Yuanyang rijstterassen en markten in 4 dagen


Op deze individuele China reis door Yunnan bezoek je de indrukwekkende rijstterrassen van Yuanyang. Je begint dan in Kunming en met een prive auto rijd je in ong 5-6 uur naar de rijsterrassen die handmatig door de Hani minderheid zijn gebouwd. Yuanyang is ook een uitstekende plaats om kleurrijke markten in Yunnan te bezoeken. Ze worden gehouden op roulerende dagen die elke maand weer anders zijn. Op deze prachtige tocht nemen we je mee naar het onbekende zuidoosten van Yunnan, grenzend aan Vietnam. Hier wonen veel traditionele volken zoals de Hani, Yi, Miao, Yao en Dai. Je ontmoet ze op de kleurrijke en drukke markten in kleine dorpen.

Op weg naar Yuanyang kun je een stop maken in Jianshui dat bekend staat om zijn traditionele architectuur. Een voorbeeld is het ouderlijk huis van de familie Zhu, een klassiek voorbeeld uit de Qing-dynasty (1644-1911), met zijn talloze bijgebouwtjes, vijvers en doorkijkjes op de tuinen. Even buiten Jianshui, midden in een boerendorp, bevinden zich nog een traditioneel ongerestaureerde familiehuizen van meer dan 100 jaar oud.

Vanaf Jianshui rijden we verder naar de rijstterrassen van Yuanyang. De wegen worden steeds leger en het landschap bergachtiger. In dit gebied wonen vele minderheden zoals de Hani, Yi, Miao, Zhuang en Dai. De verschillende volken leiden een traditioneel leven en veel vrouwen dragen nog hun zelf gemaakte kleding. Zo borduren de Yi-vrouwen zelf hun kleurrijke kleding en dragen aparte hoofddeksels. De Hani hebben blauwe kleding aan met soms versieringen in de vorm van oude munten die overgaan van moeder op dochter. De Yao vrouwen hebben vaak een geschoren hoofd en dragen rode puntmutsen, hun kleurig geborduurde broeken zien er ook spectaculair uit. Een andere groep binnen de Yao zien er iets soberder uit met zwarte kleding en rose accenten.

Deze bergvolken lopen soms uren om op de markt te komen of nemen een tractor die vol is geladen met kippen, varkens en andere handelswaar. Elke markt is bijzonder kleurrijk maar de grootste attractie zul je zelf zijn want hier komen weinig westerlingen. Ook de omgeving is erg mooi. Veel rijsstterrassen liggen hoog en zijn vaak gehuld in wolken. Op de terrassen kun je prachtige wandelingen maken en onderweg kom je door dorpen en zie je de lokale bevolking bezig op het land.

Reis in dagen

Dag 1

Met prive auto en gids van Kunming naar Jianshui. in Jianshui naar een dorp met meer dan 100 jaar oude familiehuizen, gebouwd in Qing dynasty stijl en bezoek aan de Dubbele Drakenbrug.

Dag 2

Bezoek aan een tofu werkplaats, de oude waterputten, Confucius tempel en Chaoyang poort/ ‘s Middags rijd je naar Yuanyang

Dag 3

Yuanyang: ‘s morgens naar een kleurrijke markt, later een relaxte wandeling op de rijstterrassen

Dag 4

van Yuanyang terug naar Kunming vliegveld, treinstation of hotel (excl in quote), onderweg bezoek aan een Mongools dorp

Prijs

2 personen- 4900 Chinese RMB per persoon
Inclusief: prive auto en chauffeur, gids, accomodatie
Exclusief: maaltijden, entrees, hotel in Kunming

Andere reizen: