Chengdu: pandaberen, Leshan en Emeishan

Chengdu pandasWat is er veel te doen in Chengdu! Het is de stad van de panda’s, theehuizen en tempels. Als je er een dag of twee doorbrengt dan krijg je een aardige indruk van deze boeiende stad. Bovendien kun je interessante excursies maken naar omliggende bezienswaardigheden van China zoals de grote boeddha van Leshan en de tempels op de Emeishan berg. 

Panda’s en tempels

De beste tijd om te panda’s te zien is tijdens de voedertijd in de ochtend. De rest van de dag zijn de panda’s niet erg actief want ze zijn dan druk met eten, het kauwen op bamboe. Na dit bezoek rijd je naar Leshan om de 71 m hoge Buddha aan de rivier te bekijken. Je kunt de vele trappen beklimmen of je neemt een boot om het gigantische beeld vanaf een afstandje in zijn geheel te zien. Vanaf Leshan is het een uur rijden naar Emeishan, de boeddhistische berg waar nog steeds veel pelgrims naartoe gaan. Tegenwoordig hoef je niet meer de talloze trappen te beklimmen want er zijn bussen en kabelbanen die je naar de tempels of de top kunnen brengen. Je kunt zelfs in een hotel op de top slapen of aan de voet van de berg waar zich een (klooster)hotel bevindt.

Reis in dagen

In/ Rond Chengdu: Sanxingdui museum, Leshan, Emeishan

  • Dag 1

   transfer van Chengdu vliegveld naar hotel. Na check in in hotel: bezoek aan Wenshu tempel en de taoistische Groene Ram tempel met gids en prive auto.

  • Dag 2

   bezoek aan panda’s en het Sanxingdui museum met de indrukwekkende gouden maskers

  • Dag 3

   naar Leshan, onderweg stop in het oude dorp Huanglongxi

  • Dag 4

   naar boeddhistische berg Emeishan

  • Dag 5

   terug naar Chengdu

Prijs

2 personen- 4090 Chinese RMB per persoon, 4 personen- 2990 RMB per persoon.
Incl: hotels incl ontbijt, prive dagtrips met gids en prive auto, transfers volgens programma, excursie bus op Emeishan.
Excl: entrees, maaltijden, fooien voor gidsen en chauffeurs

Je kunt deze trip verlengen met een bezoek aan Tagong, een klein Tibetaans stadje met een boeddhistisch klooster en je kunt er paardrijden op de uitgestrekte graslanden met op de achtergrond besneeuwde bergen.

Special interesses
Voor liefhebbers van zijde en archaeologie kunnen we het Brocade en silk museum en Sanxingdui van harte aanbevelen. In het zijdemuseum zijn fantastische handgemaakte doeken te zien. In Sangxingdui bevindt zich een prachtig museum met intrigerende maskers die dateren van de 12de en 11de eeuw voor Christus.

Van Chengdu kun je naar Dali of Lijiang vliegen en de 7 daagse trip door Yunnan maken.

Andere reizen

Hangzhou/ Suzhou, of Xiamen, Beijing & Xi’an, Shanghai
Zuid China 14 daagse reis
Familie/ Expat reizen
Trekkings in Yunnan
Jim’s Tibetan hotel in Dali
Guizhou 5-12 dagen
West China/Tibet reizen
China hoogtepunten 17 dagen