Beijing en Xi’an hoogtepunten 5 dagen

Beijing opera

Wat zijn de hoogtepunten van een China reis?

In de top 10 staan standaard de Chinese Muur bij Beijing en het Terracottaleger in Xi’an. En terecht. Het zijn stille getuigen van het verleden, geregeerd door keizers waarbij je je verplaatste met een paard. Tegenwoordig reis je met een hoge snelheidstrein in een paar uur van Beijing naar  Xi’an. Het zijn moderne steden met druk verkeer en hippe shopping malls. Echter, een glimp van vervlogen tijden kun je zien in de groene parken van Beijing waar mannen hun zangvogels in kooien uitlaten en het dagelijkse leven in de hutongs, de achteraf straatjes.

 

 

Excursies in Beijing

    • Wandel door de hutongs en bezoek tempels onderweg
    • Fiets overdag door de hutongs en ervaar het dagelijks leven van de families die hier al generaties lang wonen. Of ontdek Beijing by night en fiets lang de mooi verlichte Verboden stad en het Tiananmen plein. Eindig de trip met een snack op de Wangfujing avondmarkt.
    • Kunst district 798, bezoek de voormalige fabrieken die nu zijn veranderd in ateliers van kunstenaars, hippe galleries en restaurants. Tijdens de rondleiding hoor je meer over 798’s geschiedenis en de ontwikkeling van China’s moderne kunst.
    • Maak een thee ceremonie mee
    • Neem deel aan een kalligrafie les

Voor meer tips, kijk bij Wat te doen in Beijing. Heb je 2 of 3 weken voor je China reis? Bekijk dan ons mooie aanbod voor reizen dwars door China.

Geschiedenis Terracotta leger

In Xi’an kun je het Terracotta leger bewonderen, 200 jaar voor Christus door de eerste keizer van China gemaakt. Hij liet het leger ontwerpen als bescherming voor hemzelf in het hiernamaals. Mid jaren 70 werd het door een boer ontdekt die een put wilde slaan.

Reis Beijing en Xi’an in 5 dagen

Dag 1

transfer van Beijing airport. Het hotel in Beijing is gerenoveerd voormalig familiehuis gebouwd in Qing dynasty stijl, het ligt in een hutong.

Dag 2

Beijing: bezoek aan de Muur en Zomerpaleis met prive auto met/zonder gids

Dag 3

Beijing: met gids en metro, bus, fiets, taxi naar de Verboden stad, Tiananmen plein en de tempel van de hemel. Aan het eind van de middag een transfer naar het treinstation voor de avondtrein naar xi’an (softsleepers)

Dag 4

Aankomst in Xi’an: prive auto met/ zonder gids naar het terracotta leger, vrije middag in Xi’an.

Dag 5

Transfer naar Xi’an vliegveld.

Prijs

afhankelijk van soort vervoer, hotels en wel/geen gids
2 personen – vanaf 5300 Chinese RMB per persoon, 4 personen- vanaf 3900 RMB per persoon
Incl: hotels incl ontbijt, excursies in Beijing en Xi’an, transfers volgens programma
Excl: entrees, maaltijden, fooien voor gidsen en chauffeurs
prijs in euro

Andere reizen

Shanghai, Xiamen, Hangzhou and Suzhou, Chengdu
Yunnan 7 daagse reis
Zuid China 14 daagse reis
Familie/ Expat reizen
Trekkings in Yunnan
Jim’s Tibetan hotel in Dali
Guizhou 5-12 dagen