Yunnan hoogtepunten & Yuanyang rijstterassen 13 dagen

Deze reis is voor mensen die meer dan alleen de hoogtepunten van Yunnan willen zien en geinteresseerd zijn in traditionele volken, indrukwekkende rijstterrassen en kleurrijke markten. Het is een combinatie van onze Yunnan hoogtepunten reis en de Yuanyang/ Jianshui trip. Je gaat door verschillende klimaatzones van de koele, besneeuwde bergen van Shangrila naar de subtropische rijstterrassen van Yuanyang. Je zult een zeer grote verscheidenheid aan traditionele volken tegenkomen.

 

Reis in dagen

Dag 1

Aankomst in Kunming. Vanaf Kunming vliegveld of een hotel in Kunming een prive auto naar Dali (rit van ong. 5 uur door de bergen)

Dag 2

Dali: een niet toeristische dagtrip naar het Yi volk, een lokale markt en een prachtige, verstilde boeddhistische tempel. Op deze trip gaat of Henriette (eigenaar China Minority Travel) met je mee of Jim, de eigenaar van Jim’s Tibetan Hotel. Door hun jarenlange ervaring als gids en lokale contacten in Dali kom je op plekken waar je anders niet zou komen. Door de interessante verhalen en mensen die je ontmoet wordt de trip een onvergetelijke ervaring! Bij het boeken van de trip kun je aangeven of je een Nederlandstalige gids wilt.

Dag 3

prive auto (geen gids) naar het authentieke Bai dorp Shaxi. Shaxi is een klein Bai dorp omringd door rijstvelden en je kunt makkelijk lopen naar andere nabij gelegen dorpen. Het dorp is erin geslaagd om de sfeervolle traditionele Bai huizen te bewaren. Voordat je naar Shaxi gaat, bezoek je Shibaoshan, een tempel waar oude authentieke boeddhistishe beelden te zien zijn. Het is een wonder dat deze beelden de culturele revolutie overleefd hebben.

Dag 4

prive auto naar (geen gids) naar Zhongdian (Shangrila) met een stop in de Tiger leaping gorge. Dit is een lange dag rijden maar de rit van de lager gelegen Shaxi (1900 m) vallei naar het Tibetaanse Shangrila (3200 m) is erg mooi en afwisselend. Aangekomen in Shangrila zie je yaks en de typsisch wit ommuurde Tibetaanse huizen, versierd met gekleurde vlaggen op het dak.

Dag 5

vrije dag in Zhongdian: je kunt het Tibetaanse Songzanlin klooster op eigen gelegenheid bezoeken (geen gids, geen auto)

Dag 6

prive auto (geen gids) naar Lijiang. De bergachtige rit van Shangrila naar Lijiang gaat van de 3200 m hoogte naar de lager gelegen Lijiang (2400 m) vlaktes. Een verrassende rit met een verscheidenheid aan mooie landschappen. Vrije middag in Lijiang.

Dag 7

rondom Lijiang: fietstrip inclusief gids, auto en fietsen naar minder toeristische rustiger Naxi dorpen aan een meer en je luncht ergens onderweg. Na de lunch ga je met de auto verder naar de dorpen Shuhe en Baisha (de toeristischer Naxi dorpen).

TIP: als je minder lange uren wilt rijden, kun je de volgorde van de route veranderen in Kunming-Dali-Lijiang-Shangrila, dat is al met al minder uren rijden. Je vliegt dan vanuit Shangrila naar Kunming of Chengdu. Om terug te gaan naar Kunming kun je ‘s avonds een slaaptrein nemen vanuit Lijiang. Wil je liever geen trein nemen dan kun je ook van Lijiang naar Kunming vliegen.

Dag 8

aankomst op Kunming treinstation ‘s morgens rond 7 uur, met een prive auto naar Stone Forest en door naar Jianshui waar je prachtige Qing dynasty architectuur kunt bewonderen. Vanaf vandaag t/m dag 13 reis je met een prive auto en Engels sprekende gids.

Dag 9

Jianshui: bezoek aan de oude waterputten, tofu werkplaats, Confucius tempel, Chaoyang poort en een dorp met meer dan 100 jaar oude Qing dynasty huizen.

Dag 10

naar Yuanyang rijstterrassen, bezoek onderweg aan dorpen van etnische volken.

Dag 11

kleurrijke markt met Hani, Yi en Dai volken, later naar de rijstterrassen.

Dag 12

een andere kleurrijke markt met andere Yi en Hani volken, een relaxte wandeling over de terrassen en naar Honghe.

Dag 13

bezoek een Hani markt nabij Honghe, een van de meest oorspronkelijke plaatsen waar het Hani volk vandaan komt. Terug naar Kunming, onderweg bezoek aan een Dai dorp.

TIP: Als je richting Guilin, Pingan en Yangshuo wilt reizen dan kun je vanaf Honghe doorreizen naar het geweldige karstgebergte van Puzhehei. Vanuit Puzhehei kun je met de trein naar Guilin reizen.

Prijs: op aanvraag

Inclusief: prive auto voor alle transfers, dagtrips met Engels sprekende gids vlg programma, accomodatie in kleinschalige, comfortabele boutique hotels en traditionele guesthouses inclusief ontbijt.
Exclusief: optionele tours, maaltijden, entrees, fooien voor gids en chauffeurs

Andere reizen:

– Guizhou naar de Miao en Dong volken
Chengdu en Tibetaanse omgeving
– naar het karstgebergte rond Yangshuo en de Longji rijsterrassen
Steden
Zuid China reizenYunnan trekkings
Niet toeristische trips