Beijing, Xi’an en schitterende rijstterrassen 14 dagen

Wil je naar de hoogtepunten in China? Dan is deze reis is een absolute aanrader. Je bezoekt bezienswaardigheden van China zoals de Chinese Muur bij Beijing en het terracottaleger bij Xi’an. Vervolgens ruil je de wolkenkrabbers in voor de magnifieke natuur in Yangshuo en Ping’an.  Op deze meer dan 3000 kilometer lange reis krijg je een goede indruk van de enorme contrasten in China tussen de grote steden en het platteland.

Je kunt ook nog meer de natuur in naar onbekendere gebieden in Yunnan en Guizhou. Zoek je nog meer inspiratie? We hebben een top 7 gemaakt van mooiste plekken in Zuid China, ook zeer geschikt voor fotoreizen.

Nieuwsgierig geworden?

Heb je interesse in deze reis, stuur dan een e-mail naar chinaminoritytravel@gmail.com voor een vrijblijvende op maat gemaakte offerte.

 

Route: Beijing- Xi’an- Guilin/ Yangshuo- Ping’an Longji rijstterrassen- Hong Kong

Dag 1 aankomst Beijing, privé transfer hotel
Dag 2 Beijing: kies uit leuke excursies voor Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing
Dag 5 Beijing – Xi’an met overdag snelle trein of ‘s avonds slaaptrein
Dag 6 Xi’an- privé excursie Terracottaleger
Dag 7 Xi’an – trein/ vlucht Guilin – prive transfer naar Yangshuo
Dag 8 Yangshuo
Dag 9 Yangshuo

Dag 10 Yangshuo – Ping’an Longji rijstterrassen met prive transfer
Dag 11 Ping’an rijstterrassen
Dag 12 Ping’an- Guilin- vlucht of snelle trein naar Hong Kong (of andere steden zoals Shanghai)
Dag 13 Hong Kong vrije dag
Dag 14 Hong Kong vrije dag tot aan vertrek naar huis

DAG 1 AANKOMST BEIJING

Je komt aan op Beijing vliegveld en je hebt een transfer naar je hotel. Je logeert in een sfeervol hotel dat in een leuke buurt ligt waar veel te zien en te doen is op straat. Er zijn zoveel interessante excursies in Beijing te maken dat je waarschijnlijk tijd te kort komt!

DAG 2 BEIJING

Met zijn wolkenkrabbers, westerse winkelcentra en ringwegen vol auto’s is Beijing een moderne miljoenenstad geworden waar de tijd niet stil heeft gestaan. Je vindt er echter ook veel sporen van de laatste keizers uit de Ming en Qing dynastien zoals de Verboden Stad waar de keizerlijke families woonden met hun enorme hofhouding. Boven de toegangspoort van de Verboden Stad hangt nog steeds het kolossale portret van Mao Zedong dat uitziet over het enorme Tiananmen plein. Langs het plein vind je gebouwen die doen denken aan het communistische tijdperk zoals het Mao Mausoleum, het Nationaal Historisch Museum en de Grote Hal van het Volk.

DAG 3 BEIJING

Voor veel mensen is het letterlijke hoogtepunt van Beijing een bezoek aan de Chinese Muur. Het is wel klimmen geblazen maar het uitzicht maakt het zeer de moeit waard: de Muur slingert zich kilometers lang voor je uit over de heuvels door het ruige en desolate landschap.

Op de terugweg kun je verkoeling zoeken in het imposante Zomerpaleis, het zomerverblijf van keizerin-weduwe Cixi. Het heeft mooi aangelegde tuinen en door de wandelgangen langs het Kunming meer waait een koel briesje. De plafonds van de corridors zijn prachtig beschilderd.

Als je ‘s avonds nog puf hebt dan kun je nog een Beijing Opera of een Kongfu voorstelling bijwonen.

DAG 4 SNELLE DAGTREIN OF SLAAP NACHTTREIN BEIJING – XI’AN

Je kunt kiezen of je overdag de snelle trein naar Xi’an neemt of de slaap trein. Als je de dagtrein ‘s morgens neemt heb je ‘s middags de tijd om Xi’an te gaan verkennen. Neem je de slaaptrein dan vertrek je aan het eind van de middag en heb je dus meer tijd in Beijing.

DAG 5 XI’AN/ EXCURSIE TERRACOTTALEGER

De beroemdste bezienswaardigheid van Xi’an is natuurlijk het terracotta leger, onderdeel van de graftombe van de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi (259 BC-220 BC). De meer dan 8000 terracotta soldaten werden gemaakt om de keizer te beschermen op zijn reis naar het hiernamaals. Oorspronkelijk stond het leger boven de grond maar door de loop van de eeuwen werd het bedolven onder een dikke laag zand. Meer dan 2000 jaar later wilde een boer een waterput slaan maar in plaats van water vond hij het enorme leger van terracotta figuren. De duizenden levensgrote soldaten zijn ook bijzonder omdat ze allemaal een uniek gezicht hebben. Verder zijn er paarden, strijdwagens, ambtenaren, arbeiders, acrobaten, muzikanten en zelfs dieren gevonden en het geheel geeft een uniek beeld van lang vervlogen tijden.

Verder kun je in Xi’an de moslimwijk met de lekkere noedelrestaurantjes bezoeken, de Chinese moskee bewonderen, over de brede stadsmuur fietsen of een van de pagoda’s bewonderen. Bovendien heeft Xi’an een prachtig museum, het Shaanxi History museum.

DAG 6 XI’AN- TREIN/ VLUCHT GUILIN- TRANSFER NAAR YANGSHUO

Je reist een behoorlijk eindje (iets minder dan 1500 km) met de trein of een vliegtuig naar Guilin en je stapt uit in een wonderlijk landschap. Het vreemdsoortige karstgebergte dat het landschap domineert is een fascinerend gezicht.

DAG 7 en 8 YANGSHUO

Je verblijft in een traditioneel gebouwd guesthouse net buiten Yangshuo, omringd door de karst bergen. Het guesthouse bestaat uit originele boerenhuizen die verbouwd zijn tot gastenverblijven. Yangshuo staat bekend om de  natuur, terrasjes en het lekkere eten.

Voor iedereen, jong en oud zijn er ook genoeg aktieve dingen te doen: fietsen langs de rijstvelden midden in het karstgebergte kun je prima zelf doen maar het is leuker met een gids die de kleine paadjes weet. De rijstvelden zijn altijd interessant en, afhankelijk van het seizoen, kun je goed zien hoe de rijst groeit, bloeit en wordt geoogst. Verder kun je een tochtje maken op de rivier met een bamboe vlot en de karstheuvels vanaf het water bewonderen.

Nieuw, bijzonder en origineel is de niet toeristische dagtrip vanuit Yangshuo die je kunt maken naar 2 verlaten dorpen. Dit is een trip terug in de tijd. Beide dorpen hebben een specifieke bouwstijl en je gaat op bezoek bij een familie waardoor je een zeldzaam kijkje krijgt in hoe de mensen wonen. Onderweg rijd je door het weergaloze karstgebergte landschap en je geniet van geweldige uitzichten op de Li rivier.

DAG 9 TRANSFER YANGSHUO – PING’AN

Meer naar het noorden liggen de indrukwekkende ‘Dragon’s backbone’ Longji rijst terrassen die behoren tot de meest indrukwekkende van Azië. Hoewel de rijstterrassen bij Yuanyang in zuidoost-Yunnan een groter gebied bestrijken, zijn de Longji terrassen bij Ping’an minstens zo spectaculair. De terrassen zijn eeuwenoud en aangelegd door de Zhuang en Yao bevolking die er nog steeds wonen.

DAG 11 PING’AN

Vandaag kun je de hele dag wandelen door dit schitterende gebied. Afhankelijk van het seizoen kun je het zaaien, groeien en oogsten van de rijst van dichtbij bekijken. Tegenwoordig zijn er ook boeren die zwarte rijst tussen de gewone witte rijst verbouwen. De zwarte rijstplanten zijn donkerder en daardoor krijg je een nog mooier lijnenspel van groen en zwart.

Je logeert boven op de heuvels in het Zhuang dorp Ping’an en vanaf het terras van het hotel of vanuit je kamer met balkon kun je heerlijk genieten van het grandioze uitzicht. Een mooi boek erbij en iets heerlijks om te drinken maken je vakantiegevoel compleet.

DAG 12 PING’AN – TRANSFER GUILIN – TREIN HONGKONG

Je hebt een transfer naar het station van Guilin en in ong 3 uur zoef je met de rechtstreekse sneltrein naar Hongkong of een andere stad in China zoals bijv Shanghai. In Hong Kong valt veel te zien, van moderne wolkenkrabber- architectuur tot oude Chinese tempels. Een van de populairste bezienswaardigheden is een bezoek aan de Victoria Peak waar je met een klein trammetje steil omhoog gaat voor een spectaculair uitzicht.

Je kunt in Hong Kong natuurlijk ook eindeloos winkelen in de vele shoppingmalls. Bovendien zijn er vele toprestaurants maar ook sfeervolle avondmarkten waar je goed kunt eten.

‘s Avonds kun je naar de Avenue of Stars in Tsim Sha Tshui waar je een spectaculaire licht- & geluidshow kunt meemaken. Hoge skyline wolkenkrabbers worden dan verlicht met lasers, zoeklichten en gekleurde lichten onder begeleiding van commentaar en muziek.

 DAG 13-14 HONGKONG

Hongkong heeft ook een aantal eilanden met mooie stranden en wandelmogelijkheden. Je kunt zelf makkelijk met de veerboot naar Lantau of Lamma eiland varen. Of maak een daguitstapje naar Macau dat ook niet ver weg is. Kortom, mogelijkheden genoeg!