Chengdu, Yunnan & Avatar bergen: pandaberen, minderheden en natuur in 14 dagen

Op deze individuele China rondreis op maat reis je van de panda stad Chengdu naar de Avatar bergen van Zhangjiajie, het gebied met het unieke, indrukwekkende landschap met duizenden karstgebergte pieken. Onderweg zul je reizen door de magnifieke bergen van Yunnan langs het Tibetaanse Shangrila, de oude stad van Lijiang, de oude huizen en kloosters van Shaxi en de markten en meren van Dali.

Nog meer inspiratie opdoen? Kijk hier voor de 14 daagse Zuid China reis van Kunming naar Guilin langs hoge bergen, minderheden en rijstvelden.

Route: Chengdu- Shangrila- Lijiang- Shaxi- Dali- Kunming- Zhangjiajie- Fenghuang- Guilin/ Yangshuo of Zhaoxing of andere plaatsen

Dag 1 aankomst Chengdu vliegveld, transfer naar hotel

Dag 2 Chengdu

optioneel:prive auto (en evt gids) naar de panda’s en de grote buddha van Leshan 

Dag 3 vlucht Chengdu- Shangrila incl transfers van en naar vliegvelden

Dag 4 vrije dag om het Songzanlin klooster te bekijken

TIP: voor iedereen die houdt van rust, ruimte en natuur bieden we een overnachting aan in een heel kleinschalig guesthouse, gebouwd in de traditionele Tibetaanse stijl van Shangrila. De sfeer is uniek en zeer persoonlijk en de maaltijden zijn gezamenlijk.

Dag 5 prive auto naar Lijiang met een stop in de Tiger Leaping Gorge

optioneel: de 2 daagse trekking in de Tiger Leaping Gorge

Dag 6 vrije dag in Lijiang

TIP: als je de drukte van Lijiang oude stad wilt vermijden dan kun je overnachten in een van de rustige Naxi dorpjes aan het Lashihai meer bij een Naxi familie met eenvoudige kamers. Je kunt ook verblijven in Wumu, een authentiek Naxi dorp dat midden in de bergen ligt op ongeveer 3 uur rijden van Lijiang.

optioneel: fietstrip vanuit Lijiang naar Naxi dorpen en lunch op een Naxi boerderij

Tip: bezoek de rode bergen van Liming, een indrukwekkend natuurgebied

Dag 7 prive auto naar Shaxi en onderweg een bezoek aan de tempels van Shibaoshan

Dag 8 prive auto naar Dali

Onderweg maak je een boottochtje op Xihu lake en bezoek je de Bai dorpen Zhoucheng waar ze de typische tie-dye stoffen maken en Xizhou waar je nog mooie oude huizen kunt vinden.

Dag 9 Dali

vrije dag om zelf te gaan fietsen of met de kabelbaan de bergen in te gaan

optioneel: maak een niet-toeristische dagtrip naar de dorpen en markten van het Yi volk met de eigenaar van Jim’s Tibetan hotel of Henriette, de eigenaar van China Minority Travel

Dag 10 openbare expres bus naar Kunming en dan een vlucht of de nachttrein naar de spectaculaire bergpieken van Zhangjiajie en transfer van Zhangjiajie vliegveld of treinstation

Dag 11 en 12 Zhangjiajie nationaal park met prive auto en gids

In dit geweldige nationale park zijn diverse prachtige wandelroutes die meestal niet druk zijn, op de uitkijkpunten na. Neem de 7 km lange kabelbaan naar de top van de hoogste berg, Tianmen (1520 m) en loop over de spectaculaire glazen brug 300 m boven de grond.

Dag 13 prive auto en gids naar Dehang Miao dorp en Fenghuang

Fenghuang is een stadje aan de rivier met mooie oude houten gebouwen en straatjes die doen denken aan vervlogen tijden.

Dag 14 prive auto en gids: dag in Fenghuang

Dag 15 optioneel: met prive auto verder naar Guilin/ Yangshuo of reis verder naar Zhaoxing, een mooi Dong dorp met houten wind- en regenbruggen. Vanuit Zhaoxing kun je met de trein naar Guilin reizen. Vanuit Guilin kun je makkelijk naar Yangshuo of andere steden.

Prijs
2 personen: ongeveer 11000 Chinese RMB per persoon
prijs in euro

Inclusief 
1. verblijf in kleinschalige boutique hotels (indien beschikbaar) incl ontbijt
2. prive auto met/ zonder gids vlg programma
3. excursies volgens programma
4. bus tickets Dali-Kunming
5. vlucht Chengdu- Shangrila
6. tickets voor Zhangjiajie die vooraf gekocht moeten worden ivm de dagelijkse quota

Exclusief

1. optionele tours
2. maaltijden en entrees
3. fooien voor gidsen en chauffeurs
4. vervoer en hotel op dag 15, dit is afhankelijk van waar je verder naartoe wilt reizen
5. vlucht/ trein van Kunming naar Zhangjiajie

Voor je informatie:
1. als er bij de beschrijving alleen staat ‘met auto’ dan betekent dat je de tour maakt met een chauffeur die alleen Chinees spreekt en geen Engels. Onderweg kun je zelf aangeven of je foto’s/ toilet stops wilt maken. Als je liever wilt dat er ook een Engels sprekende gids mee gaat dan kunnen we dat voor je regelen (extra kosten).
2. De trip kan aangepast worden aan je wensen. We regelen geen internationale vluchten maar kunnen, als je wilt, wel alle binnenlandse vluchten regelen inclusief van en naar Hong Kong.

Uitgebreide beschrijving

Dag 1 en 2 Chengdu, prive auto naar het pandacentrum (geen gids)
Het hoogtepunt van Chengdu is het panda centrum waar met veel succes al jarenlang panda’s worden gefokt, een unieke kans om deze grote en kleine knuffelberen te zien. Verder staat Chengdu bekend om zijn theehuizen en drukbezochte tempels. Een bezoek aan de Sichuan Opera waar de acteurs bliksemsnel van traditionele maskers wisselen is ook erg de moeite waard. Verder kun je vanuit Chengdu makkelijk naar de grote Buddha in Leshan en Emeishan, de berg die vele Buddistische pelgrims trekt.

Ook kun je vanuit Chengdu naar het gebied van de Kham Tibetanen reizen. Hier heb je geen speciale permits voor nodig en als je een stukje Tibet wilt zien met Tibetaanse kloosters, graslanden en yaks dan is dit een aanrader.

Tip: KLM vliegt een aantal keren per week rechtstreeks van Amsterdam naar Chengdu

Dag 3 vlucht Chengdu- Shangrila, incl transfers van en naar vliegvelden

Dag 4 Shangrila, vrije dag
Als je iets van Tibetaanse sferen wilt proeven dan is Shangrila zeker de moeite waard. Je kunt het kleurrijke Tibetaanse Songzanlin klooster op eigen gelegenheid bezoeken. Het ligt prachtig aan de rand van de stad omgeven door graslanden waar yaks op grazen. In 2014 brandde een groot deel van Shangrila af, ze zijn er nog druk bezig winkels en guesthouses te herbouwen maar het meeste is nu klaar.

optioneel: voor iedereen die houdt van rust, ruimte en natuur bieden we een overnachting aan in een heel kleinschalig guesthouse, gebouwd in de traditionele Tibetaanse stijl van Shangrila. De sfeer is uniek en zeer persoonlijk en de maaltijden zijn gezamenlijk. Het ligt op een uur rijden buiten Shangrila bij een Tibetaans stadje. Vanuit het guesthouse kun je lange of korte wandelingen maken en een lokaal Tibetaans klooster bezoeken. Gegarandeerd een niet toeristische, unieke ervaring.

Dag 5 prive auto Shangrila- Lijiang via de Tiger Leaping gorge (geen gids)
De bergachtige rit van Shangrila naar Lijiang gaat van de 3200 m hoogte naar de lager gelegen Lijiang (2400 m) vlaktes. Een verrassende rit met een verscheidenheid aan mooie landschappen. Je hebt een vrije middag in Lijiang. Onderweg kun je een stop maken in de Tiger Leaping gorge . Je kunt in de Tiger Leaping gorge ook de indrukwekkende 2-daagse trekking maken.

Dag 6 Lijiang, vrije dag
Veel mensen vinden Lijiang erg toeristisch want bijna elk pand in de oude stad is een winkel of een guesthouse geworden. Als je nog iets van de serene sfeer van vroeger wilt proeven dan moet je vroeg opstaan als de winkels nog dicht zijn en de Chinese tourgroepen nog niet op de been zijn. Je wandelt dan in alle rust door de nauwe straatjes over de stenen bruggen en kanalen. Mocht je de drukte overdag willen vermijden dan is de Lijiang fietstocht die langs dorpjes gaat een goede optie.

Tip: maak een trip de natuur in en ga naar de rode bergen van Liming.

Dag 6 prive auto Lijiang- Shaxi, onderweg bezoek aan Shibaoshan tempel (geen gids)
In de tempels van Shibaoshan is een verzameling oude Boeddhistische beelden te zien die op wonderbaarlijke wijze de storm van de cuturele revolutie overleefd hebben. De beelden vertegenwoordigen de zgn konings-goden die naast politieke ook religieuze macht hadden. Het klooster ligt verscholen in de bossen en de wandeling ernaartoe is prachtig. Shibaoshan is ook een belangrijke plaats voor Bai boeddhistische pelgrims die er samen komen om lokale festivals te vieren.

Shaxi is een plezierig, klein Bai dorp omringd door rijstvelden en je kunt makkelijk naar de nabij gelegen dorpen lopen. Vroeger lag Shaxi op een van de vele zuidelijke handelsroutes. Thee werd vervoerd met paardenkaravaans op smalle weggetjes dwars door de bergen heen. Het dorp is erin geslaagd om de authentieke traditionele Bai koopmanshuizen te bewaren en tegelijkertijd een dorpssfeer te behouden.

Dag 7 prive auto naar Dali (geen gids)

Onderweg maak je een tour naar het pittoreske Xihu meer waar je met een houten roeiboot prachtig kunt varen.
Ook bezoek je Xizhou, dat ook wel ‘klein oud Dali’ wordt genoemd omdat het lijkt op Dali lang geleden. De meeste mensen die er wonen zijn van het Bai volk. Xizhou heeft nog een oud gedeelte met huizen van rond de 100 jaar oud die zijn gebouwd in traditionele stijl met Dali marmer en zwartwitte versieringen boven de houten poorten. Sommige huizen zijn goed bewaard gebleven en in veel wonen nog steeds lokale families.

Verder maak je een stop in Zhoucheng, een Bai dorp waar veel van de typische blauwwitte tie-dye stoffen worden gemaakt in een van de vele kleine werkplaatsen aan huis.

Dag 9 Dali
Optioneel: in Dali kun je een gegarandeerd niet toeristische dagtrip maken naar het platteland. Je bezoekt de Yi mensen, een kleurrijke, lokale markt en een verstilde, verborgen tempel. Bovendien kun je genieten van een heerlijke lunch in een klein moslimdorpje. Je gaat met een deskundige gids, Jim, de eigenaar van Jim’s Tibetan hotel of Henriette, de eigenaar van China Minority Travel.

Als je een vrije dag neemt in Dali dan kun je bijv. een fiets huren en langs het Erhai meer door Bai dorpjes heen fietsen. Je kunt ook met de kabelbaan de bergen in waar je een mooie wandeling kunt maken.

Dag 10 Dali, met de openbare expres bus naar Kunming, vlucht of (nacht)trein Kunming- Zhangjiajie. Je reist met de openbare expres bus in ong 5 uur naar Kunming waar je met de avondtrein of vlucht naar Zhangjiajie vertrekt.

Optie: je kunt ook met een prive auto of vliegen van Dali naar Kunming.

Dag 11 en 12 Zhangjiajie met prive auto en gids

In dit geweldige nationale park zijn diverse prachtige wandelroutes die meestal niet druk zijn, op de uitkijkpunten na. Neem de 7 km lange kabelbaan naar de top van de hoogste berg, Tianmen (1520 m) en loop over de spectaculaire glazen brug 300 m boven de grond. De rest van de dag wandel je naar andere prachtige uitzichtspunten en loop je door oude bossen. Ook bezoek je de druk bezochte Tianmen tempel, het Boedhhistische centrum van west Hunan en de Tianmen grot. Neem ook de kabelbaan naar de berg Tianzi of de tegen de bergwand aangebouwde spectaculaire Bailong lift naar beneden.

Dag 13 prive auto en gids naar Dehang Miao dorp en Fenghuang

Fenghuang is een stadje aan de rivier met sfeervolle houten gebouwen en nauwe straatjes die doen denken aan vervlogen tijden.

Dag 14 prive auto en gids: dag in Fenghuang

Dag 15 optioneel: met prive auto verder naar Guilin/ Yangshuo of reis verder naar Zhaoxing, een mooi Dong dorp met houten wind- en regenbruggen. Vanuit Zhaoxing kun je met de trein naar Guilin reizen.