Dali- Shaxi-Lijiang: bergen, dorpen en tempels 1-2 dagen


Om van Dali naar Lijiang (of omgekeerd) te reizen kunnen we een prive auto voor je regelen via Shaxi en Shibaoshan tempel. Je kunt ook zonder stops in een keer doorrijden naar Lijiang. Beide routes gaan dwars door de bergen en bieden mooie vergezichten. Voor mensen die het rustiger aan willen doen, raden wij aan om deze route in 2 dagen te doen en te overnachten in Shaxi.

Shaxi is een plezierig, klein Bai dorp omringd door rijstvelden en je kunt makkelijk naar de nabij gelegen dorpen lopen of fietsen. Vroeger lag Shaxi op een van de vele zuidelijke handelsroutes. Thee werd vervoerd met paardenkaravaans op smalle weggetjes dwars door de bergen heen. Het dorp is erin geslaagd om de authentieke traditionele Bai koopmanshuizen te bewaren en tegelijkertijd een dorpssfeer te behouden. Als je in 1 dag naar Lijiang rijdt dan heb je een uur in Shaxi en ong. 1,5 uur in Shibaoshan maar het is beter, gezien de lengte van de dag, om in Shaxi te overnachten. Het zal een relaxte stop in je drukke reisschema zijn.

Shibaoshan was vroeger een aktieve tempel en er is een verzameling oude Boeddhistische beelden te zien die op wonderbaarlijke wijze de storm van de cuturele revolutie overleefd hebben. De beelden vertegenwoordigen de zgn konings-goden die naast politieke ook religieuze macht hadden. Het klooster ligt verstopt in de bossen en de wandeling ernaartoe is prachtig. Shibaoshan is ook een belangrijke plaats voor Bai boeddhistische pelgrims die er samen komen om lokale festivals te vieren.

Prijs 1 dag

Je rijdt of via Shaxi of via Shibaoshan klooster. Als je beide wilt doen op 1 dag dan wordt het een erg lange dag en in dat geval raden we je aan om een overnachting in Shaxi te plannen. Al met al is het ong. 6 uur rijden + tijd voor de bezienswaardigheden 2,5 uur. Vertrek uit dali 8 a.m., aankomst Lijiang ong. 18:00 p.m. Tijd in Shaxi: 1 uur, tijd in Shibaoshan 1,5 uur. Je kunt deze rit ook omgekeerd maken vanuit Lijiang naar Dali.
Prijs: 1-2 personen 1500 Chinese rmb totaal
Prijs: 3-4 personen 1900 Chinese rmb totaal
Incl: prive auto en chauffeur
Excl: gids, accomodatie, maaltijden, entrees

Optie: ochtend transfer van Dali naar de Tiger Leaping gorge zodat je de trek in de gorge dezelfde dag nog kunt beginnen.

Dali- Shaxi- Shibaoshan tempel- Lijiang 2 dagen

dag 1 rit van Dali naar Shaxi, bezoek Shibaoshan tempel
Dag 2 rit van Shaxi naar Lijiang of Shuhe (of Tiger Leaping gorge of Shangrila, extra kosten)

Prijs 2 dagen

Prijs: 1-2 personen 2300 Chinese rmb totaal
Prijs: 3-4 personen 2600 Chinese rmb totaal
Incl: prive auto en chauffeur
Excl: gids, accomodatie, maaltijden, entrees

Andere reizen:

Bai dorpen en Erhai trip
Yi volk, markten en boeddhistische tempel
auto naar Shaxi/Shibaoshan
auto rond Erhai meer
auto naar Yi markt
Lijiang platteland met fiets/auto
Yuanmou earth forest and Heijing oude zoutstad: tussen Dali en Kunming
Dali-Nuodeng-Shaxi-Lijiang: langs de thee karavaan route 3 dagen
Yunnan trekkings
Zuid China
Yunnan hoogepunten
China hoogtepunten
Dali: Jim’s Tibetan Hotel
Expat/ reizen met familie & kinderen
City tours
Tibet