Auto naar Yi dorp, markt en Boeddhistische tempel

Yi oma en babyIn deze regio zijn meerdere keren per maand leuke, niet-toeristische markten te bezoeken. Als er geen markt is, ga je naar een niet toeristisch stadje met oude huizen. Bovendien bezoek je een Yi dorp dat midden in de rijsterrassen ligt. Het is een van de weinige plekken in China waar nog stilte heerst en je vogels hoort en ziet.

Het Yi volk is 1 van de grootste minderheidsgroepen in Yunnan maar relatief onbekend omdat ze vaak in de bergen weg-van-de-snelweg wonen. Ze komen meestal alleen naar de drukkere lager gelegen gebieden voor markten en festivals. Je bezoekt een Yi dorp dat midden in de rijstvelden ligt. De wandeling ernaar toe gaat langs mooie rijstterrassen. Je ziet de Yi vrouwen die thuis of op het veld aan het werk zijn en op de kinderen pasen. Een speciaal gebruik in het dorp is het stomen van de bladeren van de eucalyptusbomen om er zo olie van te maken. Om er te komen loop je ong een half uur langs prachtige rijstterrassen.

Als je wilt kun je lunchen in een moslim dorpje, de chauffeur zal je helpen met eten bestellen. Daarna ga je naar een kleurrijke lokale boeddhistische tempel die verscholen ligt in de velden. Het is een vredige plek en je hoort er alleen de belletjes klingelen die aan de daken hangen. In de hoofdtempel zie je honderden beelden van arhats, de eerste volgelingen van boeddha die de verlichting bereikten. Ze lijken surrealistisch met hun lange benen, armen en wenkbrauwen. Na dit kleurrijke bezoek ga je terug naar Dali.

Deze trip is met alleen een chauffeur, hij spreekt geen Engels. Als je een interessante trip wilt met meer achtergrond informatie en verhalen dan raden we je aan om deze trip met een gids te maken. Bij boeking van de trip met gids kun je aangeven of je een Nederlands sprekende gids wilt.

Prijs

incl: auto met chauffeur (Chinees sprekend) 1-4 mensen 600 yuan, 5-6 people 650 yuan (tijd: 9:00-17:00)
excl: lunch, gids

Andere reizen:

Boottrip Erhai meer en Bai dorpen, auto naar Shaxi/Shibaoshan, auto rond Erhai meer, Dali: Yi volk, markt en boeddhistische tempel, auto Dali-Shaxi-Shangrila, Lijiang platteland met fiets/auto, Dali/Shaxi en Nuodeng: langs de oude karavaanroute, Yuanmou earth forest en Heijing oude zoudstad, tussen Dali en Kunming

Yunnan trekkings
Zuid China
Yunnan hoogepunten
China hoogtepunten
Dali: Jim’s Tibetan Hotel
Expat/ reizen met familie & kinderen
City tours
Tibet