Dali: Erhai meer boottrip en Bai dorpen

Erhai lake panoramaAls gids op deze trip gaan mee of Henriette Buist (eigenaar China Minority Travel) of Jim (Jim’s Tibetan Hotel). Door hun jarenlange ervaring als gids en door hun lokale contacten in Dali kom je op plekken waar je anders niet zou komen en door de interessante verhalen en mensen die je ontmoet wordt de trip een onvergetelijke ervaring! Bij het boeken van de trip kun je aangeven of je een Nederlandstalige gids wilt.

Laatste nieuws: tegenwoordig mogen er alleen nog maar grote toeristenboten varen op het Erhai meer bij Dali en daarom kunnen we de excursie zoals hier beschreven niet meer als zodanig uitvoeren. We verwijzen we je graag naar onze nieuwe boottrip over het Xihu meer en langs Bai dorpen. Deze trip is qua inhoud min of meer hetzelfde en ons nieuwe meer is heerlijk rustig!

Enthousiaste reakties over deze trip, ook in het Nederlands.

Eerst ga je naar Xizhou, dat ook wel ‘klein oud Dali’ wordt genoemd omdat het lijkt op Dali jaren geleden. De meeste mensen die er wonen zijn van het Bai volk. Xizhou heeft nog een oud gedeelte met huizen van rond de 100 jaar oud die zijn gebouwd in traditionele stijl met Dali marmer en zwartwitte versieringen boven de houten poorten. We nemen een kijkje in een van de best bewaard gebleven huizen met een klein binnenpleintje waar nog steeds lokale families wonen.

Daarna nemen we het lokale transport naar de auto, paard en wagen. We rijden met de auto naar de oever van het meer en stappen op de lokale boot waar we op gaan lunchen. Na een uur varen ben je aan de overkant. We rijden verder langs de rijstvelden naar een Bai boerendorp. Onder de grote boom op het dorpspleintje zitten oude mannen hun pijp te roken terwijl ze een oogje op de kleinkinderen houden. Tussendoor scharrelen kippen en varkens. De vrouwen zijn druk op de velden aan het werk. In dit dorp gaan we ook op bezoek bij een lokale Bai familie en naar een lokale Bai Boeddhistische tempel met beelden die je nergens anders ziet. Aan het eind van de middag varen over het Erhai meer terug naar Dali.

Prijs:

2200 yuan totaal for 1-4 personen, 5-6 personen 2500 yuan totaal.
Inclusief: alle transport (o.a. lokale boot), lunch, gids

Andere reizen:

Yi volk, markten en boeddhistische tempel
auto naar Shaxi/Shibaoshan
auto rond Erhai meer
Lijiang platteland met fiets/auto
Yuanmou earth forest and Heijing oude zoutstad: tussen Dali en Kunming
Dali-Nuodeng-Shaxi-Lijiang: langs de thee karavaan route 3 dagen
Yunnan trekkings
Zuid China
Yunnan hoogepunten
China hoogtepunten
Dali: Jim’s Tibetan Hotel
Expat/ reizen met familie & kinderen
City tours
Tibet