Top 7 Mooiste plekken voor je reis in Zuid-China Yunnan

Bij je reis naar Zuid-China vraag je je natuurlijk af wat de mooiste foto plekken, hoogtepunten en bezienswaardigheden van China zijn. Wij helpen je graag met je zoektocht naar de mooiste plekken van China en zo kun je je reis naar je eigen wensen op maat samenstellen. Dit betekent dat je tijdens je rondreis in China je tijd optimaal besteed aan de mooiste bezienswaardigheden en plaatsen in China. Persoonlijk vinden wij de natuur in Zuid-China thuishoren in de Top 7 van China’s mooiste hoogtepunten. Vooral Yunnan is favoriet.

De rijstterrassen van Yuanyang

De Yuanyang rijstterrassen zijn fabelachtig mooi en uniek in Azië. De kleine stukjes worden met de hand en waterbuffels bewerkt en zijn zeer fotogeniek. Als de rijstterrassen onder water staan dan lijkt het geheel op een mozaïek van talloze gebroken spiegeltjes. Je kunt overnachten in een hotel met een schitterend uitzicht op de rijstterrassen in een ‘room with a view’. De rit van Kunming naar Yuanyang is lang maar onderweg maak je stops en je kunt ook nog overnachten halverwege in het interessante stadje Jianshui met zijn prachtige oude Qing dynastie huizen.

De kleurrijke markten in Yunnan

In het onbekende zuidoosten van Yunnan wonen veel traditionele volken zoals de Hani, Yi, Miao, Yao en Dai. Je ontmoet ze op de kleurrijke en authentieke markten in kleine dorpen. De verschillende volken leiden een traditioneel leven en veel vrouwen dragen nog hun zelf gemaakte kleding. De grootste attractie echter zul je zelf zijn want hier komen weinig westerse toeristen. Dit gebied is een paradijs voor fotografen.

Bekijk schitterende foto’s van prachtig geklede minderheden en rijstterrassen, gemaakt tijdens een reis door China door Mieke de Haas, een van onze klanten en gekozen tot Columbus reporter van 2015.

De zandkastelen van Yuanmou

Het landschap van Yuanmou earth forest lijkt op een verzameling zandkasteeltorens uit een sprookje, overal grillige pieken en je kunt er tussendoor, onderdoor en langs lopen. Er zijn fantastische uitzichtspunten onderweg. Zoals een van onze klanten schreef:  “Genoten hebben we van de geplande programmapunten. Misschien wel het meest van Earth Forest.  Ongelofelijk mooi en wat ons betreft veel meer de moeite waard dan Stone Forest bij Kunming. Niet in de laatste plaats door de rust: in Stone Forest zagen we honderden toeristen, in Earth Forest twee!” Yuanmou earth forest ligt op ong 5 uur rijden van Kunming of Dali in Yunnan, Zuid China.

Het Rode Aarde gebied bij Kunming

Het fotogenieke landschap van Hongtudi, oftewel het Rode Aarde gebied, ligt op 3 uur rijden vanuit Kunming (Yunnan). De aarde is er rood doordat er ijzer en koper in de grond zit. De groene en gele kleuren komen van de koolzaadvelden en de lapjes grond met aardappelen, gerst en maïs.

Dongzhulin: Tibetaans klooster in de bergen bij Shangrila en de grens met Tibet

Shangrila ligt op de Tibetaanse hoogvlakte, de uitlopers van de Himalaya en is daardoor een klein stukje Tibet in Yunnan. Het landschap rond Shangrila bestaat uit uitgestrekte graslanden met yaks en je ziet er de karakteristieke wit ommuurde Tibetaanse huizen met op de daken de kleurig wapperende gebedsvlaggetjes. Veel Tibetaanse vrouwen dragen nog hun traditonele kleding. Shangrila is goed in te passen op een China hoogtepunten reis door Yunnan. Shangrila is ook goed te bereiken vanuit Dali, Shaxi of Lijiang. Als je een rustig Tibetaans klooster wilt bekijken zonder grote groepen dan raden we het Dongzhulin klooster aan. Het is een prachtige rit door de bergen vanuit Shangrila en de sfeer is er zeer vredig. Het klooster is een stuk kleiner dan het Songzanlin klooster in Shangrila maar alleszins de moeite waard voor een authentieke beleving.
Nieuw: voor iedereen die houdt van rust, ruimte en authentieke ervaringen: we bieden een overnachting aan in een heel kleinschalig guesthouse, gebouwd in de traditionele Tibetaanse stijl van Shangrila. De sfeer is uniek en zeer persoonlijk. Het ligt net buiten Shangrila bij een Tibetaans dorp en de uitzichten vanuit de kamers over het Napa meer en de Shika berg zijn geweldig mooi. Vanuit het guesthouse kun je lange of korte wandelingen maken, een klein lokaal Tibetaans klooster bezoeken, yak boter thee drinken bij een Tibetaanse familie of een scooter- of motorrit maken rond het Napa meer. Gegarandeerd een niet toeristische, unieke ervaring.

Puzhehei karstgebergte: onbekend China, aan de andere, niet toeristische kant van Yangshuo

Het karstgebergte rond Puzhehei doet denken aan het sprookjesachtig, mooie landschap rond Yangshuo maar dan zonder de hordes toeristen. De beleving is heel anders omdat er in Puzhehei (nog) relatief weinig toeristen komen. Het landschap verschilt ook met dat van Yangshuo, de karstheuvels staan minder dicht bij elkaar en de watervlaktes zijn groter. Een magnifiek landschap. Puzhehei ligt op ong 4 uur rijden van Kunming (Yunnan).

Baoshan Stone City: onbekend, niet toeristisch Naxi dorp aan de andere kant van Lijiang

Baoshan Stone City is een Naxi dorp op een schitterende lokatie, midden in de bergen en gebouwd op een enorme uitstekende rots met uitzicht op de Yangste rivier. Het ligt op 3 uur rijden van Lijiang. Je kunt er prachtig wandelen en het is het begin van de geweldige trektocht naar Lugu Lake. Je kunt ook naar de overkant van de Yangtse varen en dan de berghelling op naar een ander, ook onontdekt niet toeristisch Naxi dorp, Wumu.