Zuid China minderheden en natuur in 14 dagen


Op deze veelzijdige individuele reis door Zuid China, reis je van de karstbergen en rijstvelden van Yangshuo naar de bergen van Yunnan. Reis naar de mooiste plaatsen van Zuid China en geniet van de indrukwekkende natuur en ontmoetingen met de minderheden in de dorpen.

Wat doe je tijdens deze reis?

Fietsen door het fantastische karstgebergte van Yangshuo

Een vleugje Tibet proeven in het Tibetaanse klooster in Shangrila

Wandelen in Wumu (Yunnan) door de bergen met fabelachtig uitzichten op de Yangste rivier

Kennis maken het onbekende Yi volk in Dali en een geweldige markt bezoeken

Starten in Chengdu?

Deze reis begint in Guilin maar je kunt ook in Kunming beginnen want je route kan altijd aangepast worden aan je wensen. Wil je met bijv KLM in de panda beren stad Chengdu beginnen? Bekijk dan de route Van Chengdu door Zuid China in 21 dagen.

Ook naar Beijing en Xi’an?

Wil je ook naar Beijing en Xi’an reizen, bekijk dan de reis Steden hoogtepunten, bergen en rijstterrassen in 20 dagen.

Je kunt dit gebied op twee manieren bezoeken: 1. Per openbaar vervoer en alles zelf regelen. Dit zal je ongeveer 4 weken kosten. 2. Per gehuurde auto, al in Nederland geregeld. Deze reis duurde 2 weken. Wanneer je voor de tweede optie kiest, weet dan dat dit natuurlijk meer geld kost, maar het heeft veel voordelen. We hebben geboekt bij een Chinese organisatie, maar we mailen lekker in het Nederlands. Henriette Buist is onze contactpersoon en in samenspraak met haar hebben we een prachtige reis uitgedokterd. Klant is koning, dus je kunt je eigen reis samenstellen. – Gerard H.

Route

Guilin- Yangshuo- Ping’an rijstterrassen- Zhaoxing- Kunming- Dali– Wumu– Shaxi– Shangrila- Lijiang

Dag 1 Aankomst Guilin en transfer naar Yangshuo

Aangekomen in Yangshuo beland je meteen in het prachtige karstgebergte want je sfeervolle hotel ligt er midden in!

Dag 2 Fietsen langs de rijsvelden

Yangshuo staat bekend om de mooie fietstochten door de rijstvelden. Met een gids die de minder drukke weggetjes kent, fiets je door het karstgebergte. Onderweg stop je voor een smakelijke boerenlunch.

Dag 3 Yangshuo vrije dag

Vandaag een vrije dag. Je kunt uit veel excursies kiezen: een boottocht maken over de rivier, een bamboo vlotten tocht maken, Chinese kookles volgen, markt trip maken, tai chi les etc.

Dag 4 Transfer naar de Ping’an rijstterrassen

Vandaag ga je met een prive auto naar de geweldige rijsterrassen van Ping’an waar je prachtige wandelingen (en foto’s) kunt maken.

Onze tip:

Verblijf in een authentiek Yao dorp aan de andere kant van de rijstterrassen en beleef de sfeer en natuur en een ongerepte omgeving, weg van de toeristen. Meer info? Stuur ons een mail: chinaminoritytravel@gmail.com

Dag 5 Ping’an vrije dag

Vrije dag om zelf (of met een gids) op de rijsterrassen te wandelen

Dag 6 Met de trein naar Zhaoxing voor de wind- en regenbruggen

Je gaat terug naar Guilin om de snelle trein te nemen naar Zhaoxing, een prachtig Dong dorp met houten huizen en overdekte wind- en regenbruggen.

Dag 7 Zhaoxing vrije dag

Vandaag een vrije dag om zelf Zhaoxing te verkennen of maak met een gids een prachtige wandeling door rijstvelden naar onbekende, niet-toeristsche Dong dorpen waar bijna geen toeristen komen

Tip: wil je meer de natuur in en minderheden leren kennen? Reis dan vanuit Zhaoxing naar de onbekende provincie Guizhou

Dag 8 Zhaoxing- Dali reisdag

Er zijn meerdere wegen die naar Dali leiden. Je kunt een snelle trein nemen van Zhaoxing naar Kunming en dan door naar Dali. Je kunt ook vliegen van Guilin naar Kunming en dan door naar Dali met de snelle trein.

Een stop in Kunming maken of niet?

Wij vinden Kunming als stad niet zo bijzonder maar het is een prima start om een 2-3 daagse trip te maken naar een onbekend maar prachtig deel van Yunnan naar de gele aarde pieken rondom Yuanmou en het oude zoutstadje Heijing. Vooral Yuanmou Earth Forest is zeer fotogeniek!

Dag 9 Maak kennis met het onbekende Yi volk

Maak in een excursie in Dali met een gids en prive auto naar het onbekende Yi volk dat een beetje bekender is geworden door Ruben Terlou’s ‘Chinese dromen’. Verder verken je een lokale markt en een prachtige, verstilde tempel. Als je liever het water op gaat dan kun je kiezen voor een boottocht over een vredig meer langs Bai dorpen Xizhou en Zhoucheng.

Dag 10 Shaxi, authentiek Bai stadje

Prive auto (geen gids) naar het authentieke Bai dorp Shaxi. Shaxi is een Bai dorp omringd door rijstvelden en je kunt makkelijk lopen of fietsen naar nabij gelegen dorpen. Het dorp is erin geslaagd om de sfeervolle traditionele Bai huizen te bewaren. Voordat je naar Shaxi gaat, kun je Shibaoshan bezoeken, een tempel waar oude authentieke Boeddhistishe beelden te zien zijn. Het is een wonder dat deze beelden de culturele revolutie overleefd hebben.

Dag 11 Via de Tiger Leaping gorge naar Shangrila

Prive auto naar (geen gids) naar Zhongdian (Shangrila) met een stop in de Tiger leaping gorge. De rit van de lager gelegen Shaxi (1900 m) vallei naar het Tibetaanse Shangrila (3200 m) is erg mooi en afwisselend. Aangekomen in Shangrila zie je yaks en de typsisch wit ommuurde Tibetaanse huizen, versierd met gekleurde vlaggen op het dak.

Dag 12 Shangrila, vrije dag

Vrije dag in Zhongdian: je kunt het Tibetaanse Songzanlin klooster op eigen gelegenheid bezoeken (geen gids, geen auto)

Dag 13 Van Shangrila naar Wumu, authentiek Naxi dorp bij Lijiang

Prive auto (geen gids) naar Lijiang. De bergachtige rit van Shangrila naar Wumu (bij Lijiang) gaat van de 3200 m hoogte naar de lager gelegen Lijiang (2400 m) vlaktes. Een verrassende rit met een verscheidenheid aan mooie landschappen.

Lijiang bezoeken of niet?

Veel mensen vinden Lijiang en Shuhe erg toeristisch want bijna elk huis in de oude stad is tegenwoordig een winkel of een guesthouse. Als je nog iets van de serene sfeer van vroeger wilt proeven dan moet je vroeg opstaan om de groepen toeristen voor te zijn. Je wandelt dan in alle rust door de nauwe straatjes over de bruggetjes en kanalen. Mocht je de drukte overdag enigszins willen vermijden dan is de fietstocht naar dorpjes buiten Lijiang een alternatief.

Waarom Wumu?

Wij zijn fan van Wumu, een prachtig authentiek Naxi dorp omdat het er zo heerlijk rustig is en je er in de omgeving schitterende wandelingen naar omliggende dorpen kunt maken. Je overnacht in een kleinschalige lodge dat eenvoudige maar sfeervolle kamers heeft met weidse uitzichten over de bergen en de Yangste rivier.

Dag 14 In Wumu, wandelen door de bergen

Maak een geweldige wandeling door de bergen met uitzicht op de Yangtse rivier of neem de ferry naar Baoshan stone city, nog zo’n bijzonder Naxi dorp.

Dag 15 naar Lijiang en met de trein/ vlucht naar Kunming

Logistieke tip:

Het voordeel van in Lijiang eindigen is dat je de trein naar Kunming kunt nemen. We kunnen echter de volgorde ook veranderen in Kunming-Dali-Lijiang-Shangrila, dat is al met al minder uren rijden. Je kunt vanaf Shangrila naar Kunming of Chengdu vliegen en vanuit daar naar andere Chinese steden. Er gaat geen trein tussen Shangrila en Kunming, wel tussen Lijiang, Dali en Kunming.

Reizen naar andere steden?

Vanuit Kunming reis je door naar ChengduXiamenShanghai, Beijing

Prijs:

op aanvraag en afhankelijk van de precieze route en voorkeur voor vervoer (vluchten/ treinen)
Yi hoge rijstterrassen

Tibetan monks