Guizhou: vanaf Guilin/ Yangshuo naar Guiyang in 6 dagen

Reis door een magnifiek landschap van groen karstgebergte en rijstterrassen. De traditionelere Miao en Dong dorpen zijn vaak van hout en gebouwd op palen. De oudere vrouwen dragen vaak nog hun traditionele, zelfgemaakte kleding. Dankzij onze ervaren gidsen die het gebied erg goed kennen kom je op de leukste plekken. Je kunt deze reis ook omgekeerd van Guiyang naar Guilin maken.

Als je de reis in Guilin begint kun je Yangshuo nog toevoegen aan je reis. Als je meer tijd hebt dan kun je rond Guiyang nog wat dagen in het onbekendere Buyi gebied toevoegen. Je kunt dan in een dorpje aan de rivier logeren en daguitstapjes maken naar theeplantages, tofu werkplaatsen en leuke Buyi dorpjes. Verder bieden we nog meer (festival)reizen in Guizhou.

Reis in dagen

Dag 1

Auto van Guiyang naar Sandu (350 km, 5 uur rijden)
Sandu is een vredig dorpje Shui dorpje aan de oevers van een rivier. Je neemt een ferry om er te komen. Op bepaalde dagen worden er ook leuke markten gehouden.

Dag 2

Van Sandu naar de spectaculaire rijstterrassen van Jiabang (330 km, 5 uur rijden)
Onderweg bezoek je authentieke Miao dorpen en je gaat naar de fantastische Maan Heuvel rijstterrassen van Jiabang. Tot nu toe komen er niet zoveel toeristen in dit gebied. Het is echter een kwestie van tijd voor dit verandert want het gebied is simpelweg te mooi om onontdekt te blijven.

Dag 3

Van Jiabang rijsterrassen naar Congjiang (120 km, 3 ur rijden)
Vandaag wandel je langs Miao dorpen op de rijstterrassen en later op de dag ga je naar Basha, een bekend Miao dorp waar sommige mannen nog steeds pistolen bij zich dragen, van oudsher gebruikt om mee te jagen.
Guizhou riceterraces

Dag 4

Van Congjiang naar Zhaoxing (120 km, 3 uur rijden)
‘s Morgens kun je mooie wandelingen maken door de houten Dong dorpen. Later rijd je naar Zhaoxing, het grootste Dong dorp dat bekend is vanwege de elegante drum torens en de prachtige wind-en regen bruggen.

Dag 5

Vrije dag in Zhaoxing (geen auto, geen gids)

Je kunt mooie wandelen in en rond het dorp. Ook kun je een voorstelling meemaken van het traditionele Dong veelstemmige zingen begeleid door traditionele lusheng muziek.

Dag 6

Transfer naar treinstation en hogesnelheidstrein naar Guilin (2 uur rijden)

Als je meer tijd hebt dan kun je nog naar het karstgebergte rond Yangshuo en de Longji rijsterrassen.

Prijs:

2 personen: 6400 Chinese rmb per persoon

4 personen: 4475 Chinese rmb per persoon
Incl: accomodatie in lokale hotels incl ontbijt, auto met chauffeur en Engels sprekende gids voor dag 1-4, entrees voor bezoeken en dorpen zoals vermeld in programma, hoge snelheidstrein tickets (2de klas)
Excl: maaltijden, fooien voor gids en chauffeur

Prijs zonder Engelstalige gids (alleen met Chinees sprekende chauffeur)

2 personen: 5500 Chinese rmb per persoon

4 personen: 3975 Chinese rmb per persoon
Incl: accomodatie in lokale hotels incl ontbijt, auto met Chinees sprekende chauffeur voor dag 1-4, entrees voor bezoeken en dorpen zoals vermeld in programma, hoge snelheidstrein tickets (2de klas)
Excl: maaltijden, fooi voor chauffeur

Andere reizen: