Dali- Shaxi- Shangrila: door bergen langs dorpen en kloosters 2 dagen

Je kunt bij ons een auto boeken om van Dali naar/ van Shangrila te reizen. Je maakt een mooie rit dwars door de bergen heen naar Shaxi (ong 3-4 uur rijden), een stadje dat vroeger op de vroegere thee karavaanroute lag. Thee werd vervoerd met paardenkaravaans op smalle weggetjes dwars door de bergen heen. Shaxi is een plezierig, klein Bai dorp omringd door rijstvelden en je kunt makkelijk naar de nabij gelegen dorpen lopen. Het dorp is erin geslaagd om de authentieke traditionele Bai koopmanshuizen te bewaren en tegelijkertijd een dorpssfeer te behouden.

Onderweg naar Shaxi stop je bij Shibaoshan. Het was vroeger een aktieve tempel en er is een verzameling oude Boeddhistische beelden te zien die op wonderbaarlijke wijze de storm van de cuturele revolutie overleefd hebben. De beelden vertegenwoordigen de zgn konings-goden die naast politieke ook religieuze macht hadden. Het klooster ligt verstopt in de bossen en de wandeling ernaartoe is prachtig. Shibaoshan is ook een belangrijke plaats voor Bai boeddhistische pelgrims die er samen komen om lokale festivals te vieren.

Van Shaxi rijd je in ong 6-7 uur naar Shangrila, een stukje Tibet in Yunnan. Shangrila heeft een groot aktief Tibetaans klooster waar je makkelijk een hele morgen kunt doorbrengen. Verder kun je de oude stad bekijken en in de omgeving naar het natuurpark Pudaocao. Onderweg van Shaxi naar Shangrila maak je een stop in de Tiger Leaping gorge. Je kunt er een korte wandeling maken of de 2 daagse trek door de gorge doen. Dan rijd je verder naar Shangrila. De rit van de lager gelegen gorge naar het Tibetaanse Shangrila (3200 m) is erg mooi en afwisselend. Langzaam kom je op grotere hoogte en verandert het landschap in graslanden, kom je langs Tibteaanse stupa’s en zie je de typisch wit ommuurde Tibetaanse huizen, versierd met gekleurde gebedsvlaggetjes op het dak.

Je kunt nog verder richting de Yunnan/Tibet grens reizen via Benzilan en Deqin. Onderweg kom je langs kloosters en je kunt een gletsjer bezoeken. De rit is prachtig en je rijdt door groene valleien omhoog langs prachtige vergezichten van besneeuwde bergtoppen. Vanaf Deqin rijd je weer terug naar Shangrila en dan kun je vliegen naar Chengdu of Kunming.

Andere niet touristische dagtrips
Yuanmou earth forest en Heijing oude zoutstad, tussen Dali en Kunming
Boottrip Erhai meer en Bai dorpen, auto naar Shaxi/Shibaoshan, auto rond Erhai meer, auto naar Yi markt, Lijiang platteland met fiets/auto

Yunnan trekkings
Zuid China
Yunnan hoogepunten
China hoogtepunten
Dali: Jim’s Tibetan Hotel
Expat/ reizen met familie & kinderen
City tours
Tibet