Zo vraag je een visum voor China aan

 

Het snelst en makkelijkst: visum China online aanvragen

Het is het snelst en eenvoudigst om een visum voor China online aan te vragen, het e-visum. De documenten moet je digitaal aanleveren en het visum wordt per koerier bezorgd. Je kunt via allerlei visumdiensten een e-visum aanvagen.

Voorwaarden voor het online visum voor China:

 • Je reist met minimaal 2 personen.
 • Je paspoort is nog minimaal 6 maanden geldig.
 • Je kunt maximaal 21 dagen in China verblijven.
 • Je vraagt het visum minimaal 2 weken voor vertrek aan.
 • Het visum is alleen geldig voor toeristen. Een zakenreis maken of werken in China kan niet met dit visum.
 • Je kunt China één keer in reizen met dit visum (single entry).
 • Je hebt (vlieg)tickets voor de heen- en terugreis.
 • Je kunt je hele verblijf aantonen d.m.v. boekingsbevestigingen of een uitnodiging. Als je bij ons een reis boekt dan sturen wij je een officiele bevestiging van de reis, het reis programma en de hotelovernachtingen met bijbehorende stempels.

Wat heb je nodig voor een online visum aanvraag?

Het aanvraagformulier vul je in het Nederlands in. Je moet je paspoort- en reisgegevens invullen en je moet deze documenten uploaden:

 • Een document met je reisgegevens bijv een vliegticket. Je moet zowel de heen- als de terugreis uploaden voor alle reizigers.
 • Een document met je verblijfsgegevens. Dit kunnen boekingsbevestigingen van de accommodatie(s) zijn waar je verblijft of een uitnodigingsbrief als je bij mensen thuis verblijft. Voor elke nacht moet je een boekingsbevestiging uploaden. Als je bij ons een reis boekt dan sturen wij je een officiele bevestiging van de reis, het reis programma en de hotelovernachtingen met bijbehorende stempels.
 • Een scan van de informatiepagina van je paspoort.

Nadat je het aanvraagformulier hebt ingevuld en je je aanvraag hebt afgerond en betaald, wordt je visumaanvraag gecontroleerd. Als er nog iets ontbreekt nemen ze contact met je op. Als je aanvraag volledig is, wordt deze doorgestuurd naar China en binnen twee weken krijg je bericht dat je visum is goedgekeurd. Hierin staat ook wanneer deze wordt verstuurd. Het visum wordt 10 dagen voor je vertrek per koerier vanuit China verstuurd. Nadat het verzonden is, krijg je per email een track and trace code toegestuurd zodat je de zending kunt volgen. Het duurt gemiddeld 2 tot 3 werkdagen voor je visum ontvangt. Het visum neem je samen met je paspoort mee op reis. Je hebt altijd het originele visum nodig, reizen met een kopie is dus niet toegestaan.

Een visum via de Chinese ambassade aanvragen

Vroeger moest je naar de Chinese ambassade om een visum voor China aan te vragen. Tegenwoordig worden alle visumaanvragen door het Chinese Visa Application Service Center (CVASC) behandeld. De regels voor het krijgen van het visum naar China veranderen nogal eens. Lees de meest recente informatie op de CVASC website.

Zelf naar de CVASC in Den Haag of per post?

Je gaat of zelf naar het CVASC in Den Haag of je dient je aanvraag per post in. Let op: het CVASC is verhuisd vanaf eind september 2019. Dit is het nieuwe adres: Maanweg 174, 9de verdieping, 2516 AB, Den Haag (500 meter from Kiosk NS-station Voorburg). Lees je van te voren goed in en zorg dat je ALLE juiste documenten bij je hebt.

Contactgegevens CVASC

Het CVASC is verhuisd vanaf eind september 2019. Dit is het nieuwe adres:

Maanweg 174, 9de verdieping, 2516 AB, Den Haag (500 meter from Kiosk NS-station Voorburg) tel. 070- 262 9150

Hier kun je wereldwijde lokaties vinden van de CVASC (Chinese Visa Application Service)

Visum China aanvragen per post bij de CVASC

Je moet de volgende documenten opsturen:

 • Je paspoort. Deze moet minimaal 6 maanden geldig zijn en minimaal 2 lege visumpagina’s hebben.
 • Een officiële pasfoto.
 • Het aanvraagformulier moet je downloaden van de CVASC website. Er wordt o.a. gevraagd naar je persoonsgegevens, het doel en de duur van je reis.
 • Een kopie van je vliegtickets voor zowel de heen- als de terugreis.
 • Een kopie van de hotelreserveringen voor je gehele verblijf in China.
 • Een reisschema waarop voor elke dag in China vermeldt staat wat je gaat doen. Als je bij ons een reis boekt dan sturen wij je een officiele bevestiging van de reis, het reis programma en de hotelovernachtingen met bijbehorende stempels.

Nadat je alle documenten hebt verzameld, verstuur je deze per post naar het CVASC. Daar wordt je aanvraag vervolgens beoordeeld. Als je visum is goedgekeurd, ontvang je je paspoort met daarin het visum per post retour. Ga je niet als toerist naar China, maar bijvoorbeeld voor studie of om te werken? Dat kan niet op een toeristenvisum en worden er meer documenten gevraagd. Welke dit precies zijn lees je op de website van het CVASC.

Ook naar Hongkong en Macau?

Zodra je vanuit China Hongkong of Macau bezoekt, verlaat je officieel China en is je Chinese visum niet meer geldig. Het is dus het handigst om deze plaatsen aan het begin of aan het einde van je reis te bezoeken. Als je na je bezoek aan Macau of Hongkong weer terug naar China wilt (bijv als je vlucht terug naar Nederland vanuit Guangzhou, Beijng of Shanghai gaat) dan heb je weer een nieuw Chinees visum nodig. Je kunt eventueel een nieuw visum in Hongkong aanvragen, maar houd rekening met enkele dagen verwerkingstijd. Het is soms moeilijk om in Nederland een double entry visum te krijgen. Voor Hongkong of Macau heb je geen visum nodig, je krijgt bij aankomst een toeristen visum.