Zuid China minderheden en natuur 14 dagen

Yi hoge rijstterrassenDit is een boeiende reis door China,  zowel qua natuur als mensen. Geniet van groene rijstterrassen, het bijzondere karstgebergte,  besneeuwde bergtoppen en ontmoet de kleurrijke mensen van Yunnan en Guanxi. Als je de mooiste delen van Zuid China wilt zien en je wilt je tijd optimaal besteden dan raden we je deze trip aan.

Als je meer tijd hebt dan kun je de reis verlengen met een bezoek aan Beijing, Xi’an, Pingyao, Chengdu, Shanghai of andere plaatsen. De reisroute kan aangepast worden aan je wensen.

Nog meer inspiratie opdoen? Kijk hier voor de 14 daagse reis naar de panda’s, Yunnan en de Avatar bergen van Zhangjiajie.

Reis in dagen

Dag 1

Aankomst in Guilin en prive auto naar Yangshuo. Verblijf in een sfeervol hotel, net buiten Yangshuo omringd door de karstbergen.

Dag 2

Fietstrip door het karstgebergte langs de rijstvelden met gids en lokale boerenlunch onderweg.

Dag 3

Yangshuo, vrije dag. Optionele tours: boot over de Li en Yulong rivier, bamboo raften, Chinese kookles, markt trip, tai chi les etc.

Dag 4

Transfer naar Longsheng (Longji/ Pingan) rijstterrassen met een prive auto. Op de Longji rijstterrassen van Pingan kun je prachtige wandelingen maken.

Tip: verblijf in een authentiek Yao dorp aan de andere kant van de Longji rijstterrassen en beleef de sfeer en natuur in een ongerepte omgeving, weg van de toeristen.

Dag 5

Vrije dag om zelf (of met een gids) op de rijsterrassen te wandelen

Dag 6

Transfer naar Guilin en met de snelle trein naar Zhaoxing, een prachtig Dong dorp met houten huizen en overdekte wind- en regenbruggen

Dag 7

Vrije dag om zelf Zhaoxing te verkennen of maak met een gids een prachtige wandeling door rijstvelden naar onbekende, niet-toeristsche Dong dorpen waar bijna geen toeristen komen

Dag 8

Snelle trein van Zhaoxing naar Kunming/ Dali of een vlucht.

Tip: maak vanuit Kunming een 2-3 daagse trip naar een onbekend maar prachtig deel van Yunnan naar de gele aarde pieken rondom Yuanmou en het oude zoutstadje Heijing

Tip: vanuit Zhaoxing kun je ook een prachtige reis maken door de provincie Guizhou

Dag 9

Optionele tours in Dali: met een gids en prive auto maak je een dagtrip naar het platteland naar het Yi volk, een lokale markt en een prachtige, verstilde tempel of maak een boottocht over een vredig meer en langs Bai dorpen Xizhou en Zhoucheng.

Dag 10

Prive auto (geen gids) naar het authentieke Bai dorp Shaxi. Shaxi is een Bai dorp omringd door rijstvelden en je kunt makkelijk lopen of fietsen naar nabij gelegen dorpen. Het dorp is erin geslaagd om de sfeervolle traditionele Bai huizen te bewaren. Voordat je naar Shaxi gaat, kun je Shibaoshan bezoeken, een tempel waar oude authentieke Boeddhistishe beelden te zien zijn. Het is een wonder dat deze beelden de culturele revolutie overleefd hebben.

Dag 11

Prive auto naar (geen gids) naar Zhongdian (Shangrila) met een stop in de Tiger leaping gorge. De rit van de lager gelegen Shaxi (1900 m) vallei naar het Tibetaanse Shangrila (3200 m) is erg mooi en afwisselend. Aangekomen in Shangrila zie je yaks en de typsisch wit ommuurde Tibetaanse huizen, versierd met gekleurde vlaggen op het dak.

Dag 12

Vrije dag in Zhongdian: je kunt het Tibetaanse Songzanlin klooster op eigen gelegenheid bezoeken (geen gids, geen auto)

Dag 13

Prive auto (geen gids) naar Lijiang. De bergachtige rit van Shangrila naar Lijiang gaat van de 3200 m hoogte naar de lager gelegen Lijiang (2400 m) vlaktes. Een verrassende rit met een verscheidenheid aan mooie landschappen. Vrije middag in Lijiang

Dag 14

Veel mensen vinden Lijiang en Shuhe erg toeristisch want bijna elk pand in de oude stad is tegenwoordig een winkel of een guesthouse. Als je nog iets van de serene sfeer van vroeger wilt proeven dan moet je vroeg opstaan om de groepen toeristen voor te zijn. Je wandelt dan in alle rust door de nauwe straatjes over de bruggetjes en kanalen. Mocht je de drukte overdag enigszins willen vermijden dan is de fietstocht naar dorpjes buiten Lijiang een alternatief. Een persoonlijke favoriet van ons is de trip naar de rode bergen van Liming.

Tip: verblijf in een authentiek Naxi boerendorp bij een Naxi familie met een eenvoudig guesthouse, net buiten Lijiang en beleef de gezellige familie sfeer in een authentieke  omgeving, weg van de toeristen.

Tip: als je minder lange uren wilt rijden, kun je de volgorde van de route veranderen in Kunming-Dali-Lijiang-Shangrila, dat is al met al minder uren rijden. Je kunt vanaf Shangrila naar Kunming of Chengdu vliegen en vanuit daar naar andere Chinese steden. Er gaat geen trein tussen Shangrila en Kunming, wel tussen Lijiang/ Dali en Kunming.

Prijs:

op aanvraag en afhankelijk van de precieze route en voorkeur voor vervoer (vluchten/ treinen)

 

Andere tips:

Tibetan monks