Tropisch Xishuangbanna & Yuanyang rijstterassen 12 dagen

Aini markt XishuangbannaDeze reis is voor liefhebbers van dorpen, kleurrijke etnische volken, theeplantages en rijsterrassen. Je ontmoet de Aini, Hani, Lahu, Bulang, Dai en Yi volken. Je gaat het platteland op en daarom kan de accomodatie eenvoudig zijn. Xishuangbanna heeft een tropsich klimaat en de winter van oktober t/m maart-april is het beste seizoen. Daarna is het heet, vochtig en benauwd.

Reis in dagen

Dag 1

aankomst Jinghong vliegveld

Dag 2

Maak een klim over de Nannuo berg en rijd naar een Aini dorp om de theeplantages te zien. Ga naar Dai dorpen en een lokale boeddhistische stoepa. Verblijf in Menghai.

Dag 3

Ga naar de kleurrijke markt in Menghai, dan naar het Octagonal Pavillion en maak een klim door de heuvels naar Aini en Bulang dorpen. Verblijf in Menghun.

Dag 4

Markt in Menghun, naar een dorp waar nog op de traditionele manier papier wordt gemaakt. Dan een wandeling door de heuvels van een Aini naar een Bulang dorp langs theeplantages. Verblijf in Menghun.

Dag 5

Hele dag onderweg naar het grensgebied met Birma. Onderweg traditionele dorpen van de Akhe, Lahu, Bulang en Aini. Bezoek de beroemde White Pagoda in Menglong. Verblijf in Jinghong.

Dag 6

Verken Dai dorpen op het platteland rond Ganlaba. ‘s Middags bezoek aan de tropische botanische tuin. Dan door naar Pu’er waar de bekende Pu’er theeplantages zijn. Verblijf in Pu’er.

Dag 7

Bewonder de prachtig uitziende thee plantages en dan door naar Honghe. Onderweg verscheidene Dai dorpen. Verblijf in Honghe.

Dag 8

Via allerlei Hani dorpen en langs rijstterrassen naar Yuanyang. Verblijf in Yuanyang.

Dag 9-12

Bezoek kleurrijke markten rond Yuanyang van etnische volken zoals de Yi en Hani. Ga naar Jianshui voor oude Qing architectuur en prachtige familiehuizen.

Prijs

2 personen is 10700 Chinese RMB per persoon
Inclusief: transfers met prive auto en chauffeur en Engels sprekende gids, hotels en lokale guesthouses 11 nachten
Exclusief: alle entrees, maaltijden, accomodatie in Kunming, fooien voor gids en chauffeur

Andere reizen

– Guizhou naar de Miao en Dong volken
Chengdu en Tibetaanse omgeving
– naar het karstgebergte rond Yangshuo en de Longji rijsterrassen
Steden
Zuid China reizen
Yunnan trekkings
Niet toeristische trips