Zuid China minderheden en natuur in 14 dagen


Op deze boeiende individuele reis door Zuid China,  zul je reizen van de karstbergen en rijstvelden van Yangshuo naar de bergen rond Kunming. Reis naar de mooiste delen van Zuid China en besteed je tijd optimaal. Geniet van de indrukwekkende natuur en ontmoet de minderheden van Yunnan en Guanxi.

Deze China reis op maat begint in Guilin maar je kunt ook omgekeerd reizen en in Kunming beginnen want je route kan altijd aangepast worden aan je wensen. Wil je ook naar Beijing en Xi’an reizen, maak dan de reis Steden hoogtepunten, bergen en rijstterrassen in 20 dagen. Wil je je reis in de panda beren stad Chengdu beginnen? Bekijk dan de route Van Chengdu door Zuid China in 21 dagen.

Je kunt dit gebied op twee manieren bezoeken: 1. Per openbaar vervoer en alles zelf regelen. Dit zal je ongeveer 4 weken kosten. 2. Per gehuurde auto, al in Nederland geregeld. Deze reis duurde 2 weken. Wanneer je voor de tweede optie kiest, weet dan dat dit natuurlijk meer geld kost, maar het heeft veel voordelen. We hebben geboekt bij een Chinese organisatie, maar we mailen lekker in het Nederlands. Henriette Buist is onze contactpersoon en in samenspraak met haar hebben we een prachtige reis uitgedokterd. Klant is koning, dus je kunt je eigen reis samenstellen. – Gerard H.

Route

Guilin- Yangshuo- Ping’an rijstterrassen- Zhaoxing- Kunming- Dali– Wumu– Shaxi– Shangrila- Lijiang

Dag 1

Aankomst in Guilin en prive auto naar Yangshuo. Verblijf in een sfeervol hotel, net buiten Yangshuo omringd door de karstbergen.

Dag 2

Fietstrip door het karstgebergte langs de rijstvelden met gids en lokale boerenlunch onderweg.

Dag 3

Yangshuo, vrije dag. Optionele tours: boot over de Li en Yulong rivier, bamboo raften, Chinese kookles, markt trip, tai chi les etc.

Dag 4

Transfer naar Longsheng (Longji/ Pingan) rijstterrassen met een prive auto. Op de Longji rijstterrassen van Pingan kun je prachtige wandelingen maken.

Tip: verblijf in een authentiek Yao dorp aan de andere kant van de Longji rijstterrassen en beleef de sfeer en natuur in een ongerepte omgeving, weg van de toeristen.

Dag 5

Vrije dag om zelf (of met een gids) op de rijsterrassen te wandelen

Dag 6

Transfer naar Guilin en met de snelle trein naar Zhaoxing, een prachtig Dong dorp met houten huizen en overdekte wind- en regenbruggen

Dag 7

Vrije dag om zelf Zhaoxing te verkennen of maak met een gids een prachtige wandeling door rijstvelden naar onbekende, niet-toeristsche Dong dorpen waar bijna geen toeristen komen

Dag 8

Snelle trein van Zhaoxing naar Kunming/ Dali of een vlucht.

Tip: maak vanuit Kunming een 2-3 daagse trip naar een onbekend maar prachtig deel van Yunnan naar de gele aarde pieken rondom Yuanmou en het oude zoutstadje Heijing

Tip: vanuit Zhaoxing kun je ook een prachtige reis maken door de provincie Guizhou

Dag 9

Optionele tours in Dali: met een gids en prive auto maak je een dagtrip naar het platteland naar het Yi volk, een lokale markt en een prachtige, verstilde tempel of maak een boottocht over een vredig meer en langs Bai dorpen Xizhou en Zhoucheng.

Dag 10

Prive auto (geen gids) naar het authentieke Bai dorp Shaxi. Shaxi is een Bai dorp omringd door rijstvelden en je kunt makkelijk lopen of fietsen naar nabij gelegen dorpen. Het dorp is erin geslaagd om de sfeervolle traditionele Bai huizen te bewaren. Voordat je naar Shaxi gaat, kun je Shibaoshan bezoeken, een tempel waar oude authentieke Boeddhistishe beelden te zien zijn. Het is een wonder dat deze beelden de culturele revolutie overleefd hebben.

Dag 11

Prive auto naar (geen gids) naar Zhongdian (Shangrila) met een stop in de Tiger leaping gorge. De rit van de lager gelegen Shaxi (1900 m) vallei naar het Tibetaanse Shangrila (3200 m) is erg mooi en afwisselend. Aangekomen in Shangrila zie je yaks en de typsisch wit ommuurde Tibetaanse huizen, versierd met gekleurde vlaggen op het dak.

Dag 12

Vrije dag in Zhongdian: je kunt het Tibetaanse Songzanlin klooster op eigen gelegenheid bezoeken (geen gids, geen auto)

Dag 13

Prive auto (geen gids) naar Lijiang. De bergachtige rit van Shangrila naar Lijiang gaat van de 3200 m hoogte naar de lager gelegen Lijiang (2400 m) vlaktes. Een verrassende rit met een verscheidenheid aan mooie landschappen. Vrije middag in Lijiang

Dag 14

Veel mensen vinden Lijiang en Shuhe erg toeristisch want bijna elk pand in de oude stad is tegenwoordig een winkel of een guesthouse. Als je nog iets van de serene sfeer van vroeger wilt proeven dan moet je vroeg opstaan om de groepen toeristen voor te zijn. Je wandelt dan in alle rust door de nauwe straatjes over de bruggetjes en kanalen. Mocht je de drukte overdag enigszins willen vermijden dan is de fietstocht naar dorpjes buiten Lijiang een alternatief. Een persoonlijke favoriet van ons is de trip naar de rode bergen van Liming.

Tip: verblijf in een authentiek Naxi boerendorp bij een Naxi familie met een eenvoudig guesthouse, net buiten Lijiang en beleef de gezellige familie sfeer in een authentieke  omgeving, weg van de toeristen.

Tip: als je minder lange uren wilt rijden, kun je de volgorde van de route veranderen in Kunming-Dali-Lijiang-Shangrila, dat is al met al minder uren rijden. Je kunt vanaf Shangrila naar Kunming of Chengdu vliegen en vanuit daar naar andere Chinese steden. Er gaat geen trein tussen Shangrila en Kunming, wel tussen Lijiang/ Dali en Kunming.

Prijs:

op aanvraag en afhankelijk van de precieze route en voorkeur voor vervoer (vluchten/ treinen)
Yi hoge rijstterrassen

Andere tips:

Tibetan monks