Beijing naar Hong Kong/ Shanghai: steden en natuur 15 dagen

Als dit je eerste reis naar China is dan is deze trip een aanrader. De reis gaat vanuit het noorden helemaal naar het zuiden. Op deze meer dan 5000 kilometer lange reis zie je niet alleen de beroemde hoogtepunten zoals de Muur en het Terracotta leger maar ook de magnifieke bergketens in het zuiden en de rustige, kleurrijke dorpjes midden in de rijstvelden. Wil je nog meer de natuur in? Bekijk dan eens onze Zuid China rondreizen, ook zeer geschikt voor fotoreizen.

Chinese temple

Route: Beijing- Xi’an- Chengdu- Lijiang- Shaxi- Dali- Kunming- Guilin/ Yangshuo- Guangzhou/ Hong Kong

Dag 1

Aankomst in Beijing, transfer van vliegveld naar een eenvoudig typisch courtyard hutong hotel.

Dag 2

Wat kun je allemaal doen in Beijing? Een heleboel! De dag begint bijv. met een bezoek aan het Tian’anmenplein, het grootste plein ter wereld. Aansluitend bezoek je de Verboden Stad, hier leefden vele generaties Chinese keizers, je luncht in een sfeervol maar eenvoudig restaurant (op eigen rekening). Na de lunch bezoek je een van de mooiste tempels van Beijing, de Tempel van de Hemel. In het park er omheen, is van alles te zien mensen komen hier samen om te vliegeren, dansen, zingen of om samen spelletjes te doen,
Bij deze excursie maak je gebruik van lokaal openbaar vervoer, metro, bus en soms een fietstaxi tenzij anders afgesproken. Inclusief lokaal vervoer, begeleiding exclusief lunch en entree-bewijzen

Dag 3

Je kunt je bezoek aan Beijing uitbreiden met nog veel meer leuke en interessante bezienswaardigheden zoals de Muur, de Lamatempel met de grote Buddha gemaakt van heerlijke ruikend sandelhout of een bezoek aan de Olympische stadions. Onze favoriet is echter een fietstocht maken door de hutongs en langs beroemde punten zoals de verboden stad en het plein van de hemelse vrede.

‘s Avonds kun je genieten van de spectaculaire shows van de acrobaten, Kungfu masters of de Beijing Opera.

Dag 4

Beijing: vrije tijd tot het vertrek naar het treinstation voor de avondtrein (soft sleepers) naar Xi’an. Wil je niet overnachten in de trein dan kun je de hogesnelheidstrein naar Xi’an nemen.

Dag 5

Xi’an: na aankomst met de trein met auto en gids naar het Terracotta leger. ‘s Middags heb je vrije tijd om Xi’an verder te bekijken. Je kunt naar de Chinese moslim wijk, over de stadsmuren fietsen, naar de Bell Tower of een Taoistische tempel bezoeken.

Dag 6

Vlucht Xi’an naar Chengdu. Transfer naar vliegveld voor de vlucht naar Chengdu, transfer naar hotel.

Optioneel: naar Sanxingdui museum dat een indrukwekkende collectie aan oude gouden maskers heeft. Verder kun je vanuit Chengdu nog naar de grote Buddha in Leshan en Emeishan of een 4 daagse trip maken naar Leshan en het Tibetaanse Tagong

Dag 7

Chengdu: met een prive auto en gids naar de panda’s en de Wenshu tempel. Middag-/ avond vlucht Chengdu naar Lijiang

Dag 8

Lijiang: ‘s morgens maak je een trip met de auto en fietsen naar het platteland rondom Lijiang naar minder toeristische Naxi dorpjes rondom een meer. Onderweg bezoek je ook een Naxi tempel en je eindigt met een lokale lunch. Als je niet wilt fietsen dan kun je de trip ook met een auto doen. De trip kan ook verlengd worden met de middag (extra kosten).

Dag 9

Privé auto (geen gids) naar het authentieke Bai dorp Shaxi, onderweg een bezoek aan Shibaoshan tempel. Je komt het eind van de middag aan in Shaxi.

Dag 10

Privé auto (geen gids) naar Dali. Bij aankomst in Dali heb je tijd om de stad te verkennen.

Dag 11

Dali dagtrip met gids, vervoer en lunch: bezoek niet toeristische dorpen en markten van het Bai volk langs het Erhai meer en/of het Yi volk. Deze dagtrips worden uitgevoerd door de eigenaar van China Minority Travel, Henriette of Jim, de eigenaar van Jim’s Tibetan Hotel. Dit is gegarandeerd een dag waar je op plekken komt waar je normaliter niet zou komen en je interessante verhalen hoort.

Dag 12

Er zijn verschillende opties om van Dali naar Kunming en verder naar Guilin te reizen. Je kunt met de openbare snelbus naar Kunming of de hogesnelheidstrein naar Kunming/ Guilin nemen. Bovendien zijn er ook vluchten vanaf Kunming naar Guilin. Bij aankomst in Guilin regelen we een prive transfer naar Yangshuo

Dag 13

Yangshuo: fietsen door het karstgebergte langs rijstvelden met een gids die de rustiger paadjes kent.

Dag 14

Yangshuo: vrije dag om te wandelen, een boot- of kayaktocht te maken, naar een lichtshow te gaan, waaiers te beschilderen of een markt te bezoeken.

Dag 15

Transfer naar treinstation in Guilin voor de trein naar Guangzhou/ Shenzhen en dan op eigen gelegenheid verder reizen naar Hong Kong. Je kunt je reis ook eindigen in Shanghai of andere Chinese steden.

Prijs:

2 personen: vanaf 12260 Chinese RMB per persoon.

Inclusief: verblijf in kleinschalige boutique hotels en traditionele guesthouses incl ontbijt vlg programma, transfers en excursies vlg programma, trein tickets van Beijing naar Xi’an

Exclusief: vervoer van Dali naar Kunming/Guilin, vervoer naar Hong Kong, optionele tours, maaltijden, entrees, fooien voor gidsen en chauffeurs

 

Andere reizen