Lijiang – Baoshan Stone City – Lugu Lake trek 5 dagen

stone-city-yellow-tree

Deze trek gaat dwars door het afgelegen maar indrukwekkende bergachtige noordoosten van Yunnan. In 5 dagen loop je van Stone City naar Lugu lake of omgekeerd. Je loopt op kleine bergpaadjes en halverwege steek je de Yangste rivier over. Je verblijft in kleine boerendorpen bij lokale families thuis zoals de Naxi, Mosuo en Pumi. De natuur is imposant en het landschap verandert continu. De mensen hier zijn oprecht vriendelijk en gastvrij. Er komen tot nu toe niet veel toeristen in dit gebied en daarom zal deze trek een onvergetelijke authentieke ervaring zijn!

De rit van Lijiang naar Stone City gaat dwars door een hooggelegen berggebied met prachtige uitzichten op de Haba en Jade Dragon Sneeuw bergketens. Baoshan Stone City is een Naxi dorp dat is gebouwd op een enorme uitstekende rots in een diepe vallei. Traditioneel werd het steen gebruikt om bedden, banken en kachels in de huizen van te maken. Tegenwoordig dienen de uit rotsen uitgehouwen stenen als trappen en steegjes die van het ene huis naar het andere leiden.

Al lopend van dorp naar dorp veranderen de kleuren van bruin en geel hoog in de bergen naar fris groen in de lagere valleien. De uitzichten zijn fabelachtig. De traditionele dorpen worden omringd door steile rijstterrassen. Je loopt op bergpaden die ook door de lokale mensen worden gebruikt om van het ene dorp naar het andere te komen omdat er nauwelijks auto wegen zijn. In de loop van de middag kom je aan in de dorpen waar je overnacht bij de mensen thuis. De typische huizen zijn gebouwd met een binnenplaats in het midden en houten kamers zijn heel eenvoudig. Er zijn geen dagelijkse douches en het toilet is soms buiten. Electriciteit is niet altijd even stabiel. De volgende dag word je wakker gemaakt door de haan, neem je een gezond ontbijt en maak je je klaar voor weer een geweldig mooie trekkingsdag.

Op de laatste middag van de trekking vang je al een glimp op van je eindbestemming, het hemelsblauwe Lugu meer. Het ligt op de grens van de provincies Yunnan en Sichuan op een hoogte van 2685 m en is daarmee het hoogste meer van Yunnan. Het dorp vlakbij is klein maar het voelt groot aan na dagen lopen in de bergen: je bent terug in de ‘bewoonde wereld’.

De rit van Lugu lake naar Lijiang gaat door een bergachtig gebied dat ‘de kleine koele bergen’ wordt genoemd. In dit dunbevolkte gedeelte wonen voornamelijk de Yi en Mosuo minderheden. Langs de kant van de weg zie je veel Yi vrouwen in traditionele kleding lopen. De vrouwen dragen imposante zwarte vierkante hoofddeksels en kleurig gestreepte rokken. Met een beetje geluk ontmoet je ze op een van de markten onderweg.

  • Dag 1

    openbare bus van Lijiang naar Baoshan Stone City of Lugu lake, ong 3-4 uur rijden

  • Dag 2-6

    trekking door de bergen

  • Dag 7

    openbare bus naar Lijiang, ong 4-5 uur rijden

De trek is van gemiddelde zwaarte en iedereen die in goede conditie is, kan het doen. Gemiddeld loop je 5-6 uur per dag. De gemiddelde hoogte is rond de 2500 m. Als je minder tijd hebt dan kan de trek ook verkort worden. Je kunt de trek ook verlengen met de 2 daagse wandeling door de Tiger Leaping gorge.

Prijs

2 personen- 4050 RMB per persoon prijs in euro
Inclusief tijdens de trek: 6 overnachtingen in eenvoudige accomodatie, eenvoudige maaltijden, Engels sprekende gids, openbare bus van Lijiang naar Stone city en van Lugu lake naar Lijiang
Exclusief: dragers/ paarden voor je bagage, entrees (bijv Lugu lake 100 rmb p.p.), overige maaltijden, accomodatie in Lijiang

Optioneel/ extra kosten: paarden om je bagage te dragen, prive auto van Lijiang naar Stone city, prive auto Lugu lake naar Lijiang

Tip: als je begint en eindigt in Lijiang, neem dan alleen de spullen mee die je op de trek nodig hebt en laat de rest achter in je hotel in Lijiang. Je kunt je bagage zelf dragen of laten vervoeren door een paard (extra kosten).

Meer tijd? Verleng je reis en bezoek Dali en maak een dagtrip naar het Yi volk en een interessante markt. Of neem een fluisterboot over het Xihu meer onderweg naar Dali.

Of bezoek Shaxi, een authentiek Bai dorp met mooi bewaard gebleven traditionele huizen. Ook Shangrila met het Tibetaanse Songzanlin klooster en prachtige graslandschappen is de moeite waard.

Andere reizen

Trekkings in Yunnan
2 weken Zuid China
Niet toeristische trips
Guizhou 5 dagen en 12 dagen
China hoogtepunten
Stedentrips
Tibet reisstone-city-riceterraces