Xishuangbanna trekking langs markten, tempels en dorpen 5 dagen

Maak een trek door Xishuangbanna dwars door de jungle en bossen en langs theeplantages. Dit is het subtropische deel van China dat grenst aan Laos en Burma. Behalve Jinghong en direkte omgeving is het nog niet erg ontwikkeld voor toerisme. Veel van de minderheidsvolken wonen in dorpen die soms alleen te voet bereikt kunnen worden. Onderweg kom je door Bulang, Aini en Dai dorpen. Tijdens de trek loop je 3-4 uur op een dag. Je bezoekt ook lokale markten en Dai boeddhistische tempels.

De beste tijd voor trekkings in Xishuangbanna is de winter van oktober t/m maart. Vanaf april bgint het warm te worden en je hebt (veel) kans op regen waardoor de paden modderig kunnen worden. Deze trip is een combinatie van een lichte trekking, markten en tempels. Deze trip is ook geschikt voor families met oudere kinderen.

Je kunt vliegen op Jinghong vanuit Kunming, Dali en Lijiang. Je kunt vanuit Xishuangbanna ook de grens naar Laos oversteken.

Reis in dagen

Dag 1

Vanuit Jinghong trek je over de heuvelachtige oude theeboom plantages in de Nannuo bergen. De trek is ong 15 km en duurt 3-4 uur. Als er genoeg tijd is en je hebt nog energie over dan kun je door de bossen verder trekken naar een Lahu dorp waar je ’s avonds ook eet.

Overnachting in een eenvoudig Lahu lokaal hotel

Dag 2

Je maakt een trek over de Jingmai thee berg en bezoekt traditionele dorpen in de vallei. De trek is ong 6 km en duurt 2 uur. ’s Middags neem je de auto terug naar Menghai en onderweg bezoek je een lokale tempel.

Overnachting in een eenvoudig lokaal hotel

Dag 3

‘s Morgens ga je naar de dagelijkse markt die bezocht wordt door de Lahu, Hani, Dai, Aini en Bulang volken. Dan rijd je naar Gelanghe en bezoek je een traditioneel Aini dorp. Daarna maak je een trek door de heuvels van ong. 3 uur naar Aini en Bulang dorpen.

Overnachting in een lokaal hotel

Dag 4

Vandaag bezoek je een Dai dorp waar nog papier met de hand wordt gemaakt. Dit is een speciaal soort papier dat wordt gebruikt om de geperste theeblokken mee in te pakken. Je rijdt vervolgens door een gebied dat grenst aan Birma. Via Damenglong reis je terug naar Jinghong en onderweg kun je allerlei dorpen bezoeken.  

overnacthing in een hotel in Jinghong

Dag 5

Je rijdt langs de Mekong rivier naar Ganlanba en je stopt bij een Dai dorp. ’s Middags trek je door regenwoud van het ene Jinuo dorp naar het andere. De trek is ong 10 km en duurt 3 uur.

Overnachting in een hotel in Jinghong

Prijs:

2 personen- 5520 Chinese RMB per persoon (prijs in euro)
4 personen- 3505 Chinese RMB per persoon (prijs in euro)

Inclusief:

Engels sprekende gids, prive auto met chauffeur, accomodatie in hotels volgens programma, avondeten in het Lahu dorp op dag 1

Exclusief: entrees, fooien voor gids en chauffeur, overige maaltijden

 

Meer niet touristische trips

Erhai meer en Bai dorpen, Yi volk, markten en boeddhistische tempel, auto naar Shaxi/Shibaoshan, auto rond Erhai meer, auto naar Yi markt, Lijiang platteland met fiets/auto, Yuanmou earth forest and Heijing oude zoutstad: tussen Dali en Kunming, Dali-Nuodeng-Shaxi-Lijiang: langs de thee karavaan route 3 dagen

Meer trips
Trekkings in Yunnan
2 weken Zuid China
Niet toeristische trips
Guizhou 5 dagen en 12 dagen
China hoogtepunten
Stedentrips
Tibet reis