Shanghai: bright lights, bright city

CMT_ShanghaiShanghai is een moderne metropool, groot en flistend. Het dagelijkse leven is snel, tijd is geld! Als je op zoek gaat, zijn er echter wel degelijk sporen te vinden van de roemrijke geschiedenis. Als je meer van Shanghai wilt begrijpen dan is het zeker een aanrader om op een van onze zeer interessante tours mee te gaan.

Shanghai: wandeling door authentieke oude straten met gids (duur: 2 uur)
Ga terug in de tijd en ontdek de geschiedenis van de oude straatjes en vang zo een glimp op van het oude Shanghai. Ontmoet de oudere wijkbewoners en luister naar hun interessante verhalen over hoe het leven vroeger was. Door dit bezoek aan de snel verdwijnende oude straten van Shanghai krijg je pas echt gevoel voor de snelheid waarmee de ontwikkelingen in China gaan. Kijk rond op de lokale markt en probeer wat van de interessante snacks die op straat te krijgen zijn.

Shanghai’s hoogtepunten
Als je genoeg tijd hebt dan is Shanghai goed te doen met de taxi of de metro maar voor mensen met weinig tijd en die het allemaal willen zien, bieden we een prive Shanghai hoogtepunten dagtrip. Bezoek de Jade Buddha temple, het Volksplein, het Shanghai museum, de Yuyuan tuinen, Shanghai’s oude straten, de Bund de voormalige Franse concessie wijk met de koloniale huizen. De tour eindigt in Tianzifang, Shanghai’s Soho, oorspronkelijk een typische jaren 50 fabriekswijk maar nu een hip centrum voor ontwerpers en kunstenaars.

Shanghai’s Joodse getto
Van 1850 tot 1950 hebben golven van Joodse immigranten vanuit India, Rusland en Duitsland een belangrijke impact gehad op de economie en ontwikkeling van Shanghai. Het heeft talloze schrijvers en fillmmakers geinspireerd. Het getto was een gebied van ongeveer een vierkante mijl. Loop door de voormalig Joodse wijk en maak een praatje met de lokale mensen van wie er veel zijn die de meeste tijd van hun leven hier hebben gewoond.

Shanghai begrafenis museum
Tijdens deze trip kom je van alles te weten over Chinese begrafenis rituelen en je hoort verbluffende verhalen. Deze trip is des te bijzonderder omdat je alleen op (niet makkelijk te krijgen) afspraak mag komen kijken. Een begrafenis expert gids zal ervoor zorgen dat dit een unieke ervaring zal worden.

Reis in dagen

Hoogtepunten tour Beijing en Shanghai

Dag 1

transfer van Beijing vliegveld

Dag 2

Beijing: bezoek aan de Muur en Zomerpaleis met gids en prive auto

Dag 3

Beijing: met gids en metro, bus, fiets taxi naar de Verboden stad, Tiananmen plein en de tempel van de hemel. Aan het eind van de middag een transfer naar het treinstation voor de avondtrein naar Shanghai (softsleepers)

Dag 4

aankomst in Shanghai: transfer van treinstation naar hotel/ een 2 uur durende wandeling met een gids, rest van de dag is vrij

Dag 5

transfer naar Shanghai vliegveld

Prijs

2 personen- 5575 Chinese RMB per persoon, 4 personen- 4590 RMB per persoon
Incl: hotels incl BF, 2 prive dagtrips met gids in Beijing, wandeling in Shanghai met gids, transfers volgens programma
Excl: entrees, maaltijden, fooien voor gids en chauffeur

Optioneel hotel in Shanghai: kies een prachtig klein upmarket boutique hotel in een mooi oud pand in de voormalige oude Franse wijk.

Andere reizen

Hangzhou, of Xiamen, Beijing & Xi’an, Chengdu
Yunnan 7 daagse reis
Zuid China 14 daagse reis
Familie/ Expat reizen
Trekkings in Yunnan
Jim’s Tibetan hotel in Dali
Guizhou 5-12 dagen
West China/Tibet reizen