyang met gids en prive auto: verken de nabij gelegen dorpen

Dag 6

transfer naar Longsheng (Longji/ Pingan) rijstterrassen met gids en prive auto

Dag 7

Longsheng (Longji/ Pingan): wandeling over de rijstterrassen met gids (geen auto)

Dag 8

vlucht/ trein van Guilin naar Kunming, vanaf Kunming een prive auto naar Dali (rit van ong. 5 uur door de bergen)

Dag 9

optionele tour in Dali: met een gids en prive auto maak je een dagtrip naar het platteland naar het Yi volk, een lokale markt en een prachtige, verstilde tempel (extra kosten)

Dag 10

prive auto (geen gids) naar het authentieke Bai dorp Shaxi. Shaxi is een klein Bai dorp omringd door rijstvelden en je kunt makkelijk lopen naar andere nabij gelegen dorpen. Het dorp is erin geslaagd om de sfeervolle traditionele Bai huizen te bewaren. Voordat je naar Shaxi gaat, bezoek je Shibaoshan, een tempel waar oude authentieke Boeddhistishe beelden te zien zijn. Het is een wonder dat deze beelden de culturele revolutie overleefd hebben.

Dag 11

prive auto naar (geen gids) naar Zhongdian (Shangrila) met een stop in de Tiger leaping gorge. Dit is een lange dag rijden maar de rit van de lager gelegen Shaxi (1900 m) vallei naar het Tibetaanse Shangrila (3200 m) is erg mooi en afwisselend. Aangekomen in Shangrila zie je yaks en de typsisch wit ommuurde Tibetaanse huizen, versierd met gekleurde vlaggen op het dak.

Dag 12

vrije dag in Zhongdian: je kunt het Tibetaanse Songzanlin klooster op eigen gelegenheid bezoeken (geen gids, geen auto)

Dag 13

prive auto (geen gids) naar Lijiang. De bergachtige rit van Shangrila naar Lijiang gaat van de 3200 m hoogte naar de lager gelegen Lijiang (2400 m) vlaktes. Een verrassende rit met een verscheidenheid aan mooie landschappen. Vrije middag in Lijiang

Dag 14

Veel mensen vinden Lijiang heel erg toeristisch want bijna elk pand in de oude stad is tegenwoordig een winkel of een guesthouse. Als je nog iets van de serene sfeer van vroeger wilt proeven dan moet je vroeg opstaan om de groepen toeristen voor te zijn. Je wandelt dan in alle rust door de nauwe straatjes over de bruggen en kanalen. Mocht je de drukte overdag enigszins willen vermijden dan is de fietstocht naar dorpjes buiten Lijiang een alternatief. Een persoonlijke favoriet van ons is de trip naar de rode bergen van Liming.

Tip: als je minder lange uren wilt rijden, kun je de vologorde van de route veranderen in Kunming-Dali-Lijiang-Shangrila, dat is al met al minder uren rijden. Je vliegt dan vanuit Shangrila terug naar Kunming en vanuit daar naar andere Chinese steden. Er gaat geen trei tussen Shangrila en Kunming.

Opties:
1. Om terug te gaan naar Kunming kun je een slaaptrein nemen. Wil je liever geen trein nemen dan kun je ook van Lijiang naar Kunming vliegen.
2. Je kunt van Kunming naar Guilin ook een slaaptrein nemen, dat duurt langer (minimaal 19 uur) maar het is wel voordeliger.
3. Je kunt van Kunming naar Dali een dag- of nachttrein nemen, afhankelijk van welke trein het is duurt dan 5-8 uur.

Prijs

2 personen- 12390 Chinese RMB per persoon

Inclusief
1. prive auto voor alle transfers
2. dagtrips met Engels sprekende gids volgens programma
3. verblijf in kleinschalige boutique hotels en traditionele guesthouses incl ontbijt.

Exclusief:
1. (inter)nationale vluchten Hong Kong of andere plaats naar Guilin,
2. vlucht of trein Kunming- Guilin (1160 of 450 Chinese RMB per persoon)
3. vlucht of trein Lijiang-Kunming (ong 1000 of 300 Chinese RMB per persoon) of vlucht Shangrila-Kunming (ong 1000 Chinese RMB per persoon)
4. optionele tours
5. maaltijden en entrees
6. fooien voor gidsen en chauffeurs (50-100 Chinese RMB per dag, per gids en per chauffeur)

Voor je informatie: vluchten naar Guilin vanuit Beijing, Shanghai, Hong Kong kosten rond de 1000-2000 Chinese RMB per persoon, enkele reis. Vluchten van Lijiang/ Shangrila/ Guilin naar Kunming kosten rond de 1000 Chinese RMB per persoon.

TIP: Als je de binnenlandse vluchten zelf op tijd boekt kun je hoogst waarschijnlijk lagere prijzen vinden. Je kunt ook reizen met de (goedkopere) (nacht)trein. Op deze route rijden geen hogesnelheidstreinen.

Taoist monk

Andere reizen:

Tibetan monks