Amdo Tibet: over land Lanzhou, Xiahe, Langmuse, Songpan, Chengdu/Xining

Vanaf Lanzhou vliegveld of treinstation rijd je in 5 uur naar het pittoreske Tibetaanse stadje Xiahe. Het landschap onderweg verandert vrij plotseling van een droog woestijnachtig gebied in groene graslanden. Op 3000 m hoogte kom je aan in Xiahe, omringd door hoge bergen. Xiahe is een stadje waar hoofdzakelijk Tibetanen wonen. Het enorme Tibetaans boeddhistische Labrang klooster is het hart van de stad en het hele jaar door zie je monniken en pelgrims in hun prachtige traditionele kleding met schitterende sieraden. Op de graslanden bij Xiahe kun je een nomaden familie bezoeken waar je de  de beroemde (beruchte!) Tibetaanse melkthee kunt drinken en tsampa eten. De graslanden zijn ook prachtig om te wandelen en tijdens de zomer zijn de weides bezaaid met kleurrijke bloemen.  Vervolgens rijd je door naar Langmusi waar de traditie van sky burials nog steeds uitgevoerd wordt. Dat is bijzonder want er zijn nog maar weinig plaatsen waar dit nog gedaan wordt. In het op 3325 m gelegen hoge Langmusi bezoek je het sfeervolle Tibetaans boeddhistische klooster en je wandelt door een kloof tussen grote grijze rotsen door naar een mooie vallei.

Tijdens de rit naar Songpan geniet je van de geweldige uitzichten over de weidse graslanden met grazende yaks en nomadententen. In Songpan kun je op een paard de bergen in, ze zijn tam maar de heuvels zijn soms vrij steil. Je kunt echter ook zonder paardrijdervaring mee want je wordt vergezeld door speciale paardengidsen die je helpen. Vanaf Songpan kun je naar Chengdu vliegen. In de buurt van Songpan ligt Jiuzhaigou, het prachtige nationale park met zijn blauwgroene meren en beroemd geworden door de prachtige Ang Lee film Crouching Tiger, Hidden Dragon. Helaas echter werd Jiuzhaigou getroffen door een aardbeving in 2017 en het is onduidelijk wanneer het park weer open gaat. Vanuit Chengdu kun je verder vliegen naar andere Chinese steden of naar bijv Amsterdam, Parijs of talloze andere buitenlandse bestemmingen.

Tibetanen zijn vriendelijk, gastvrij en vooral erg nieuwsgierig! De kans is groot dat je bij mensen thuis wordt uitgenodigd.

Je kunt kiezen uit de volgdende Amdo tours van 4-8 dagen:

4 dagen: Lanzhou- Xiahe 3 nachten – optioneel: Binglingsi grotten- Lanzhou

6-8 dagen: Lanzhou-  Xiahe 3 nachten-  Langmusi 2 nachten-  Songpan 1 of 2 nachten- vlucht naar Chengdu

Als je niet wilt paardrijden dan kun je vanuit Langmusi terug naar Lanzhou. Je hebt dan op de terugweg nog een overnachting in Xiahe.

Nieuwe trip, 5 dagen naar Tongren en Xining: Lanzhou- Xiahe 3 nachten- Tongren- Xining

Meer info en prijzen: stuur een mail naar chinaminoritytravel@gmail.com

 

Tibetan monks

Andere reizen

Yi volk, markten en boeddhistische tempel, auto naar Shaxi/Shibaoshan, auto rond Erhai meer, auto naar Yi markt, Lijiang platteland met fiets/auto, Yuanmou earth forest and Heijing oude zoutstad: tussen Dali en Kunming, Dali-Nuodeng-Shaxi-Lijiang: langs de thee karavaan route 3 dagenErhai meer en Bai dorpen

Yunnan trekkings
Zuid China
Yunnan hoogepunten
China hoogtepunten
Dali: Jim’s Tibetan Hotel
Expat/ reizen met familie & kinderen
City tours
Tibet