Dwars door China in 20 dagen

Naar alle hoogtepunten van China reizen in 3 weken? Dat kan tijdens deze individuele China reis op maat waarbij je gaat reizen van de Chinese muur bij Beijing via het terracottaleger van Xi’an naar het prachtige bergdorp Wumu, een authentiek Naxi dorp bij Lijiang. Reis door de bergen van Yunnan naar de oude huizen van Shaxi en het blauwe meer van Dali. Wandel door de rijstvelden en langs de houten wind- en regenbruggen van Zhaoxing en bewonder de schitterende Ping’an rijstterrassen. Fietsend of op  een bamboevlot geniet je van het wonderlijke karstgebergte van Yangshuo. Tijdens deze reis dwars door China kun je meerdere malen met hogesnelheidstreinen reizen, een aantrekkelijk alternatief voor vluchten of lange auto ritten en minder belastend voor het milieu.

Wil je ook reizen naar Pingyao en pandaberen stad Chengdu? Bekijk dan de reis China in vogelvlucht in 21 dagen.

Vliegen op Chengdu met KLM?

Chengdu is een uitstekend begin voor een reis van 3 weken door de natuur in het zuiden van China. Wil je iets bijzonders, reis dan in 2 weken vanuit Chengdu door Yunnan naar de Avatar bergen.

Naar China met (jonge) kinderen? Geen probleem! Bekijk deze 3 weekse reis als je met je (jonge) kinderen op vakantie gaat naar China.

Wat kunnen we nog meer voor je doen?

  • Wij geven je graag reisadvies over individuele reizen in China want wij kennen China al meer dan 20 jaar uit eigen ervaring. De rondreis kan aangepast worden aan je wensen dus laat het ons weten wat je nog toe zou willen voegen en/of veranderen.
  • Je hebt vaak de keus tussen een hogesnelheidstrein of een vlucht
  • In elke plaats kunnen we excursies, transfers en gidsen voor je regelen.
  • In sommige plaatsen is het mogelijk een hotel met zwembad te boeken maar dit is meestal een binnenbad.

Route 20 dagen Dwars door China

Beijing– Xi’an- Lijiang- WumuShaxiDali– via Kunming naar Guilin- Zhaoxing- Pingan- Yangshuo- Xiamen– Shanghai/ Hongkong of andere Chinese steden

Dag 1 Aankomst Beijing: verken de hutongs

Je kunt, afhankelijk van je aankomsttijd, meteen de stad in en kennis maken met het leven in de hutongs, de kleine volkswijken en nauwe straatjes van Beijing. Je kunt zelf wandelen of met een gids gaan. Een ander niet al te druk begin is het bezoeken van de Lamatempel.

Dag 2 en 3 Beijing: Chinese muur en fietsen

Beijing heeft veel te bieden aan hoogtepunten, de meeste mensen hebben de verboden stad, het zomerpaleis en de Chinese muur op hun lijstje staan. Als je Beijing anders wilt leren kennen dan raden we je een fietstocht aan. Voor nog meer ideen, kun je kijken bij Wat te doen in Beijing?

Dag 4 Beijing-Xi’an met de trein

Je kunt overdag de hogesnelheidstrein nemen en ongeveer 4 uur reizen of je kunt de nachttrein nemen waar je dan ook overnacht (ong. 13 uur rijden).

Dag 5 Xi’an, prive excursie Terracottaleger

In 1974 ontdekten Chinese boeren bij het slaan van een waterput geen water maar het  Terracottaleger, de grootste archeologische vondst van de twintigste eeuw. Het aardewerken leger bestaat uit duizenden levensgrote soldaten, paarden en strijdwagens. Het is enorm indrukwekkend, zeker als je je bedenkt dat het meer dan tweeduizend jaar oud is. Het leger was bedoeld om de graftombe van de eerste keizer van China, Qin Shi Huang (259-210 BC) te beschermen.

Dag 6 vlucht Xi’an naar bergachtig Lijiang

Als je landt op het vliegveld van Lijiang zie je het meteen: je bent omringd door bergen. Je merkt het ook aan de ijlere lucht want je bevindt je op 2400  m. Lijiang oude stad met zijn nauwe straatjes, bruggetjes en oude huizen is erg populair, vooral onder Chinese toeristen. Je kunt de drukte enigszins vermijden door een fietstocht naar het platteland te maken. Heb je geen zin in drukte en grote mensenmassa’s dan kun je overnachten in een nabij gelegen Naxi dorp bij een meer in de buurt. Je logeert dan bij een Naxi familie op hun boerderij in eenvoudige kamers en je eet groentes uit hun eigen tuin.

Dag 7 Wumu, authentiek Naxi dorp

met een prive auto door naar het ongerepte Naxi bergdorp Wumu

Je wordt opgehaald door een chaufeur en je rijdt in ong 4 uur door het indrukwekkende Jade Draak Sneeuw berg park naar Wumu. Onderweg geniet je van de magnifieke berg uitzichten en je kunt een wandeling maken bij de yak weide.

Dag 8 Wumu

wandeling in de bergen rond Wumu

Je kunt met een lokale gids een schitterende wandeling maken in de bergen of een tocht maken naar bijv Baoshan Stone City waarbij je met een boot op de Yangtze rivier vaart. Tijdens de wandelingen krijg je een goed idee van het alledaagse dorpsleven en alle gewassen die er verbouwd worden zoals rijst, maïs, bonen, tabak, allerlei fruit en groentes.

Dag 9 Shaxi met de oude huizen

prive auto naar Shaxi, een relaxed Bai dorp met authentieke, oude huizen

Shaxi is een plezierig, klein Bai dorp omringd door rijstvelden en je kunt makkelijk naar de nabij gelegen dorpen lopen of fietsen. Het dorp is erin geslaagd om de authentieke traditionele Bai koopmanshuizen te bewaren en tegelijkertijd een dorpssfeer te behouden.

Dag 10 prive auto naar Dali aan het meer

Onderweg kun je een boottochtje maken en bezoek je de Bai dorpen Zhoucheng waar ze de typische tie-dye stoffen maken en Xizhou waar je nog mooie oude huizen kunt vinden.

Dag 11 Dali

vrije dag of een gegarandeerd niet toeristische dagtrip maken naar het platteland. Je bezoekt de Yi mensen, een kleurrijke, lokale markt en een verstilde, verborgen tempel. Bovendien kun je genieten van een heerlijke lunch in een klein moslimdorpje. Je gaat met een deskundige gids, Jim, de eigenaar van Jim’s Tibetan hotel of Henriette Buist, de eigenaar van China Minority Travel (Nederlands sprekend).

Dag 12 Dali naar Guilin karstgebergte

met de hogesnelheidstrein van Dali via Kunming naar Guilin

Dag 13 Zhaoxing rijstvelden

hogesnelheidstrein naar Zhaoxing

Dag 14 Zhaoxing

met een gids maak je een prachtige wandeling naar onbekende Dorp dorpen langs rijstvelden waar je weinig toeristen tegen zult komen

Dag 15 Ping’an rijstterrassen

hogesnelheidstrein naar Guilin en prive auto met gids naar Pingan, het gebied van de indrukwekkende ‘Dragon’s backbone’ Ping’an Longji rijstterrassen, je logeert in het Zhuangdorp Ping’an in een houten guesthouse.

Dag 16 Pingan

Vandaag maak je een wandeling met gids op de rijsterrassen van Pingan

Dag 17 prive auto naar Yangshuo karstgebergte

Het landschap van Yangshuo staat vaak afgebeeld op Chinese rolschilderijen: een kronkelende rivier waar een eenzame visser op een bamboe vlot vaart, omringd door karstgebergte. Je logeert in een guesthouse dat midden in dat mooie landschap ligt.

Dag 18 Yangshuo op de fiets

Je maakt een fietstrip door het karstgebergte langs de rijstvelden met een gids die de rustige weggetjes weet.

Dag 19 Yangshuo aan de rivier

Vandaag kun je er zelf op uit en bijv een boottrip op de Li rivier maken, kayakken, bamboo raften, Chinese kookles volgen, een markt bezoeken , een les tai chi nemen etc.
Optie voor liefhebbers van fotograferen: we kunnen een fototour regelen naar een niet toeristisch oud stenen dorp met onderweg prachtige uitzichtspunten.

Dag 20 bruisend Shanghai? Naar de ronde huizen van Xiamen?

Prive auto naar Guilin en de hogesnelheidstrein naar Shanghai of Shenzhen (richting Hong Kong) of andere Chinese steden. Of je neemt vanaf Guilin een vlucht naar een Chinese stad bijv Xiamen met de unieke ronde huizen van de Hakka.

Prijs: op aanvraag