Yunnan hoogtepunten 7 dagen

Yunnan is een van de mooiste gebieden in China. Ontmoet de kleurrijke volkeren in bergachtige landschappen. Reis zo efficient mogelijk en haal het meeste uit je tijd zonder je te hoeven haasten. Via Kunming reis je naar het relaxte Dali met zijn kleurrijke markten aan het Erhai meer. Overnacht in Shaxi, net als de paardenkaravaans vroeger deden. Reis door de bergen verder naar het noorden naar Lijiang met houten Naxi huizen en helder stromend water. Klim naar 3200 m en breng een bezoek aan Shangrila (Zhongdian) met hetindrukwekkende Tibetaanse klooster omringd door prachtige graslanden.

Deze reis is een prachtige combinatie van het indrukwekkende berglandschap van Yunnan en de verschillende volken die er wonen. Er is genoeg te doen zoals fietsen en lopen tijdens de dagtochten in Dali and Lijiang. Het vervoer is divers: boot, fiets, trein en vluchten. Elk seizoen heeft zijn eigen charmes, de zomer is groen, nat en warm maar niet heet en benauwd. De herfst is koeler, minder nat en brengt prachtige kleuren met zich mee. De winter is zonnig met blauwe luchten maar het kan ook sneeuwen. De lente is koel, droog en voorzichtig komen de eerste bloemen weer.

2 Weken tijd?

Dan raden we je de 14 daagse natuur en minderheden reis naar Zuid China aan!

Reis in dagen

Route: Kunming- Dali- Shaxi- Shangrila- Lijiang

Dag 1

Aankomst in Kunming. Vanaf Kunming vliegveld of een hotel in Kunming een prive auto naar Dali (rit van ong. 5 uur door de bergen)

Dag 2

Dali: een interessante niet toeristische dagtrip met Henriette als gids, de eigenaar van China Minority Travel of met Jim, de eigenaar van Jim’s Tibetan Hotel naar plaatsen waar je anders niet zou komen. Je gaat naar het het Yi volk , een leuke markt en een prachtige, verlaten Boeddhistische tempel.

Dag 3

Prive auto (geen gids) naar het authentieke Bai dorp Shaxi. Shaxi is een klein Bai dorp omringd door rijstvelden en je kunt makkelijk lopen naar andere nabij gelegen dorpen. Het dorp is erin geslaagd om de sfeervolle traditionele Bai huizen te bewaren. Voordat je naar Shaxi gaat, bezoek je Shibaoshan, een tempel waar oude authentieke Boeddhistishe beelden te zien zijn. Het is een wonder dat deze beelden de culturele revolutie overleefd hebben.

Dag 4

Prive auto naar (geen gids) naar Zhongdian (Shangrila) met een stop in de Tiger leaping gorge. Dit is een lange dag rijden maar de rit van de lager gelegen Shaxi (1900 m) vallei naar het Tibetaanse Shangrila (3200 m) is erg mooi en afwisselend. Aangekomen in Shangrila zie je yaks en de typsisch wit ommuurde Tibetaanse huizen, versierd met gekleurde vlaggen op het dak.

Dag 5

Vrije dag in Shangrila/ Zhongdian: je kunt het Tibetaanse Songzanlin klooster op eigen gelegenheid bezoeken (geen gids, geen auto).

Tip: vanuit Shangrila kun je een prachtige tocht maken naar Chengdu dwars door de bergen heen door Tibetaans gebied.

Dag 6

prive auto (geen gids) naar Lijiang. De bergachtige rit van Shangrila naar Lijiang gaat van de 3200 m hoogte naar de lager gelegen Lijiang (2400 m) vlaktes. Een verrassende rit met een verscheidenheid aan mooie landschappen. Vrije middag in Lijiang

Dag 7

Optionele excursie bij Lijiang: je maakt een fietstrip met een gids naar minder toeristische rustiger Naxi dorpen aan een meer en je luncht ergens onderweg. Na de lunch kun je met de auto verder naar de dorpen Shuhe en Baisha.
Om terug te gaan naar Kunming kun je de dagtrein of de slaaptrein nemen. Wil je liever geen trein nemen dan kun je ook van Lijiang naar Kunming of Chengdu vliegen.

TIP: als je minder lang in de auto wilt zitten kun je de volgorde van de route veranderen in Kunming-Dali-Lijiang-Shangrila. Je vliegt dan vanuit Shangrila naar Kunming of Chengdu.

Prijs

4 personen- vanaf 4550 Chinese RMB per persoon, vanaf 2 personen 5850 Chinese RMB per persoon,
Inclusief: prive auto voor alle transfers, dagtrips met Engels sprekende gids volgens programma, verblijf in kleinschalige boutique hotels en traditionele guesthouses incl ontbijt.
Exclusief: vlucht Hong Kong of andere plaats naar Kunming, trein/ vlucht Lijiang of Shangrila naar Kunming, optionele tours, maaltijden, entrees, fooien voor gidsen en chauffeurs

prijs in euro

Andere reizen:

  • extra dag voor een niet toeristsche dagtrip vanuit Dali naar het Bai volk rondom het Erhai meer of naar een van de markten in het Yi gebied
  • 2 daagse trip vanuit Lijiang: met een prive auto naar Baoshan stone city: een prachtig onbedorven Naxi dorp dat is gebouwd op een vooruit stekend stuk rots en omringd door rijsterrassen. Vanuit het dorp heb je een adembenemend zicht op de Yangtse rivier die door de vallei stroomt. Vanuit hier kun je een 5daagse trek maken naar Lugu Lake
  • Dali: een vrije dag om naar de Cangshan bergen te gaan, neem de kabelbaan of huur een fiets en neem de nieuw aangelgde weg die langs het Erhai meer gaat, dwars door Bai boerendorpjes heen.
  • vanuit Lijiang of Shangrila: de 2 daagse trek door de Tiger Leaping gorge (houd in juli/augustus rekening met een alternatieve trek voor het geval de gorge dicht is vanwege regen).
  • 4 daagse trip vanuit Kunming naar Yuanyang en Jianshui
  • onderweg van Kunming naar Dali: een 3 daagse trip naar een onbekend maar prachtig deel van Yunnan naar het maanlandschap van het Earth forest rondom Yuanmou en het oude zoutstadje Heijing
  • City tours, Guizhou, Zuid China, Expats/ kids trips, China hoogtepunten, Tibet