Guizhou: Miao minderheden en natuur, rondreis 5 dagen vanaf Guiyang

Rond GuiyangGuizhou is een erg mooie provincie met volken zoals de Miao, Dong, Buyi en Gejia. Het landschap is groen en heuvelachtig en is voornamelijk karstgebergte. Waar mogelijk wordt elk stukje land gebruikt voor rijst, mais en andere gewassen. Je gaat naar verschillende dorpen van steeds weer andere volken wonen met huizen die er net weer anders uitzien. De oudere vrouwen dragen nog steeds hun traditionele, vaak zelfgemaakte kleding. In sommige dorpen kun je nog traditionele ambachten zien zoals het maken van vogelkooien of papier. Veel dorpen bestaan uit houten huizen, soms op palen gebouwd. In sommige gevallen kun je in een dorp overnachten omdat sommige families gastenverblijven hebben, het zijn erg eenvoudige kamers maar het is een geweldig leuke ervaring!

Reis in dagen

Dag 1

Van Guiyang vliegveld met een prive auto en gids naar een mooi Buyi dorp. Het ligt in een vallei en aan de rivier met uitzicht op rijstterrassen.

Dag 2

Bezoek aan het Buyi dorp dat aan de oever van de Qinglonghe rivier ligt. In de rivier kan gezowmmen worden. Daarna bezoek aan een gorge en maak een wandeling door een lange grot, door bossen en bezoek de waterval.

Dag 3

Vandaag reis je naar Kaili door de Gaozhai region, het gebied van de ‘kleine bloemen’ Miao. Ze staan bekend om hun mooie gebatikte jassen met kleine geborduurde bloemetjes. Onderweg zie je rijstterrassen.Als er nog tijd is dan kun je nog langs bij het interessante Kaili minderheidsmuseum.

Dag 4

Vertrek naar Matang, een Gejia dorp bekend om de blauwwitte batikstoffen, veel Gejia vrouwen hebben ateliers aan huis. Dan rijd je naar Datang, een korte rokken Miao dorp en door naar Langde, een Miao dorp met prachtige houten huizen.
Je verblijft bij een Miao familie in Langde.

Dag 5

Vandaag bezoek je Qingman, een Miao dorp waar de vrouwen hun rokken op een bijzondere manier plooien. Daarna ga je naar een dorp waar kleurig papier nog op de traditionele manier gemaakt wordt. Het papier wordt met gedroogde bloemetjes, gras en andere vezels versierd. Vanaf dit dorp maak een je wandeling naar een ander dorp in de buurt. Dan rijd je door een prachtig gebied met mooie uitzichten op rijstterrassen terug naar Guiyang vliegveld.

Prijs voor 2 personen:

5700 Chinese renminbi per persoon
Inclusief: hotels/ guesthouses incl eenvoudig ontbijt, entrees vlg programma, Engels sprekende gids, prive auto met chauffeur
Exclusief: vervoer van en naar Guiyang, overige maaltijden, persoonlijke onkosten, fooien voor gids/ chauffer

Andere reizen

Erhai meer en Bai dorpen, Yi volk, markten en boeddhistische tempel, auto naar Shaxi/Shibaoshan, auto rond Erhai meer, auto naar Yi markt, Lijiang platteland met fiets/auto, Yuanmou earth forest and Heijing oude zoutstad: tussen Dali en Kunming, Dali-Nuodeng-Shaxi-Lijiang: langs de thee karavaan route 3 dagen

Yunnan trekkings
Zuid China
Yunnan hoogepunten
China hoogtepunten
Dali: Jim’s Tibetan Hotel
Expat/ reizen met familie & kinderen
City tours
Tibet