Karstgebergte, rijst terrassen en dorpen: Yangshuo, Longji rijst terrassen, Chenyang 7 dagen

Het gebied rond Guilin en Yangshuo is prachtig. Het vreemdsoortige karstgebergte dat het landschap domineert is een fascinerend gezicht. Voor iedereen, jong en oud is er iets te doen: fietsen langs de rijstvelden midden in het karstgebergte of een tochtje maken op de rivier met een bamboe vlot zijn maar een paar van de vele mogelijkheden. Meer naar het noorden liggen de indrukwekkende ‘Dragon’s backbone’ Longji rijst terrassen, je logeert boven op de heuvels in het Zhuang dorp Pingan en vanuit daar kun je prachtig over de terrassen wandelen. Nog verder naar het noorden ligt Chengyang, een Dong dorp met houten traditionele huizen en overdekte wind- en regenbruggen waar iedereen gezellig bij elkaar komt.

Reis in dagen

Deze reis kan ingekort worden als je minder tijd hebt.

Dag 1

Aankomst in Guilin/ prive auto naar Yangshuo
Verblijf in een traditioneel gebouwd guesthouse, net buiten Yangshuo omringd door de karst bergen. Het guesthouse bestaat uit originele boerenhuizen die verbouwd zijn tot gastenverblijven.

Dag 2

Fietstrip door het karstgebergte langs de rijstvelden met gids en lokale boerenlunch onderweg.

Dag 3

Yangshuo, vrije dag
Optionele tours: op de rivier op een bamboe vlot varen, een foto tour maken naar oude dorpen, op Chinese kookles, markt trip, tai chi les volgen etc.

Dag 4

Transfer met gids en prive auto naar Chenyang: een prachtig Dong dorp met houten huizen en overdekte wind- en regenbruggen

Dag 5

Chenyang met gids en prive auto: verken de nabij gelegen dorpen. Later op de dag transfer naar Longsheng (Longji/ Pingan) rijstterrassen met gids en prive auto.

Dag 6

Longsheng (Longji/ Pingan): wandeling over de rijstterrassen met gids (geen auto)

Dag 7

Transfer naar Guilin vliegveld

Prijs

2 personen: 4450 Chinese RMB per persoon
Incl: accomodatie in hotels/ guesthouses incl breakfast, genoemde dagtrips met Engels sprekende gids, prive transfers
Excl: optionele tours, alle maaltijden en entrees, fooien voor gidsen en chauffeurs

Optionele tours/ verlengingen

  • ga naar de indrukwekkende lichtshow, oorspronkelijk geregisseerd door Zhang Yimou (regisseur van de opening van de Olympische Spelen en talrijke films met Gong Li zoals ‘Raise the red lantern’)
  • volg een Chinese kookles of tai chi
  • verleng je trip met een week Yunnan
  • reis door naar Shanghai, Beijing, Chengdu, Guizhou