Xiamen en de ronde Hakka huizen


Xiamen is een van China’s metropolen aan de kust. Het oudste deel bevindt zich rond de haven. Het nabij gelegen eiland Gulangyu is ook de moeite waard met zijn koloniale huizen, stijlvolle boutique hotels en groene lanen. Een bijzonder verschijnsel zijn de ronde huizen, gebouwd door de Hakka mensen.

Vanuit Xiamen reis je makkelijk verder China in, kijk hier voor langere China rondreizen.

In het Chinees heten ze ‘tulou’, gebouwen van aarde. Tulou zijn grote rechthoekige of cirkelvormige besloten gebouwen met hele dikke muren gemaakt van aangestampte aarde. Ze zijn 3 tot 5 verdiepingen hoog en er kunnnen wel 80 families in een huis wonen. De ronde Hakka huizen hebben meestal maar 1 hoofdpoort en de bovenste verdieping heeft schietgaten zodat de bewoners zich konden verdedigen. Het is van Xiamen ong 3,5 uur rijden naar de Hakka huizen dus je kunt het doen als een dagtrip maar als je wat meer tijd hebt dan is het leuk om in de buurt te overnachten en alles op je gemak te bekijken.

Dag 1

transfer met prive auto (geen gids) van je hotel in Xiamen naar Yongding en bezoek aan de ronde huizen

Hotel in Yongding incl BF

Dag 2

verdere bezoeken aan verschillende ronde huizen en terug naar Xiamen (3,5 uur)

Prijs: voor 2 personen- 1750 Chinese RMB per persoon
prijs in euro

Incl: auto met (chinees sprekende) chauffeur, 1 nacht hotel incl ontbijt
Excl: gids, maaltijden, entrees

Voor de liefhebbers

Je kunt met de boot oversteken naar het Taiwanese eiland Jinmen (het voormalige Formosa), waarvan sommige oude huizen verbouwd zijn tot boutique hotels. Vanaf Jinmen vlieg je voordeling naar Taiwan.

Andere reizen