Fotoreis onbekend Yunnan in 9 dagen

Op deze individuele China rondreis op maat, reis je naar Yunnan maar dan weg van het massatourisme.  Op deze originele China reisroute zul je geen grote tourgroepen tegenkomen. Geniet van de magnifieke rijstterrassen en kleurrijke markten. Besteed je tijd optimaal tijdens je rondreis in China aan de prachtige natuur in China.  Onderweg zul je plaatsen aandoen die voorkomen in de Top 7 van China’s mooiste hoogtepunten. Deze reis begint in Kunming en laat zich prima combineren met steden zoals Beijing, Chengdu, Zhangjiajie, Guiyang, Guilin, Shanghai met vluchten of hoge snelheidstreinen.

“Genoten hebben we van de geplande programmapunten. Misschien wel het meest van Earth Forest.  Ongelofelijk mooi en wat ons betreft veel meer de moeite waard dan Stone Forest bij Kunming. Niet in de laatste plaats door de rust: in Stone Forest zagen we honderden toeristen, in Earth Forest twee!”

Bekijk schitterende foto’s van prachtig geklede minderheden en rijstterrassen, gemaakt tijdens een reis door China door Mieke de Haas, een van onze klanten en Columbus reporter van het jaar.

Deze prive reis begint in Kunming, de hoofdstad van Yunnan. Je reist met een prive auto, chauffeur en gids naar het karstgebergte rond Puzhehei dat doet denken aan het geweldig mooie landschap rond Yangshuo maar de beleving is totaal anders omdat er (nog) relatief weinig toeristen komen.

Jianshui staat bekend om zijn traditionele architectuur. Een voorbeeld is het ouderlijk huis van de familie Zhu, een klassiek voorbeeld uit de Qing-dynasty (1644-1911), met zijn talloze bijgebouwtjes, vijvers en doorkijkjes op de tuinen. Even buiten Jianshui, midden in een boerendorp, bevinden zich nog een traditioneel ongerestaureerde familiehuizen van meer dan 100 jaar oud.

De Yuanyang en Honghe rijstterrassen zijn fabelachtig mooi en uniek in Azië. Ze zijn al lang geleden aangelegd door het Hani volk en staan onder water van januari tot maart. Daarna wordt de rijst geplant, in de zomer zijn de terrassen groen en dan volgt de oogst. Elk seizoen heeft zijn eigen charme. De kleine stukjes worden met de hand en met een waterbuffel bewerkt en zijn zeer fotogeniek. Als de rijstterrassen onder water staan dan lijkt het op een mozaïek van talloze gebroken spiegeltjes. Je kunt in een hotel overnachten dat aan de rand van de rijstterrassen ligt met werkelijk een schitterend uitzicht, met recht een ‘room with a view’.

 

Op deze prachtige tocht door het onbekende zuidoosten van Yunnan wonen veel traditionele volken zoals de Hani, Yi, Miao, Yao en Dai. Je ontmoet ze op de kleurrijke en authentieke markten in kleine dorpen. De verschillende volken leiden een traditioneel leven en veel vrouwen dragen nog hun zelf gemaakte kleding. Zo borduren de Yi-vrouwen zelf hun kleurrijke kleding en dragen aparte hoofddeksels. De Hani hebben blauwe kleding aan met soms versieringen in de vorm van oude munten die overgaan van moeder op dochter. De Yao vrouwen hebben vaak een geschoren hoofd en dragen rode puntmutsen, hun kleurig geborduurde broeken zien er ook spectaculair uit. Een andere groep binnen de Yao ziet er iets soberder uit met zwarte kleding en rose accenten. De grootste attractie echter zul je zelf zijn want hier komen weinig westerse toeristen.

Je kunt deze reis in Kunming eindigen na 7 dagen maar je kunt ook verder naar Dali reizen  langs de ontontdekte parels van Yuanmou en Heijing. Het landschap van Yuanmou earth forest lijkt op een verzameling zandkasteeltorens uit een sprookje, overal grillige pieken en je kunt er tussendoor, onderdoor en langs lopen. Er zijn fantastische uitzichtspunten onderweg.

Genoten hebben we van de geplande programmapunten. Misschien wel het meest van Earth Forest.  Ongelofelijk mooi en wat ons betreft veel meer de moeite waard dan Stone Forest bij Kunming. Niet in de laatste plaats door de rust: in Stone Forest zagen we honderden toeristen, in Earth Forest twee!- Susan H.

Meer tijd?

Als je meer tijd hebt dan kun je nog vanuit Kunming naar het fotogenieke landschap rond Hongtudi, oftewel het Rode Aarde gebied. De knalrode kleuren komen doordat  er ijzer en koper in de grond zit. De groene en gele kleuren komen van de koolzaadvelden en de lapjes grond met aardappelen, gerst en maïs. Het landschap bij Luoping is ook kleurrijk want het staat bekend om zijn bloeiende koolzaadvelden in het voorjaar.

Reisroute

Elke reis heeft een andere volgorde omdat de markten worden gehouden op roulerende dagen die elke week weer anders zijn.

Voorbeeld route: Kunming- Puzhehei karstgebergte- Jianshui: oude Qing dynasty architectuur- kleurrijke markten rond  Yuanyang en Honghe rijstterrassen– Jianshui- Kunming- Yuanmou earth forest- Heijing: oude zoutstad op de oude karavaan routeDali

Reis in dagen

Dag 1

Kunming-Puzhehei karstgebergte

Dag 2

Puzhehei- Jianshui: oude Qing dynastie huizen

Dag 3

Dag om Jianshui te verkennen

Dag 4

Jianshui- Yuanyang

Dag 5

Yuangyang: kleurrijke markten en rijstterrassen

Dag 6

Yuanyang- Honghe kleurrijke markten en rijstterrassen

Dag 7

Honghe- Yuanmou

Dag 8

Yuanmou-Heijing

Dag 9

Heijing- Dali

Lees hier een recensie van deze reis.

Prijs indicatie:

2 personen:  ongeveer 10900 Chinese RMB per persoon (afhankelijk van de precieze route en soort hotels)
prijs in euro

Inclusief: prive auto en chauffeur, Engels sprekende gids, accomodatie
Exclusief: maaltijden, entrees, fooien voor gids en chauffeur