Hangzhou en Suzhou

Vanuit Amsterdam kun je met KLM rechtstreeks vliegen op Hangzhou en Xiamen. Op onze individuele China rondreizen zijn Xiamen en Hangzhou prima te combineren met een reis naar de bergen en minderheden van Zuid China.

Wat kan er nog meer?

  • Wij geven je graag reisadvies want wij kennen China al meer dan 20 jaar uit eigen ervaring. De trip kan aangepast worden aan je wensen dus laat het ons weten wat je nog toe zou willen voegen en/of veranderen.
  • Je hebt vaak de keus tussen een hogesnelheidstrein of een vlucht
  • In elke plaats kunnen we excursies, transfers en gidsen voor je regelen.
  • In sommige plaatsen is het mogelijk een hotel met zwembad te boeken maar dit is meestal een binnenbad.

Hangzhou werd beschreven door Marco Polo als ‘de mooiste en elegantste stad ter wereld’. Tegenwoordig is Hangzhou een drukke stad. Relatieve rust kun je vinden aan het West lake en de Lingyin (Soul’s Retreat) Tempel, een mooi buddhistisch tempelcomplex. De tempel heeft ook een groot aantal grotten en religieuze rotsschilderingen. Ook is Hangzhou een goede plaats om naar een theeplantage te gaan om de beroemde ‘drakenbron’ thee te proeven.

 

Suzhou is een stad met historische betekenis in de vorm van de prachtige landschappelijke tuinen. De beroemdste is de tuin van de ‘humble administrator’ dat op de UNESCO lijst van beschermd cultuurgoed staat. Suzhou is een ‘waterstad’ en heeft veel kanalen en bruggetjes. Als je ‘s morgens vroeg opstaat zie je nog het rustige leven rond de kanalen en vang je een glimp op van het verleden. Suzhou is ook een stad waar van oudsher zijde wordt gemaakt en je kunt een zijdefabriek bezoeken en zien hoe zijde wordt gemaakt. Andere interessante trips zijn om naar de Tiger Hill te gaan en het Suzhou museum. Suzhou is makkelijk te bereiken met de trein of auto vanaf Shanghai.

 

 

Andere reizen

Xiamen, Beijing & Xi’an, Shanghai, Chengdu
Zuid China 14 daagse reis
Yunnan hoogtepunten 7 dagen
Familie/ Expat reizen
Trekkings in Yunnan
Jim’s Tibetan hotel in Dali
Guizhou 5-12 dagen
West China/Tibet reizen
China hoogtepunten 17 dagen