Onbekend Hunan: van de ‘Avatar’ bergen naar Yangshuo in 10 dagen

Deze individuele rondreis op maat naar China gaat naar de onbekende provincie Hunan. In de meeste China rondreizen wordt dit overgeslagen maar onbekend maakt onbemind is in dit geval erg jammer want Hunan is een prachtige, groene provincie. Het letterlijke hoogtepunt van soms rond de 300 m zijn de rotsformaties van Zhangjiajie met zijn unieke, indrukwekkende landschap met duizenden karstgebergte pieken. Het gebied is zo bekend geworden omdat het doet denken aan de bergen van de Avatar film (die hier overigens niet is opgenomen). Aan de oevers van de rivieren zijn allerlei levendige en fotogenieke stadjes ontstaan zoals Fenghuang en Dehang. Een deel ervan bestaat uit oorspronkelijke houten huizen maar sommige families werden rijk en bouwden stenen huizen in de klassieke Chinese stijl. Verder naar het zuiden wordt het groene landschap heuvelachtig en je ontmoet de Miao en Dong in hun houten dorpen midden in de rijstvelden. Je overnacht er in kleine dorpen die zeer geschikt zijn voor mooie wandelingen.

Wil je ook naar Chengdu en Yunnan reizen? Bekijk dan de reis Chengdu, Yunnan & Avatar bergen: pandaberen, minderheden en natuur in 14 dagen.

Je kunt er ook voor kiezen om alleen Zhangjiajie en/of Fenghuang aan je China reis toe te voegen. Je  reist dan 3-4 dagen met een prive auto en chauffeur.

Wat kan er nog meer?

  • Wij geven je graag reisadvies over individuele reizen in China want wij kennen China al meer dan 20 jaar uit eigen ervaring. De rondreis kan aangepast worden aan je wensen dus laat het ons weten wat je nog toe zou willen voegen en/of veranderen.
  • Je hebt vaak de keus tussen een hogesnelheidstrein of een vlucht
  • In elke plaats kunnen we excursies, transfers en gidsen voor je regelen.
  • In sommige plaatsen is het mogelijk een hotel met zwembad te boeken maar dit is meestal een binnenbad.

Route
Zhangjiajie (‘Avatar’ bergen)- Furong- wandeling naar de waterval- Biancheng- Dehang Miao Village- Fenghuang- Hongjiang- Xiaoshajiang- Wanfo bergen- Huangdou- Chenyang- Yangshuo– Hong Kong of andere Chinese steden

Dag 1 aankomst in Zhangjiajie

dag 2  Zhangjiajie Nationaal Park: de Avatar bergen

Neem de 7.4 km lange kabelbaan naar de top van de hoogste berg, Tianmen (1520 m) en loop over de spectaculaire glazen brug, een uitdaging voor degenen met hoogtevrees! De rest van de dag wandel je naar andere prachtige uitzichtspunten en loop je door oude bossen. Ook bezoek je de druk bezochte Tianmen tempel (het Boedhhistische centrum van west Hunan) en de Tianmen grot.

Dag 3 Zhangjiajie Nationaal Park
Een hele dag om Zhangjiajie verder te bewonderen. Neem de kabelbaan naar de berg Tianzi, bezoek Yangjiajie en Yuanjiajie te voet en dan ga je naar beneden met de tegen de bergwand aangebouwde spectaculaire Bailong lift.

Dag 4 prive auto Zhangjiajie- Furong- wandeling naar de waterval- Biancheng
Biancheng is een onontdekt juweeltje, een vredig, slaperig dorp aan de rivier met authentieke Chinese oude straatjes waar je heerlijk kunt ronddolen.

Dag 5 prive auto Biancheng- Dehang Miao Village
Dehang heeft een fanstastische lokatie vanwege de unieke ligging tussen twee bergruggen in. Klein maar fijn heeft het twee straten en een plein. Er is geen entertainment maar het is een geweldig gebied om te wandelen.

Dag 6 prive auto Dehang- Fenghuang
Het is niet voor niets dat Fenghuang zo populair is onder toeristen: een prachtige lokatie aan de rivier en talloze oude straatjes die je doen denken aan vervlogen tijden staan garant voor een mooie ervaring.

Dag 7 prive auto Fenghuang- Hongjiang- bezoek aan de Huayao minderheid rond Xiaoshajiang
Hongjiang is een oud opium stadje, het oude deel is klein maar een kort bezoek waard. Vervolgens rijd je door een dunbevolkt gebied, groen en heuvelachtig, langs rijstvelden en landelijke dorpen. Xiaoshajiang is niet bepaald een charmant dorp maar is wel een goede basis om de Huayao minderheid te bezoeken.

Dag 8 prive auto Xiaoshajiang- Wanfo bergen- Huangdou Dong village
Vandaag passeer je allerlei pittoreske, houten dorpen van de Miao en de Dong. Wanfoshan is een mooi gebied met lagere, ronde karstheuvels. Er zijn mooie uitzichtspunten gemaakt en het wordt niet druk bezocht, een onontdekte parel.

Dag 9 prive auto Huangdou- Chenyang of Zhaoxing
Chengyang is een van de grootste Dong dorpen in de omgeving. Het heeft talloze houten huizen en oude wind- en regenbruggen. Bewonder de grootste overdekte brug en maak mooie wandelingen naar naarbij gelegen dorpjes langs de rijstvelden.

Dag 10 prive auto Chenyang- Guilin/ Yangshuo

Vanuit Guilin kun je met de sneltrein of vlucht richting Hong Kong/ Shanghai/ Chengdu reizen of naar een andere Chinese stad.

Priis: 
2 personen: rond de 11000 Chinese RMB per persoon
4 personen: rond de 7500 Chinese RMB per persoon
prijs in euro

Inclusief 
1. verblijf in kleinschalige boutique hotels (indien beschikbaar) en traditionele guesthouses incl ontbijt
2. prive auto met gids vlg programma

Exclusief

1. maaltijden en entrees
2. fooien voor gidsen en chauffeurs

Andere reizen
Erhai meer en Bai dorpen
Yi volk, markten en boeddhistische tempel
auto naar Shaxi/Shibaoshan
auto rond Erhai meer
Lijiang platteland met fiets/auto
Yuanmou earth forest and Heijing oude zoutstad: tussen Dali en Kunming
Dali-Nuodeng-Shaxi-Lijiang: langs de thee karavaan route 3 dagen
Yunnan trekkings
Zuid China
Yunnan hoogepunten
China hoogtepunten
Dali: Jim’s Tibetan Hotel
Expat/ reizen met familie & kinderen
City tours
Tibet

Hunan Fenghuang

Guizhou Miao old lady