Wat te doen in Beijing?

Wij kregen wat blaren op onze voeten, zoveel is er te doen in Beijing! Maar, wat is nou echt leuk om te doen in Beijing?

Ga toch fietsen!

Als ‘echte’ Nederlander laat je natuurlijk geen kans voorbij gaan om te fietsen, ook al is het aan de andere kant van de wereld in een miljoenstad als Beijing. Een goede keus: het is een van onze favorieten in Beijing. We bedoelen dan wel zelf fietsen en niet je laten rijden in een kolonne toeristische riksja’s. De fietsroute gaat langs de oude hutongs, de Verboden Stad en de het Plein van de hemelse vrede. ’s Avonds is Beijing mooi verlicht en daarom is het ook leuk om deze fietstocht aan het einde van de dag te maken. Daarna kun je nog op foodsafari gaan en vreemde dingen op een stokje eten. Ben je niet zo’n avontuurlijke eter dan kan een gewone snack natuurlijk ook.

Beijing is een uitstekend begin van je China reis maar wat kun je er nu eigenlijk allemaal doen?

De Chinese Muur

Ben je in Beijing, dan ga je natuurlijk ook naar de Muur. In het Chinees heet de Grote Muur de Lange Muur en lang is hij, het best bewaarde deel uit de Ming dynastie is 8000 km. Je kunt dus hele lange of korte wandelingen maken. De meeste mensen gaan naar Badaling en daar is het dan ook heel erg druk. Wij raden aan om iets verder te rijden, naar Mutianyu waar het iets rustiger is. Om er te komen kunnen we een prive auto voor je regelen.

Verkoeling in het Zomerpaleis

De zomers in Beijing kunnen zeer heet worden en daarom zochten de Chinese keizerlijke families verkoeling buiten de stad in het Zomerpaleis dat ligt aan een meer. Tegenwoordig kunnen ook de “lao bai xing 老百姓” oftewel de 100-gewone-namen-mensen er van genieten. Er is veel te zien, paleizen, tempels, paviljoenen, bruggen, pagodes en letterlijk honderden wandelpaden in uitgestrekte tuinen. Het Zomerpaleis staat sinds 1998 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Wat te doen na Beijing?

Ga je voor het eerst op vakantie naar China? Beijing is een uitstekend begin van je China reis. Neem vervolgens de trein naar het Terracotta leger in Xi’an, laat je vertederen door de panda’s in Chengdu, bewonder de fotogenieke rijstterrassen in Yunnan en fotografeer de magnifieke landschappen in het zuiden van China.

Andere hoogtepunten van Beijing

Natuurlijk staan een bezoek aan het Tian’anmenplein, de Verboden Stad en de Tempel van de Hemel op je lijstje. Ook de Lamatempel met de heerlijk ruikende grote Buddha gemaakt van sandelhout is een aanrader.

Beijing Bird's Nest

Beijing Food Walk

China heeft een rijke en gevarieerde culinaire traditie. In Beijing vind je honderden restaurants en tijdens deze wandeling laten we je kennis maken met vier verschillende restaurants. In elk restaurant krijg je een of meerdere kleine gerechtjes geserveerd, een uitstekende manier om culinaire specialiteiten van China te ontdekken waarbij de originele Peking eend zeker op het menu staat. Je kunt kiezen uit de ‘Vier verschillende keukens uit China’ of ‘De Lokale Beijing stijl keuken’.

Kopje thee?

Als je een liefhebber bent van Chinese thee dan kun je mee naar een bezoek aan een schitterend theehuis waar je kennis maakt met de beroemde Chinese theecultuur door verschillende soorten thee te proeven en de juiste bereidingswijze te zien in een zeer sfeervolle omgeving.

Je kunt er ook voor kiezen om naar een theemarkt te gaan waar thee uit heel China te koop is. Dit is de plaats waar ook winkels en restaurants hun thee inkopen. Niet alleen zie je heel veel verschillende soorten thee, ook zie je een uitgebreid assortiment van thee benodigdheden. Je bezoekt drie thee stands waar je de verschillende soorten kunt proeven en meer te weten komt over de beste bereidingswijzen.

Kunstdistrict 798

De rondwandeling over dit oude fabrieksterrein gaat langs galleries, winkeltjes en restaurantjes. Tijdens de wandeling krijg je uitgebreide uitleg over de geschiedenis van het complex en de ontwikkeling van de Chinese moderne kunst. Je loopt verschillende galleries binnen om exposities te bekijken.

Workshops

Je kunt korte lessen volgen in tai qi, kalligrafie en Chinese knipkunst.

Shows

‘s Avonds hoef je je ook niet te vervelen want in Beijing kun je fanstastische shows zien: acrobatiek, kungfu en/of Beijing Opera.