Familie reis met kinderen: steden en natuur in 22 dagen

China_shaxi_kids_tripChina is een super interessant land voor je reis met kinderen want alles is echt anders. China is ook een fijne bestemming voor reizen met kinderen omdat het zo veilig, goed en comfortabel te bereizen is. Uniek in China zijn natuurlijk de Chinese muur n Beijing, de soldaten van klei in Xi’an, de pandaberen in Chengdu maar vooral de vriendelijke mensen zullen je kinderen en jezelf nog lang bij blijven.

Rustig aan, man man lai, zeggen de Chinezen zelf

Deze familiereis door China heeft een rustig tempo met comfortabele verplaatsingen met prive vervoer en vluchten. Ideaal als je met kinderen reist omdat je het dan rustig aan kunt doen. Zo houd je als gezin het maximale aan tijd over om samen veel te doen en te beleven.  De reis heeft een goede balans tussen grote, drukke steden waar je komt voor de cultuur en het platteland met kleine bergdorpen en rijstvelden. Je verblijft in kleinschalige boutique hotels, gebouwd in traditionele stijl. Waar mogelijk boeken we familiekamers voor je zoals in het vriendelijke en kleurrijke Jim’s Tibetan Hotel in Dali.

De Chinese muur, de begraven soldaten en de panda beren

Je komt aan in de hoofdstad van China, Beijing, waar je allerlei leuke familie vriendelijke excursies kunt bijboeken. Uiteraard staat de Grote Muur op het lijstje maar het is ook erg leuk om te gaan fietsen door de oude hutongs, langs de verboden stad en het plein van de hemelse vrede. Op de fiets zie je veel en beleef je de stad weer heel anders. Indien beschikbaar kun je met een Nederlandse gids gaan, handig voor kinderen die nog geen Engels spreken! Dan ga je met de trein naar Xi’an om het Terracotta leger te bewonderen. Vervolgens reis je naar het zuiden van China en kun je genieten van panda’s en theehuizen in Chengdu. Een tripje naar de panda’s kun je ook prima combineren met de grote boeddha van Leshan.

Dorpjes in de bergen

Na een week drukke steden is het tijd om het platteland op te gaan. In Lijiang en Dali bevind je je midden in de magnifieke berglandschappen van Yunnan. Bijzonder is het verblijf in het authentieke bergdorp Wumu waar de Naxi leven op het ritme van de seizoenen en waar je mooi kunt wandelen. Als alternatief voor Wumu kun je ook een bezoek brengen aan het Tibetaanse Shangrila.  De rit van het lager gelegen Lijiang (2400 m) vallei naar het Tibetaanse Shangrila (3200 m) is erg mooi en afwisselend. Aangekomen in Shangrila zie je yaks en de typische witte Tibetaanse huizen, versierd met gekleurde vlaggetjes op de daken. Shangrila is bekend vanwege het indrukwekkende Tibetaanse klooster Songzanlin en vanaf het dak van het klooster heb je een geweldig mooi uitzicht over de graslanden met grazende yaks.

Stadjes op de oude thee karavaan routes

Shaxi is een klein stadje van het Bai volk. Veel van de authenthieke oude huizen waren vroeger van families die handelden op de theekaravaan route. Dali staat bekend om de groene rijstvelden, de kleurrijke minderheden en het meer. Hier kun je een interessante excursie maken naar het onbekende Yi volk, een leuke markt en een prachtig verstilde tempel. Indien beschikbaar gaat Henriette Buist (de eigenaar van China Minority Travel) met jullie mee als gids.

Fietsen in de rijstvelden en dobberen op een bamboevlot

Na een dag reizen kom je terecht in het wonderlijke karstgebergte rond Yangshuo waar je geweldig kunt fietsen, wandelen en een vlottocht over de rivier kunt maken. Je eindigt je reis in Guilin en afhankelijk van waar je terug vliegt naar huis reis je met een snelle trein of vlucht naar bijv Beijing, Xiamen, Shanghai of andere steden.

Wat kunnen we nog meer voor je doen?

  • Wij geven je graag reisadvies over reizen in China want wij kennen China al meer dan 20 jaar uit eigen ervaring. Elke rondreis kan aangepast worden aan je wensen dus laat het ons weten wat je nog toe zou willen voegen en/of veranderen.
  • Je hebt vaak de keus tussen een hogesnelheidstrein of een vlucht
  • In elke plaats kunnen we excursies, transfers en gidsen voor je regelen.
  • In sommige plaatsen is het mogelijk een hotel met zwembad te boeken maar dit is meestal een binnenbad.

Route

Dag 1 aankomst Beijing
Wat te doen in Beijing? 
Dag 2 Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing
Dag 5 nachttrein Xi’an
Tip: er rijden tegenwoordig ook snelle dagtreinen! In slechts 4 uur ben je dan in Xi’an.
Dag 6 aankomst Xi’an
Dag 7 Xi’an
excursie naar het Terracotta leger
Dag 8 Xi’an – vlucht naar Chengdu
Dag 9 Chengdu
bezoek aan de panda’s en de grote boeddha van Leshan
Dag 10 Chengdu – vlucht naar Lijiang
Dag 11 Lijiang
excursies: ga een halve dag fietsen langs Naxi dorpen of maak een mooie bergwandeling tijdens de 2 daagse trek door de Tiger Leaping gorge
Dag 12 prive auto met chauffeur naar Wumu
Dag 13 Wumu
Als alternatief voor Wumu kun je ook een bezoek brengen aan het Tibetaanse Shangrila, met het indrukwekkende Tibetaanse klooster Songzanlin
Dag 16 prive auto naar Dali, onderweg kun je bij Bai dorpen stoppen en heb je een vrije middag in Dali
Dag 17 Dali
dagtrip naar het Yi volk, markt en verstilde tempel (indien beschikbaar met een Nederlandse gids)
Dag 18 Dali – hoge snelheidstrein naar Guilin- Yangshuo
Dag 19 Yangshuo
Hier kun je fietsen, wandelen, op een bamboevlot varen, een fototour maken naar dorpen met oude huizen op het platteland, de prachtige lichtshow van Zhang Yimou meemaken, het vissen met aalscholvers zien
Dag 20 Yangshuo
Dag 21 Yangshuo
Dag 22 Yangshuo – Guilin en dan naar de stad van waar je terug vliegt naar huis.
De prijs van deze reis is op aanvraag.  We horen graag van je!