Natuur en kleuren van Yunnan in 6 dagen

Op deze individuele rondreis in Zuid China reis je op maat naar niet toeristisch Yunnan. Vanuit Kunming zul je reizen door het rode landschap van Hongtudi (Dongchuan),  naar de gele koolzaadvelden van Luoping en de groene karstbergen van Puzhehei. Deze China reis is zeer geschikt voor fotografen en natuur liefhebbers. Je zult genieten van onbekende maar de mooiste plekken en bezienswaardigheden van Zuid-China.

De kleuren in dit gebied zijn ronduit geweldig. Dongchuan staat ook wel bekend als Hongtudi (het rode aarde gebied). IJzer en koper kleuren de aarde dieprood en okergeel. De bloeiende koolzaadvelden rond Luoping zorgen voor knalgele accenten rond de karstheuvels. Het landschap in Puzhehei doet denken aan het karstgebergte in Yangshuo en Guilin maar de karstheuvels staan verder weg van elkaar het is een stuk rustiger want er zijn (nog) weinig toeristen.

Voorbeeldroute

Dag 1

van Kunming naar Dongchuan/ Hongtudi, het rode aarde gebied

Dag 2

terug naar Kunming

Dag 3

Kunming naar de karstheuvels en bloeiende koolzaadvelden van Luoping

Noot: de beste tijd voor de koolzaadvelden bij Luoping is van februari t/m maart. Mocht je buiten deze tijd reizen dan is een trip naar de zandkastelen van Earth forest ook zeer aan te raden.

Dag 4

naar de waterval bij Luoping en bezoek aan de pieken van het karstgebergte voor een fantastisch uitzicht over de vallei

Dag 5

van Luoping naar het karstgebergte van Puzhehei

Dag 6

van Puzhehei naar Kunming

Als je meer tijd hebt dan kun je de rijstterrassen en kleurrijke markten van Yuanyang toevoegen.

Bekijk schitterende foto’s van prachtig geklede minderheden en rijstterrassen, gemaakt tijdens een reis door China door Mieke de Haas, een van onze klanten en gekozen tot Columbus reporter van 2015.

Prijs: op verzoek en afhankelijk van de precieze route en aantal dagen

Inclusief: prive auto met chauffeur, Engels sprekende gids, accomodatie incl ontbijt

Exclusief: entrees, overige maaltijden, fooien voor gids en chauffeur